31

Васил Петев

преди 13 години

В тази връзка, ето една статия, която публикувах (на английски) на CircleID във връзка с пропуск в системата на ICANN за оценяване на домейните. Потърсете в Google:Putting String Similarity into Context: Bulgaria's IDN (.бг) vs. Brazil's ccTLD (.br)Моля, оставете и вашите коментари под статията, за да покажем, че този проблем е важен за нас, българите, и че няма лесно да се откажем от *.бг домейнът на България на кирилица!Благодаря!

30

NSA

преди 14 години

УЖАС! Сега нищо не пречи на Бин Ладен да си направи сайт с арабски букви и ние сега как ще го открием като не знаем арабски?Трябва да се хващаме да учим арабски, няма как!

29

зевзек

преди 14 години

Арабеските и китайците да си създадат собствен интернет и тогава да си го правят на какъвто език искат. Първо че посещениеята на такива сайтове ще намалеят драстично, второ, бизнеса ще бъде затруднен и накрая комуникацията между хората ще е трудна. Нов Вавилон ще стане, само че в интернет

28

Анонимен

преди 14 години

Верно нали пишем с арабски цифри!

27

Даола

преди 14 години

Скоро бъркотията ще бъде пълна.По едно време като влизах в youtube всичко беше на хинди. Как бяха разбрали, че имам индийски приятели - ха-ха-ха...

26

асан

преди 14 години

шукар братчето ми, ко ша има чалъм за интернети и на сигански?

25

авджия

преди 14 години

Как на какъв език? На "македонска наденица"! Ке умрем, за нея.

24

олово

преди 14 години

Не са за мен. Аз от творчество на Пикасо, не разбирам. С латиницата се оправям, горе-долу, но с тези йероглифи няма начин. Така пишех, в детската градина, но никой не ми разбираше, даже и аз самият.

23

ice

преди 14 години

македонците на какъв ли език ще искат да пишат?

22

стг

преди 14 години

с една дума глупости за пари

21

Уайзгай

преди 14 години

c0ldblooded, свободата в Интернет не пречи на неутралността й.

20

st.anger

преди 14 години

ох, камък ми падна от сърцето ! най - накрая ще мога да посещавам любимите ми тамилски и арабски сайтове без да се обърквам с тези тук латински букви дето никой в света не ги е виждал.

19

хм

преди 14 години

Въвеждането на нови начини за изписване на домейни според мен се прави с чисто икономически цели. В момента повечето интересни имена под за заети, и някои от тях се продават за маса пари. А сега се отваря нов пазар.

18

c0ldblooded

преди 14 години

това е директна крачка назад - нищо общо със "световна мрежа". Целта на Интернет е да е достъпен за всички а не само "локален" каквито ще са сайтовте с URLs различни от латиница. Това е първата стъпка към контрол над мрежата - следващата е "префикси"/"представки" на IP-тата като при телефоните които ни готвят - допълнително плащане при заявка извън определен IP range и съответно по-голям контрол...

17

Учител

преди 14 години

Няма такъв език---двойка!

16

varg1

преди 14 години

на *** ще има ли

15

Анонимен

преди 14 години

Това ли е критерият за "световност"? Невероятно. Според мен си беше световна мрежата от години... пък с тия домейни си е eбaло мaйкaтa, една ненужна глупост. По-трудно в интерес на истината е да си подкараш език на клавиатурата, от колкото да ползваш сайтове с латински букви.

14

Wiseguy

преди 14 години

"Имената на сайтовете трябва да си останат с латински букви за да може всеки човек в света да има достъп до тях. Това е моето мнение"Togava zashto ne pishem na latinica, za da moje i chujdencite da ni citirat?

13

Анонимен

преди 14 години

Машалла

12

онбашията

преди 14 години

ех, да беше жив бай ***, нямаше вече да иска солунската митница, а ICANN :)