47

Веселин

преди 14 години

Много ме дразнят *** с такова примитивно мислене като тебе, а още повече ,че в бг е пълно с такива :(

46

Анонимен

преди 14 години

ШАРЛАТАНИ!!! МЮОНИ,БОЗОНИ,ПРОТОНИ. И физиците са хора, и те искат да ядат.Гладно не се стои. Затуй измислят бабини деветини и се правят на палячовци. Не е луд който яде зелника,а който му го дава.

45

Квазар

преди 14 години

Томов, само да вметна, до даден момент вселената се е разширявала закъснително, а след това е започнала да ускорява (гравитация <> тъмна енергия).Лошото е, че и това си е само теория..

44

Даола

преди 14 години

Ужасно ми е приятно, когато в този сайт хората проявяват интерес към науката и задават въпроси.Аз четох по темата в списание " Вселена. наука и техника", но не ми е достатъчно. Ако някой може да ми посочи източник - може да е на английски, немски,испански, италиански - все едно.Очевидно експеримените протвърждават предположението и това всъщност е единственото логическо обяснение. Но ние винаги продължаваме да питаме - защо става или е станало така?Причината да не се осъществи 100% анихилация.

43

SZS

преди 14 години

Някой ме помоли да обясня малко новината - по Стандартния модел съществуват 4 закона за взаймодействие на елементарни частици(пиша ги на англ. за по правилно): strong, weak, electromagnetic and gravitational. Ако тези закони се приложат за Големия Взрив във Вселената остава само радиация, но както се вижда не е така. Пак повтарям това за което е писано тук НЕ е потвърден 5-ти закон. Моля не бъркайте понятията Теория и Закон.

42

???

преди 14 години

Томов, благодаря за обясненията.

41

???

преди 14 години

!! - благодаря.

40

тото

преди 14 години

замунда - книги - Стивън Хокинг

39

тото

преди 14 години

Ей, не може и тука да не тропнете някоя глупост...

38

Томов

преди 14 години

Съжалявам за правописните грешки, но съм зает в момента. Пиша на две - на три и доста бързо.

37

Томов

преди 14 години

...тези ммебрани се сблъскват. Тази мултивселна е 11мерна. При един от тези сблъсъци, нашата вселена се е образувала като три от измеренията са се раздули като балон. Повтарям, това са много абстрактни и недоказани теории. Засега единствено можем да доказем че преди около 13.7 милиарда години, вселената е била свръх нагрята и от тогава се разширява ускорително до ден днешен.

36

ivo

преди 14 години

i kakvo ot tova pa se chudete, che klimata se promenja ami ako tosi opit beshe nespoluchliv....

35

Анонимен

преди 14 години

Извода от този закон че всичко се върти оклоло ГЕРБ и Бойко.

34

Томов

преди 14 години

Има няколко теории за възникването на вселената. Истината е че те са предимно математически интерпретации на това което знаем. Тоест най-вероятно са грешни. Една от теориите има мултивселена, където плават много вселени. Някои са с различни космологични константи от наще. Повечето са пустини. Или море от атоми или са населени само от черни дупки. Спомената М-теория е обединителна на 5те клона на струнната теория. Според нея има мултивселена с образно казано плаващи мембрани. Понякога тези....

33

Machiavelli

преди 14 години

Аз като цяло вярвам повече на науката, защото ми предоставя факти, обаче и тя си има предел, за това тоя експеримент дето правят е интересен, да, но малко безсмислен, да не говорим, че 99.99% са теории и има също така мноооого нисък процент нещо да се оплеска, щото в момента бъркат в яма и те не знаят, какво има в нея. Да, вълнуващо е, стига да не гръмне нещо хехехе.

32

???

преди 14 години

Томов, от отговора ти разбирам, че преди Големия взрив вече е имало някаква материя - мембрани. Не знам дали ще се справя с инфото - не разбирам от физика на елем. частици, към което ме насочваш, но би ли го пояснил - латиница, ако е някакъв линк.

31

Томов

преди 14 години

до Макиавели, ок разбрах те. Иначе не съм съгласен да се сравнява религията и науката. Двете работят по два фундаментално различни принципа. Единия изследва и тества идеи в реалния свят, докато другия се ръководи от суеверие и сляпа вяра. Що се отнася до отговора, може би си прав, не сме достатъчно умни може би да го разберем, но самото пътешествие в познанието е достатъчно вълнуващо само по себе си.

30

тото

преди 14 години

Ами летели си едни извънземни към сметището да изхвърлят малко ***, една извънземна мацка отворила без да иска склада и изпаднало едно "яице". После то се пукнало и се формирало всичко. Ама виж, кой е създал извънземните - това не мога да ти кажа! :D:D:D

29

Machiavelli

преди 14 години

Не съм споменавал Господ, просто си казах мнението. И религията и науката си е един и същ кръг. Сигурно мога да ти кажа, е това че няма начин да намерим отговора в някое мазе или лаборатория, нито църква.

28

Томов

преди 14 години

До ???, нищо не се взривява. Големия взрив е образно описание на свръх нагрятата вселена. С разширяването си тя се охладила и са се образували първите атоми...предимно водородни. Още се спори какво е породило големия взрив. Една любопитна теория твърди че той е възникнал при сбъсък на две мембрани в мултивселената. За повече инфо - М-терията.ю на Уитън.