56

Охрана

преди 14 години

Е, за охрана на труда напразно се плаща - има дублиране между ЦУ и институтите.

55

Ванко 1

преди 14 години

Ай ний простаци да ни сме, та тез професуря да идат да копат - ний да са напийм в Банки с Боику и Геи Игнатчето и шъ упраим сичку. Прустаци Таквиз и Кумуняги дет ни нъ разбирати - пък ний не сме куи дъ е, от Банки и СиБанки сме. Е, пуне шъ съ налапами с имотити на БАн и СУ.

54

Ванко

преди 14 години

Реформите на Игнатов карат мухлясалите БАН-аджии да подскачат като ощипани моми стреснати в старческата си дрямка за първи път от истинската реформа в образованието. Саботинов, знания нямаш ти, защото единственото, което ти е останало е комунистически светоглед. Айде лека пръст на комунистическото изчадие БАН (в този му вид). Нека най-накрая се приключи с тази гигантска язва в науката и образованието на БГ.

53

ДА вИ НЯМА!!!

преди 14 години

В територия България от къде дойде тази велика ''НАША'' наука, която толкова зверски защитавате" От къде бе... От промишленноста ли, от образованието ли, от богатата държава... Да не от младите кадри с купени дипломи или от старите професори дето клатят студентки за 3-ка? Ние нямаме АДЕКВАТНО образование, ама наука си имаме!!! Е това е ВЕЛИКА ПРОСТОТИЯ.Връщаите ВЕДНАГА парите на обикновените трудещи се хора за 20 години назад. Вие сте НЕПРОДУКТИВНИ и сте в тежест на Българите!!!

52

Анонимен

преди 14 години

Ако има нещо което може да донесе развитие за България, то е само наука и нови технологии ВЪВ ВСИЧКО, иначе другото е чуждестранни инвеститори - "Шменти капели" и лъжи дебели ! ! !Време е да погледнем накъде отива светът ! ! !

51

Анонимен

преди 14 години

Академик Съботинов е име във физиката. Е, не е Айнщайн, но е учен от световно ниво.А кой е Сергей Игнатов?! Може ли автора на две смешни книжлета да се нарече египтолог? Какво е българската египтология - източник на екскурзии до Египет на разноските на самите студенти. Игнатов изобщо в Египет копал ли е? Не е. Това е един лъжец, псевдоучен и мутренска ***. Къде са достиженията на СерГея?! Няма такива. И този бе назначен за министър? Защо? Защото може да прави далавери и да раздава дипломи.

50

Анонимен

преди 14 години

Kаква реформа??? Докато е БГ с образование се занимават хора дето основна цел им е печалбарството- така ще бъде!!!Колко пъти сме се явявали по изпити и пред професора е стоял списък с омената на тези които са си купили неговия учебник....Познайте кой е изкарвал!!! ....От години във Враца се подвизава МСИ- Международен Славянски Институт....Пълна измама- дипломи които МОМН изобщо не ще и да види -абсолютно измислена история ....И какво -- държава НЯМА ......

49

пате

преди 14 години

Идеята ти, да разработват практически проекти и дас е финансират от бизнесса е приложена в щатите ид руги страни успешно. Има ефект. Въпроса е, че големите фирми ще имат предимство защото разполагат с голям капитал. Ако това не се контролира от държавните институции, ще стане разликата като "Метро" и ъглово капанче. Но е по-добре да се прилагат от наши фирми тези изобретения, отколкото да ги продават навън, а да ги купуваме после наново на високи цени. Така, че идеята си е рентабилна.

48

пате

преди 14 години

Стига с това пораженчество, бе! Такива като теб обезлюдиха родината ни откъм българи, та останаха *** и надойдоха разни жълтури, палестинци, мароканци ид руги. Малко да ви стегне шапката и ревете. Аз съм стоял по 3 месеца без заплата в завода и пак не драснах зад граница, а ти ревеш? Не ми признават висшето, дето се потих да чета при наши профессори, та не умирам, а ти ревеш? Като не ти отърва - изчезвай! Такива като теб, герои не стават, а само ревльовци. Поплачи си и хайде на работа!

