31

horus

преди 13 години

Твърдението му, че по време на криза трябва да се инвестира в образование и наука не бе подкрепено от аргументи с какви средства и откъде да стане това - *** КОМУНИСТИ - РЕЖЕ СЕ ОТ АРМИЯТА КОЯТО ***. САМО ЧЕ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ВИНАГИ ЩЕ *** ПАРИТЕ ЗА НАУКАТА, А ЩЕ ПРАЩАМЕ КРЕТЕНЧЕТА ДА ТРУПАТ ПАРИЦИ В ИРАК И АФГАНИСТАН

30

БЪЛГАРИН

преди 13 години

ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРИЛИЧАТ НА "ПРАСЕТО В ***, КОЕТО ИСКА ДА ЗАХАПИ НЕРАЗЦЕПЕНАТА ТИКВА".....!? АМИ ТАКА Е КОГАТО БЪРЗО СМЕ СЕ ИЗУЧИЛИ ИЛИ КУПИЛИ ДИПЛОМИТЕ.

29

manuelche

преди 13 години

Инан, нищо не съм разбрала. Факт е, че базата на НБУ е добре поддържана, има компютърни зали, има дори и климатици, ти да видиш. Колко от таксите отиват за това - не знам. Видимо е, че някаква част от тях отива. В прехваления Софийски обаче е скръб, въпреки че таксите на някои специалности почват да гонят тези на НБУ. Не може всяка година таксата ми да е с поне 40 лева отгоре и да ми викат "Няма пари".

28

Инан

преди 13 години

do 29- Manuelche.... А бе,Manuelche, за пореден път се натъквам на твой " свръх компетентен" коментар...Ти да не би да си платена драскачка на НБУ или може би на НАСА ? Как разбра,че парите отиват там, където трябва? Кой ти каза? Цитирай източници.Дай факти! НБУ е загубено време за студентите там и най-лошата инвестиция за техните родители,а дали наистина парите отиват по предназначение, това е много съмнително.Звучи дори смешно.

27

бай портиер

преди 13 години

Един ден производството на фалпиви вишисти ще сепризнае за криминална постъпка. Да утрепеш най-ценнотовреме на един млад (и наивен) човек, само и само ти да си добре - не знам какво заслужават такива"просвени" търгаши. Лошото е, че го разбират късно.Станали на по 30 год. и без професия...Тъжно!

26

Що няма стипендии

преди 13 години

то и стипендии почти не дават тази година, навсякъде и орязали

25

Емануелчо

преди 13 години

НБУ откликна на една нужда: като не те приемат никъде, отивашв НБУ и не се срамуваш, че никъде не ди се класирал. Бруталноцинична пазарна ориентация. Рейтингът не се определя от базата (не че я подценявам), а отквалификацията, която се получава. Всеки знае каква е реакцията,когато някой от НБУ кандидатства за добра позиция: хладнобезразличие, примесено със съжаление и сарказъм. Загубеноценно време (и някакви пари) - това е НБУ.

24

manuelche

преди 13 години

Всички седим и си се бъзикаме с НБУ, че бил "манекенският" университет, но базата им е много добра. Вижда се, че парите отиват за каквото трябва.

23

Трифон

преди 13 години

Гроздето е кисело...(не се озлобявай от факта, че не си успяла в СУ. Освен товавинаги имаш един последен вариант с НБУ. Вярно, че репутациятаму е на печатница за обезценени дипломи, но пък властта е с вас...

22

Анонимен

преди 13 години

Ae какъв е тоя тъпигьозлък?

21

Евлогиту ама не точ.

преди 13 години

И ний пред зградата на НБУ ша турим статуйте на двама великибалгари пузнайти куи съ те

20

СУпич

преди 13 години

НБУ ту е новуту СУ диплуми с примоциягерп поддаржа нов балгарски оноверсетет

19

студентка

преди 13 години

Ами той хубаво не очаква, ама нашите такси защо ги вдигат :D Преди години таксата за семестър в моя ВУЗ беше малко над 100 лв.. С всяка година я увеличаваха и следващата година ще е 700!

18

Вишис

преди 13 години

Горт сам че сам зваршил НБУ то игнатоф е симвул на герп

17

manuelche

преди 13 години

Навсякъде е така - вдигат се таксите, а реват, че нямат пари. Такава красива сграда като Ректората се руши и е в окаяно състояние...

16

Анонимен

преди 13 години

а увеличете я още бе сега 230лв за семестър и неможем да си проведем лятната практика понеже нямало пари, а това е в нарушение на закона. Баси държавата, баси майка и не да ми освобождавате чуждестранните студенти от такса ами намалете за българските студенти некадърници мръсни да *** майка ви да ***

15

:)))

преди 13 години

Нямам нищо против високите такси на университетите, имам против да плащам и да няма елементарна база, чрез която да мога да се развивам. Не може хиляди студенти да плащат пари, а лекторът да ми казва, че няма как да ползваме някакъв софт, защото лицензът му струвал 8000 на университета. ИУ-Варна да приема 3000 студенти, а да има общежитие за 300. В общежитията на МЕИ-то пък живеят адски много турци, даже указанията и разни табелки са надписани на турски.

14

123

преди 13 години

Вдигайте! Аз пък отидох да уча в Дания без пари!

13

.

преди 13 години

Не очаква....Хайде сега, знаем си че накрая всичко става против очакванията.

12

Даола

преди 13 години

Не вдигайте таксите на студентите, по-скоро плащайте по-ниски хонорари на онези преподаватели, които гастролират в по 4-5 университета.