78

do ivanova

преди 13 години

Gospojo,sardi se na nqkoi drug.Dal sam dosta na tazi darjava i dosta vreme veche vzimat polovinata ot pensiqta mi,taka che ti nisho ne mi davaqsh draga zavislivke!Kogato as sam letql ti si pila kafe i si obsajdala kolejkite si.SAS ZDRAVE!

77

Иванова

преди 14 години

Цял живот внавяме вноски и с нашите пари се пенсионираха хора с 20 години тр.стаж и 55-60 години възраст (40 г. -за военните-чиновници) и си живяха живота. След като нас ще ни пенсионират след 64 г. реформата да се направи така, че да не продължаваме да храним млади пенсионери. Пенсиите на по-младите от 64 г. да се анулират и те също да работят до 64-67 г.

76

Чучолигарчо

преди 14 години

Ех Христинчеее,ех Митреваааа...нищо не разбираш от социална политика...хората в белите държави изживяват старините си с достойнство а ти искаш да умориш нашите бащи и майки с нови рестрикции...на това му се вика дискриминация...скъпа чиновничко като сравняваш и правиш оценки според това как е в европейските държави не сравнявай едностранно а виж какви са първи доходите и какви са социалните придобивки и т.н. и след това се захващай да режешжива плът и да слагаш нови данъци...

75

анонимен

преди 14 години

права е жената...по всичко си личи че следващите 2 години едва ли ще има някакво икономическо раздвижване...а пък лично аз си мисля че никога няма да се оправим...и тия сегашни програми ми се виждат смешни и формални...помните ли думите на Димитър Попов...ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ! затегнахме коланите и до ден днешен не копуваме... и то цели 20 години вече...и каква надежда да имам вече че нещо ще се оправи? НИКАКВА!

74

Анонимен

преди 14 години

Тази госпожа като я гледам вече е в пенсионна възраст.Разбирам,че и се работи,но дайте работа на младите.И стига сте излизали с глупави предложения че бъдещите ви пенсионери почнаха да измират от хубавия живот в България.

73

boza

преди 14 години

kato napravish godini za pensija----Evtanazija,tova e reshenieto!

72

СТРЕЛЕЦ

преди 14 години

СЛЕД 42 ГОДИНИ СТАЖ -ПЕНСИЯ 236 ЛВ.МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ БИХ ОЩЕ РАБОТИЛ НА 69 ГОДИНИ АКО ПЕНСИЯТА МИ БЕШЕ НАРМАЛНА КАТО В "БЕЛИТЕ" СТРАНИ !!ТА ДА НИ СЕ ОРЕЖАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДОХОДИТЕ С НОВ ДАНЪК !ЕВАЛА ГОСПОЖО!!!

71

учителка

преди 14 години

Как виждате жена на 60 години да се оправя с 25 деца в клас ? Помислете за учителите , 60 - 63 год . са убийствени за хората от тази професия .

70

Анонимен

преди 14 години

До 78.След като ти се живее стани овчар.Да ама овчаря моѝ човек работи яко а не мята крачоли.За това нямаме овчари а полицаи бол.

69

"Нима"?!

преди 14 години

Нима тези управляващи искат да оправят икономиката на страната,с това което се опитват да вземат от бедните пенсионери?Ако това е решението,измислете закон и в определено време да не получаваме никакви пенсии.Ужаасссссссс...

68

Анонимен

преди 14 години

ЗА КАКВО ГОВОРИМЕ?ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА НИЩОЖНИТЕ ПЕНСИИ ИЛИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ? ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕННО НИЕ ЖИВЕЕМЕ 20 ГОДИНИ В СТРЕС,БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БЪДЕЩЕ.С УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ОБРИЧАТЕ ВСИЧКИ НА ГЛАД.

67

ПЕНСИОНЕР

преди 14 години

Няма какво да се чудим,щом като жените живеят повече а мъжете по_малко,следователно мъжете да се пенсионират на 55г.а жените на 60г.

66

реалист

преди 14 години

Когато "бизнеса" почне да плаща данък на реалните заплати,когато внася редовно и в пълен размер осигуровките тогава нещата ще се оправят.Много се желая реформа в пуб.сектор с две думи да минат доста неща в частни ръце за това натискат разни финансисти,анализатори и други.И ако стане ще има едни такси едни чудесии.Дано не се случи.

65

dok

преди 14 години

И понеже са психично натоварени и с привилегии ще си счупат краката да бачкат в охранителни фирми за жълти стотинки а ?

64

а МВР кога ?!?!

преди 14 години

Докога ще изхранваме млади, прави и здрави пенсионери на по 45, а ?! Какво му пречи на българския полицай да маха с крачолите по улиците до 55, а след това, до 63 да пази паркинг или обект някакъв ?! Да се изравнява пенсионната възраст и точка !

63

Анонимен

преди 14 години

ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ ВЪН !!!

62

pege

преди 14 години

И в Държавният резерв е същото. Пенсионерите там са на почит защото са връзкари.

61

Анонимен

преди 14 години

E ISKA,AMA NALI ZA DA SE OPRAVQT TE DOKATO SA NA VLAST ,SHE OSVOBODQT TAVAN SAMO NA NOVITE PENSIONERI ZA DA VZIMAT PENSII 2000 LEVA,A NAS KU4ETA NI QLI-SHE RABOTIM DOKATO UMREM.AS MOGA DA SE PENSIONIRAM I NA 70 AKO ZQL DEN ME RAZKARVAT S KOLA i TVORQ NEDOMISLIZI .

60

Анонимен

преди 14 години

Браво на мацето. Като повиши пенсионната възраст до 67 години в службата ще останат само нейни набори и наборки. Трябва обаче да се предвиди в социалните разходи и едно перо за памперси.

59

Анонимен

преди 14 години

Е тая вече прекалява. От работното място направо в гробището. Май че това й се иска. Цял живот да плащаш вноски и накрая пенсията да остане за НОИ. По бързо да се прави пенсионна реформа и всеки да има ЛИЧЕНА пенсионна сметка с която да може да се разполага лично или от близките. Тогава ако искат да качват пенсионната възраст. Сега обаче всички тези предложения са пълна дивотия.