80

Пета

преди 14 години

Ето ти и последното ми влизане в сайта: Славяноболгарите бяха насилственно ислямизирани, от "братята" хуни, а сегашните помаци са деца, на приелите поради страданието исляма. Останалото е лъжа. Преди да дойдат варварските пълчиша на османската империя, перси и други, тук нямаше хуни. Имаше славянски племена, малки групи Болгари-Богомили, а после бягайки, от хуните, насам, надойдоха и болгарите от Днепроволжието и на север, за да се спасят от "братята-хуни". И се сляха със Славянските племена.

79

Анонимен

преди 14 години

Хей крадци...нямате вече думата не се вълнуваъте толкова много може да получите инфаркт

78

Пета

преди 14 години

А майката на Йисус, Мария, бе отгледана сред българите-богомили, които бяха преследвани в различни страни. Те живееха праведно и затова бяха отричани от всякакви фарисеи, от различни народи и бяха клани. Мария даде живот на Йисус, който пък ви спаси главите и на мюсюлмани и на християни. Така, че не обиждай Болгарите!

77

Пета

преди 14 години

Но истината е, че и много сегашни българи, ни драха не по-малко жестоко, от еничарите от кръстоносци, перси и други. Така, че шовинизма е глупав, понякога. Въпроса е, да не се изопачава историята, но не и да се използува за някакви си лични домогвания, както Доган, Юзеирови и др.! Но никога не трябва да се изопоачава, защото е лъжа. А е вярно, че хуните и праболгарите от Мала Азия са имали общи точки, но това ен означава, че са имали и един език и култура. Макар, че в ония времена са били с кон

76

Пета

преди 14 години

Етот и и последно откровение, от отминали времена. Мария, бе от сектата на йесеняните, а те бяха сегашните Българи Богомили, прогонени от врагове, по далечни земи. Така, че не обиждай Болгарите, защото ет са по-древен народ, от много други. А и това е миналото. Важното е, е че това, което твърдиш и тези проффесори не е истината. А тук, дойдоха племената на Рода Болгур, който пък живееше, в Азия, бягайки от хуните, насам. А "братята" яко драха тукашните.

75

Пета

преди 14 години

Ще ти доверя още нещо. Бог е българин. Антихриста също е българин. Унищожителят на макрокоссмосса също е българин, но не е от човешки род. Но словото им е българско. Макар, че реално всички езици взаимно се свързавт и разбират по някакъв начин. Но това, което ти казвам не е шовинизъм. Но много историци определят такива връзки като по лична преценка или по интерес. Истината е, че Болгарите са много древен народ и са били малобройна общност, от духовно извисени личности - Богомили, Йесеняни.

74

Пета

преди 14 години

Хитро! А защо тогава братските хуноезични нашественници, не прегърнаха тукашните си сънародници, ами клака, изнасилваха, грабеха, палеха, завладяваха? Нали сме били братя, казваш? Редно ли е брата да те дере? Не, че някои управници бяха по-добри към народа си, през годинте, но твоята логика е странна? Ако тюркоезичните хора и прабългарите са братя, защо едните клаха другите? Няма логика, според мен. Ако си ми брат, ще ме дереш ли? Аз ен дера брат си, но мои братя българи го одраха в казармата.

73

666

преди 14 години

fouk you смотаняко....пращай баба си на майната си....

72

Анонимен

преди 14 години

Абе Догане, остави диктатора Бойко да си направи диктаторска държава. Щото от много дупене на този и на онзи и съобразяване с този и онзи ето до къде ни докарахте!

71

КАРНОБАТ

преди 14 години

ДПС НАПАПКА ЛИ СЕ КАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ ?

70

do 74

преди 14 години

Ти пък кой си ,че на някого да му пука за твоето мнение приятелче. .и научи немски език-ще ти трябва за да чистиш тоалетните на Свисс... zur Hölle fahren

69

дрг

преди 14 години

ДКВР са направо за затвора !!!!!! До един !!!! Щом Доган ги пази смятайте за какви кражби става дума

68

Кара Ибрахим

преди 14 години

М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,

67

Кара Ибрахим

преди 14 години

Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.

66

Анонимен

преди 14 години

nie bilgarskiya go znaem ti se podgotvi glupako

65

До 70

преди 14 години

Когато кажем,че някои тук в този форум са *** нацисти,които си нямат и на представа какво биха причинили техните кървави блянове и сънища на ЦЕЛУКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, веднага скачат и други от страни да ги подкрепят и защищават. Самият факт,че има поддържници на 70 говори в какво морално състояние е обществото, освен ненавист и омраза други качества няма. Но все пак съм длъжен да припомня и предупредя-70 опитайте да изпратите Турците в Турция.НО ЗНАЙТЕ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ЕКСКУРЗИ

64

eva

преди 14 години

Абе внука на нашия цар, като е само наш ти защо пишеш и говориш на български? Я ми кажи кой е твоя цар???И ти като какъв се самоопределяш? Абе много съм толерантна ама такива като тебе направо не ги понасям.Ти си в България все пак.

63

From Swiss

преди 14 години

ДПС , май...та ви... Някой да е искал ваштео вмение? Вие първото се научете да говорите на български и след това имайте наглостта да давате съвети. И не забравяйте, че по подразбиране мястото на всеки ДПС активист е в затвора, при вашите събратя и основен електорат ***.

62

Пета

преди 14 години

Демокрацията е хубаво но и лошо нещо, ако има вредни за нас българите действия. Монархизма е същото, ако е така. Трябва да има ред, който да е справедлив, а за това се искат ясни и справедливи закони и правилници и прилагането им. Не бива да има диктатура, над обикновенните човешки свободи, но и не бива да се търпи изтичането на средства в частни фирми, от бюджета. Така, че трябва да има и строги мерки, но без произволия и терор над населението, а само за нещата, които се налагат, за да успяваме

61

smoke_chiba_chiba

преди 14 години

Щом мрънкат ***, на прав път са ГЕРБ. Бих се притеснил ако млъкнат. Но не мога да пропусна да отбележа че няма нито един шебек от техните арестуван. Надявам се скоро това да бъде поправено, иначе току виж найстина може да има договорка между обрязаното пиянде Доган и Боко.