62

Blah

преди 13 години

Всъщност сега би трябвало да го осъдят на 4-5 години ефективно, за да знае с какво се е захванал. Изнудването е дейност с висока обществена опасност. И не се иска много акъл да сваляш софтуер от интернет и да го тестваш срещу произволни уеб сайтове, така че *** няма да получи нито високоплатена работа, нито назначение в държавния сектор.

61

John

преди 13 години

Tova e samo zabluda!Sega bankite shte prepishat milioni i miliardi zagubi zaradi "xakerite",a ne zaradi nekadarnita bankeri . Vsi4ko e za da prekriiat loshi sdelki i iniakoisponsorirani hotel4eta na kraino nujdaeshti se ;-)

60

Димитър

преди 13 години

И какъв талант е по-точно тоя? Свалил от нета една програма, пуснал я да хакне някой сървър, хванали го, *** ли го и стига толкова. Поредното уона би...

59

N 59 - e palq4o

преди 13 години

haha kato e tolkowa typ , a ti o4ewidno tolkowa umen za6to ne probwa6 ? samo ne mi gowori 4e e ot moralni syobrajeniq :D ... sme6nik

58

FF

преди 13 години

Tova mom4e veche ima visoko platena rabota.To4no takiva se tarsat v cyal Svyat

57

Анонимен

преди 13 години

тази "WEB частица" за която приказваш (интернет банкирането) е свързана с локалната мрежа на банката. преводите се правят автоматично от софтуер - 24 часа. ти не можеш да крадеш пари от самата банка, това е невъзможно, но можеш да точиш сметка, или чрез снифинг или man in the middle attack да логнеш номера на кредитни и др. карти с които да поръчваш онлайн или да продадеш на скимъри, които да направят истиснки карти от тях. това вече е големият проблем

56

Анонимен

преди 13 години

Май повечето тук сте гледали прекалено много филми. Изкарахте го голям герой тоя пикльо. Нали виждате, че е използвал програма, която атакува компютрите (а не я е измислил сам). Не че разбирам от компютри, ама ако 2-3 месеца чета по хакерските форуми и аз ще разбера как се работи с нея. А и отгоре на всичко са го хванали. Да му сложи един бой баща му и да не му дава компютър повече.

55

jorkata

преди 13 години

Още един бъдещ правителствен служител. За хакера говоря.

54

AnonymouS

преди 13 години

Той явно е гледал повече пъти класическият филм хакери. Не се знае дали ще лежи и колко може и нищо да не лежи ако мама и тати имат парички. Абсолютен талант найстина принципно за напред сигурно ще живее единствено и само от компютърни измами. Но в нашата мизерна държава кой живее праведно ,ако не си измамник си оставаш гладен не го винете. :)

53

Az

преди 13 години

Недей обижда така че уте да не те видим в сутрешния блок като поредната ,,успешна акция на героическия шеф Явор Колев" който стоически се бори с 13 годишни тинежери които свалят филми и музика :))

52

Анонимен

преди 13 години

mi tova mom4e sled 20g si predstavete kakav 6te e.mnogo talanti imame v bg.bravo

51

Анонимен

преди 13 години

Къде ги тия банки? И аз искам да им предложа такъв проект :) Те да ми дадат 100 000 лв., пък аз ще им сложа боклучките.

50

Тъпира

преди 13 години

Лошо за младежа... такъв потенциал а сега ще го лежи минимум 10г. ДА 10 не се чудете както винаги всичко е сбъркано и за убииство наказанията са по малки :(

49

Стефчо

преди 13 години

Има една много точна наша приказка :" Скритото/покритото /мляко , котките не го лочат" Ако някой иска да не му се влиза в компа, има един единствен начин. ДА НЕ ГО ВКЛЮЧВА. Всичко останало е : "да си напълним редовете с писане"

48

Анонимен

преди 13 години

Явно не си правил много софтуерни проекти за банки, щом мислиш така :)

47

Анонимен

преди 13 години

хаха. Защо не кажат кой е правил въпросният банков софтуер? :) Някой 'програмист' определено го е домързяло да напише още 2-3 реда и да си защити входа от такива атаки.

46

НЛО-НСР

преди 13 години

Каква ли апаратура са използвали от гдбоп и дали това не е срс на мвр от база банкя на данс.Проследяващ сканиращ оптически електрически лазер пляс интерфейса за сканиране-откриване.

45

:)

преди 13 години

Hahahha

44

ИТ

преди 13 години

Пълни глупости! Пощенските сървъри на банките а и останалите сървъри са зад драконовски защитни стени и сигурността се одитира непрекъснато. До външния свят, извън локалната мрежа на банката има само малка WEB частица свързана с информационно обслужване и интернет банкиране. А ако някоя "банка" си е разрешила лукса да си пусне пощата извън локалната мрежа - ами просто това не е банка и одиторите ще я разнищят. Изобщо смехория е цялата статия.

43

Georgi

преди 13 години

SQL Union Injection програма - ахахахахахахах :D Забавно.