149

майка

преди 13 години

Живеем в смешна България...не ви ли е срам госпожо Митрева? Всички ние сме пуснали децата си на ясла за да се адаптират с новата среда.След изтичане на майчинството ние майките се връщаме на работа,a според Вас трябва да стоим без работа и доходи, докато децата свикнат ..кой ще ги гледа ако се върнем на работа, докато се адаптират, защото те посещават яслите до обяд?Защо не санкционирате работодатели за това, че ни "освобождават", за това, че сме станали родитeли?Май се чудите от къде да вземате

148

maika

преди 13 години

bravo! tova li e nai vajniq problem mai4enstava ima tolkova mnogo drygi nezakonni izkarani pari za sabirane vie se sprqhte na tezi ne vie sram s tezi 240lv edna maika kak moje spored vas g-go mitreva da go gleda to va dete e zatova nqma da ima rajdaemost da znaete no tezi izmiziryvani pari koito 6te saberete ot tezi maika nqma da dokaarat do ne6to hybavo da znaete

147

ива

преди 13 години

ехо, тея майки са внасяли осигуровки преди да родят и мисля че си редно да и с е дават пари за това че гледаш дете, вие кво си мислите че от 8:30 до 17:00 и полсе кво тва дете няма нижда от гледане, а като се разболее, защото е било гледано в детското заведение, кво НОЙ ли плаща за лекарства. Тва гледнето не е като набюдаването. Ако НОЙ не е искала да им дава пари да инвестира във система която да спира парите на момента а не след дъжд качулка, и сега в кризата кво и работа няма и пари.

146

Анонимен

преди 13 години

.....а не са обгрижвали лично децата си.(те сигурно децата се гледат по 8 часа на ден)...Вместо това ги пращали на детски ясли, което по закон ги лишава от правото на обзщетения.(Еми просто закона и не само тоя е за кофата)Спокойна да е дамата на снимката според статистика след 30 години ще се плащат само пенсии и никакви детски и помощи за майки. Просто няма да има такива.

145

Анонимен

преди 13 години

Мизерна работа,смешна работа...уууу..нека тогава си продават коремите в чужбина и да раждат деца които никога няма да научат български.Нека не се роди нито едно българче повече,щом на тая скапана държава и се свиди да даде на майките,тези които трябва най-много да бъдат защотавани...А престъпниците нека да я съдят в Страсбург,некаСрам ме е от скапаните ни закони,срам.

144

майка

преди 13 години

Много популистко звучи това!!!!! Ами как ще компенсирате мени други като мен които се връщаме на работа? Значи, тези тарикатки записват детето, то не ходи на ясла, но си имат и си пазят място в тази криза особено в големите градове. А майките, които се шръщат на работа ....няма място за детето им, няма време за адаптацип...Ами платете ни тогава майчинство със стара дата за дните в които са боледували преди да навършат 2 години! ПИСНА МИ ВЕЧЕ ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ - САМО ДА ВЗЕМАМЕ!!

143

анонимен

преди 13 години

митрева да върне парите които и дават за консултация на мин.на труда .всеки месец митрева взема по 700 лв.да консултира министерство на което е подчинена

142

анонимен

преди 13 години

майките да върнат парите ама и крадливите политици също да ни върнат всичко .политиците откраднаха много повече от нас

141

анонимен

преди 13 години

А какво ще стане когато плащат на работеща майка половин майчинство, а бабата си взема отпуска , гледа детето и заплатата й върви, или хем заплата, хем половин майчинсто , хем на ясла . Може ли да ми отговори някой от нои. Това ако беше в Гърция отдавна да се е стигнало до стачка , а в България все се делим на добри и лоши.

140

Анонимен

преди 13 години

Защо са се хванали за мизерните пари на майките, нека връщат пари крадците на държавата. Ей, това е нашата страна, пълна мизерия...,ако се продължава в този дух, няма да има управия!

139

коко

преди 13 години

МАЙКИТЕ ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ!!!!!!!!!ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е КРАЖБА!!!!!!

138

a4o

преди 13 години

защо защитавате нещо което не съществува в действителност(държава на име българия), а не майките и тяхните деца. Кое за вас е по важно?

137

mamata

преди 13 години

Майки, не се дръжте като виновни, съдете НОИ - това са вашите вноски - пари, *** от заплатата ви - и това е вашето обезщетение. Подписвате декларация, че не сте изоставили детето си, а не, че няма да ходи на ясла. А и яслата е спонсорирана от общината, отново с вашите данъци, няма нищо общо с НОИ. Нека съдът да тълкува закона, не някакви *** чиновници, дето се чудят в чий да бръкнат.

136

време е да си ходиш

преди 13 години

Продължение .........Не се оправдавай а си върши работата и нямам предвид да симулирате дейност ами наистина да затегнете контрола на разходите, който сега е престъпно занижен. Три неща ще се отразят изключително благотворно на НОИ: Първо да подаеш оставка като управител. Второ и трето - виж първото. В противен случай не само на дечурлигата от статията а и в НОИ ще необходим някой, който да сменя памперси. Може някоя от майките законононарушителки, пък ти ще й опростиш дължимото към ДОО. Ай сек

135

време е да си ходиш

преди 13 години

Продължение .....Много си мазна Митрева. Видиш ли Вие не искате да им взимате на майките парите ама ако ви направили проверка щели Вас да санкционират. Ай не се прай на Майка Тереза. Нали тва е една от функциите на НОИ - да контролира разходите на ДОО и да събира неправомерно получените суми или ти ги разбираш по друг начин задачите на келявото институтче дето се правиш че го управляваш.

134

време е да си ходиш

преди 13 години

Браво Митрева, браво Христина!!!Цели 72 майки закононарушителки са хванали гениалните ревизори от НОИ. Ей сега върза бюджета на НОИ с тези приходи. Що не се захванете сериозно да работите и да спрете течовете ами се занимавате с простотии и си правите ПР на това отгоре. За ти дам ли жокер или ти сама се сещаш, но нямаш воля да да си свършиш работата. Пък за лихвите нали се сещаш че са регламентирани в КСО и няма как да не ги търсите или вие в НОИ сте над закона, а?

133

Анонимен

преди 13 години

Тая жена май не иска да има майки и пенсионери,като я гледам и тя е за пенсия.

132

Алекс

преди 13 години

Не съм извършила нито една умишлена кражба. И да, всички майки-нарушителки се вписват тъкмо в този модел - блейки без работа по кафетата. Ако бяха тръгнали на работа, непозволеното майчинство щеше автоматично да им бъде прекратено след 1-вата вноска на работодателя в НОИ. Значи да, дремали са у дома и са получавали пари, които не са за тях, при това умишлено криейки информация. Законът не е избирателен, а ясен. И пламът ми е срещу всеки, който ме краде. Срещу тези дами - тоже.

131

майка

преди 13 години

мнението ми е че държавата не заслужава и едно дете да се ражда, защото пари се дават само на бедните, *** и мързеливите. Хората, които работят, отглеждат децата си както трябва и плащат данъци с които се хрантутят *** не взимат детски. ЗАЩО?!?! Така не се отглеждат и създават умни и възпитани деца. Начетени и със самочувствие. Докато се толерират *** ... нищо хубаво не ни очаква

130

Fan

преди 13 години

До:АлексРазбирам, че сте изпитали трудности, отглеждайки детето си, не сте злоупотребила по този начин, предполагам сте безгрешна и нито веднъж не сте извършила дори мъничко нарушение. Вярвам че е така, затова - продължете да громите майките- крадли с маникюр. Ама така де, няма само аз да страдам я...класика...