64

ДЪБЛИН

преди 14 години

Много е лесно след 30 години крадене,лъгане,строене на хотели,уреждане на наследниците си до 9-то коляно,трупане на милиони и сладък живот/докато народа се гърчеше под мутрафонското робство / така усърдно защитавано от тях-да кажеш и да искаш-ДОВЕРИЕТО ДА БЪДЕ ВЪРНАТО,ами поискайте и може да стане,то и без това този народ вече е зомбиран и с плитка памет.

63

b

преди 14 години

А по времето на кой кмет на община Приморско се е случило получаването на земя? Да се проверят всички подобни сделки по време на управлението му и ще се види, че нито една не е с крайно нуждаещи се.Знам лично, от други "крайно нуждаещи се"!

62

.лола

преди 14 години

след като е подала невярна декларация за имтно състояние има ли качествата да е въобще съдия

61

БЪЛГАРИН0359

преди 14 години

Абе тия на снимката не е ли ги срам!?! Уж са светила в правораздаването,а се покриват като стане дума за корумпирани техни подопечни..Зер вчера са ги спуснали с хеликоптер в системата на съдиите,и сега разбираш ли били учудени какви далавери се въртяли, "майкууууу", както казва Рачков...Не ги ли е срам,че аз съм юрист и вкарвам ЗАКОННИ капитали в България, на които ПЛАЩАМ надлежни ДАНЪЦИ като примерен гражданин,а те лапат и крият пари като за последно и плюят по правото?!? Позор, голям позор.

60

Анонимен

преди 14 години

Те не са крайно нуждаещи се ,а безкрайно нуждаещи се.Те нямат наяждане.

59

чвор

преди 14 години

Големия проблем според мен, идва от факта че ние сме страната на бившите ченгета! Страната, в която сигурно 50% от адвокатите са бивши следователи, и дознатели, хора със съответните връзки в МВР! Разбира се че те ще се възползват от това! Отива следствения в полицията, и ченгето му казва "ще идеш при ей този адвокат", който съответно му е бивш колега. И така се тръгва по порочната верига!

58

Лазарова

преди 14 години

Че не работи съдебната ни система, както трябва - не работи. За да се оправи следва да има някакъв механизъм, по който да се определя компетентността и справедливостта на съдията, прокурора, следователя и т.н. Като се жали едно дело в Страсбург и се спечели от жалбоподателя, да се търси отговорност от съдията. дА СЕ ЛИШАВА ОТ ПРАВО ДА РАБОТИ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА ПРИМЕРНО ГОДИНА, ДВЕ, ТРИ... Когато злроупотреби с влияние или декларира невярно съдържание, наказанието да е същото.

57

чвор

преди 14 години

Стотици са случаите при които човекът си вади сам делото, *** всичко, тича при адвоката при свършен факт, изпуснати срокове и пр. След това, когато делото естествено е загубено, бърза да разправя наляво и надясно, колко "некадърен" е въпросния адвокат! Наскоро един сакъв индивид, си беше прецакал делото да делба на имоти, след като го бе водил сам, пет години, по поредица статии "делбата е лесна", от наш ежедневник!

56

чвор

преди 14 години

МУСТАФА,не те знам какъв си, на от постовете ти досега, си направих съответните заключения. Съветите ти, от практическа гледна точка са погрешни, и абсолютно ***. Но, от гледна точка на народопсихологията на българина, са обясними, и напълно естествени. Просто нашенеца е специалист по всичко, и за него е "нормално", да е "по-квалифициран" от който и да е професионалист, в която и да е област. Подозирам че си от този тип!

55

МУСТАФА

преди 14 години

В Различни закони съществуват механизми за проверка на законосъобразността на съдебните актове ПО СЪЩЕСТВО. Те трябва да бъдат използвани и ако се установи, че съдия постановява актове, които пряко по същество противоречат на закона,съдята да си носи освен административна и наказателна отговорност. Съществува и едно старо Решение на пленума на ВС,което казва, че когато постановеното в съдебни актове пряко противоречи на материално правна норма,постановеното е нищожно,по смисъла на чл.26 и сл ЗЗД

54

бивш

преди 14 години

Проблема е в това,че бивши партийни величия са в основаната на назначението на магистратите. Г-н Пенчев е един от тях. Не сме забравили,че като народен представител на НДВС бе "назначен" за ръководител на ВАС.Разчисти неудобните във Вас. Направи промени и назначи всички магистрати във Административните съдилище в страната.И защо бе нужно това.Те си знаят.Сега има административни съдии в провинцията ,които не знаят защо и какво работят.Нямат работа да си уплътнят работното време. ПАРТИЗАНЩИНА !