47

Пате

преди 14 години

Бих желал да се обсъди, кой е отговорен, за възникването на ВУЗ-ове, в страната, които се оказват впоследствие нелигитимни и непризнати, от МНО? Интересно е, защо е допуснато и кой е отговорен, за това? Ако и да не върнете парите на заблудените души, дето учехме в такива, то поне да си го изкараме на някого от управата, че да ни е готино и той да загуби работата си, задето не я върши така, че да няма несправидлово пострадали. Все пак ВУЗ не е местен курс за кулинари, а там преподават професори.

46

до грую

преди 14 години

Грую, като си такъв спец, ти пък какво си направил. Абе няма спасение от вас, бе? Едните гледат печалбата от науката, други гледат да отричат всичко и така прикриват собственото си безмислие и липса на талант, а трети гледат само да се спасят поединично и след тях и потоп. Хвани едните, удари другите. Изплзвате младите само за протестите, ама после да духат супата, като си подсигурите властта, а?

45

~~

преди 14 години

Не е важно името, а дали върши работа институцията.А дали върши работа, справка пост 47.

44

traio

преди 14 години

Абе къде другаде съществува такова чудо като БАН?И каква е тая дейност в полза на обществото?

43

Анонимен

преди 14 години

От 20 години ни правят бананова република, науката и образованието са два основни стълба в една държава-искат да ги разрушат и да станем бананова република на чалгакултурата. Чалгазираното общество не осъзнава, че прерязването на тези два стълба е равностойно на национално предателство.

42

Анонимен

преди 14 години

Основен резултат от оценката:Оценяващият комитет стигна до недвусмисленото заключение, чемнозинството от институтите на БАН извършват ценна изследователскадейност според международните стандарти. В някои от случаите панелитеоткриха изследователски групи, които работят на челни световни позиции.Екипът оценители смята този обобщен резултат за впечатляващопостижение, имайки предвид особено трудните условия за провеждане наизследвания в България д-р Райндер ван Дойнен

41

Анонимен

преди 14 години

поредната глуъпост на правителствтото! В Европа и по цял свят парите за научна дейност се увеличават, а тук не стига, че никога не са били достатъчно, ами и се орязват.

40

Анонимен

преди 14 години

Но какво разбирате от наука, че се изказвате? Вече написах, че тези неща не са от вашата компетентност. Науката е за елита на обществото, а не за простолюдието. Освен това в БАН има твърде млади хора, ще ги видите на протеста:) Млади учени с огромен потенциал, не трябва да допускаме изтичането на мозъци от БАН да продължава!

39

Анонимен

преди 14 години

Не всички проекти имат практическо значение. Изучаването на механизма на свързвани и действие на различни химични сигнали, чрезкоито клетките комуникират и така интегрират организма в една цяла система няма на този етап практическо приложение. Голяма част от сигналните пътища, които се активират при взаимодествието химичен сигнал-рецептор са неразгадани. Но това е фондаментална наука. Натрупването на база данни спомага и за по нататъшното внедряване на технологии и в практиката.

38

Анонимен

преди 14 години

Уважаеми старчоци от БАН, вместо да пискате защо не си намерите спонсори от бизнеса? Ако дъжавата ви е орязала половината бюджет спроазумейте се за другата половина с една фирма и започнете да работите по проекти нужни на бизнеса!Страж ви е, че горното няма да се случи. Възможно е, ако искате да работите по проекти които никога няма да имат практично приложение!

37

Анонимен

преди 14 години

инфекциозен белтък, започва работа над казуса как е възможно белтък да се реплицира без да носи НК, която да съхранява генетичния му потенциал. В последствие е открита и белтъка, разработени са теории за неговото реплициране. Вижте един научен процес колко време, хора, институти в различни държави ангажира. Учените не правят хляб, това не е проста работа, ето защо остава неразбрана от простолюдието.