53

Анонимен

преди 14 години

за адвокатите да не говорим - Лешояди.

52

неусъждан

преди 14 години

Доверие в съдебната система? - НИКОГА. Колят и бесят и мислят че са недосегаеми. Да, ама не. И с какво заслужиха такива заплати, че и две отгоре за година. За дребни провинения години затвор, а за истинските престъпници -условни присъди или никакви. Що за правосъдие.

51

ДА, ЩЕМ И ОТНОВО

преди 14 години

ВСИЧКИ ТИЯ ОТ СНИМКАТА СА МНОГО ДОБРИ НА ТЕОРИЯ И СЛАДКО ,СЛАДКО НАЙ-НАГЛО НИ ЛЪЖАТ . ТАЯ ОЧИЛАРКАТА ОТ ПЛЕВЕН ИТЯ ГОВОРИ УЖ УМНО ,НО ГЛЕДА И ТЯ ДА ЗАБЪРШЕ НЕЩО ЗА БЪДЕЩЕ ,ЧЕ НЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДОКОГА ЩЕ Е В ХАРЕМА НА БОЙКО -МУТРАТА. В БЪЛГАРИЯ ВИЛНЕЕ КРИВОРАЗДАВАТЕЛНА СИСТЕМДЕВИЗА НА ТИЯ БЕЗСРАМНИЦИ Е- НЕ ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ПРАВИМ ,А СЛУШАИТЕ КАКВО ГОВОРИМ И КАК ВИ ЛЪЖЕМ

50

МУСТАФА

преди 14 години

продължение:...........за да си адвокат не е необходимо да си специалист по право, тъй като, една известна част от адвокатите работят с конкретни съдии, които всичко сами си изработват, жалби, молби, възражения и т.н.т. Ако пък делото се падне на неочакван съдия, по "метода на разпределение на делата на случаен принцип" :) :) :), делото се прехвърля между адвокатите, срещу процент от материалния интерес.

49

Васко

преди 14 години

Представям си какво би станало ако на всеки "крайно нуждаещ се " бъде дадено място да си построи хотел ... А представяте ли си щом съдя екрайно нуждаещ се , обикновения човек не би намерил дума да изрази нуждата си. Може би ще измислят за оправдание на такива безобразия степенуване. Напромер крайно нуждаещ се - по-крайно нуждаещ се . най-крайно нуждаещ се , ултра нуждаещ се и т.н.

48

МУСТАФА

преди 14 години

Моят съвет към всички е, ако имате нужда от правен защитник, обърнете се към независим юрист, упражняващ дейност с регистрация по Закона за занаятите. За съжаление това е невъзможно за наказателни производства, тъй, като НПК изисква адвокат, т.е. член на някое търговско предприятие, наричащо себе си "адвокатура"

47

МУСТАФА

преди 14 години

продължение:.......за да бъде инструктиран за това, как и каква правна конструкция да гради, при защитата на губещата страна. :) :) :) Ако адвоката не се съобрази с инструкцията се сезира по, някакъв повод "контролният съвет", "дисциплинарният съд" на адвокатурата и т.н.т. Наказаният адвокат има право да подаде жалба пред ВКС чрез същата адвокатура. Ако жалбата му въобще достигне до ВКС, насрочването на съд. производство, може да отнеме 1-2-3 години.

46

Магистър

преди 14 години

Какгто е казал поета.......ноу уоман но край! перефразирано ... Ноу магистрат ноу хотелче..... Време е етичната комисия да се раздвижи МВР,. ВСС, МС, КУИППД и т.н. да си размърдат задниците !

45

Анонимен

преди 14 години

моля,ако има поне един човек в БГ вярващ в справедливостта на българския съд и четящ тук да гласува с минус ,а който НЕ му вярва да гласува с плюс на написаното !!