37

????

преди 14 години

Що ли е орязана възможността да се пишат коментари в някои горещи теми??

36

Анонимен

преди 14 години

Колкото толкова.Се файда

35

Анонимен

преди 14 години

Богатите също плачат..Който има повече, трябва и повече да внася в хазната. Какво неясно има тук? Всеки милион е добре дошъл в бюджета..Досега само го изпразваха.

34

Hippaforalkus

преди 14 години

Данък "лукс"... А данък "***" няма ли да ми наложат, задето спя с жена ми?

33

Анонимен

преди 14 години

??

32

Да е ясно

преди 14 години

видно е кое е лукс и кое селска къщичка!!

31

Анонимен

преди 14 години

правилно, в селата всяка една къща е над 250 квадрата, а тея палячовци изкараха бабите и дядовците в лукс със 120 лв пенсииегати закона,егати управлението

30

Анонимен

преди 14 години

^^^

29

Анонимен

преди 14 години

Само не ми е ясно - ББ като иска повече от "богатите" - ами да им вземе всичко наведнъж, само че после какво правим - няма да има богати, от къде ще вземем?

28

НЯКОЙ

преди 14 години

ТЕ АКО СИ МИСЛЯТ ЧЕ НА СЕЛО СМЕ БЪКАНИ С *** И ЧЕ ГО ПОКАЗВАМЕ ЛЪЖАТ СЕ

27

Анонимен

преди 14 години

ами ясно е че е така те тия хора с мното пари мислят 10г. напред.

26

Анонимен

преди 14 години

Какво значи "данък лукс" - то си го има и сега: 14 год таратайка - данъка е 27 лева, нов джип - данъка е 600 лв - 25 пъти повече! Данък сгради се начислява спрямо района, квадратура, и тип строителство - панелка в краен квартал е 3 пъти по нисък данъка от тузарска къща в центъра или престижен квартал... Какво още смятат да искат? Най много нищо да не получат - както макетата си регистрират бричките у нас - така и нашенците ще намерят къде е по евтино да регистрират лъскавите коли......

25

Vik

преди 14 години

естествено, че кото купуваш скъпи стоки плащаш повече- те за това са скъпи. Съответно плащаш и по- високи текушщи разходи за поддръжка и обслужване. Т.е. с покупката на една луксозна стока ти поемаш и допълнителни разходи по нея. Но това го решаваш ти, а не държавата! И съответно ти преценяш можеш ли или не можеш да поемеш този разход- в противен случай се връщаме към един строй в който държавата определя на кой какво се полага.... И съответно е крайно време е всяка жаба да си знае гьола......

24

ЛУКС

преди 14 години

Одобрявате ли въвеждането на данък Лукс? polls.bg/poll/id/odobravate_li_vavezhdaneto_na_danak_luks-560

23

razgradski pop

преди 14 години

Sofia, Plovdiv i Varna sa dostata4ni..ob6tiyat efekt, t.e. sabranite pari 6te sa potresava6ti..

22

Дел Пиеро

преди 14 години

Вик аз защо нямам по-луксозна кола. Ще ти кажа... мога да си я купя но после не мога да си позволя данъка и застраховките за нея, както и поддръжката и.Според мен наистина е по-добре на най-скъпите стоки ДДС-то да е по-високо, както е в други държави. Както и данъците на такива стоки да е почти двоен на тези които се ползват от масовия потребител. Тогава ако имаш пари плащай, но след като купуваш по-скъпо... трябва и да плащаш повече... напълно справедливо е.

21

Българин

преди 14 години

1во,да светна г-на кмет на Горно Нанадолнище - всеки един лев,взет като данък "лукс" от ония с джиповете и мезонетите,накупени от предишни далавери,е облекчение за моя данък и помощ за мен,Гошо и Тошо дето караме голф 2,вземаме 400лв заплата и половината даваме за ток,вода,данъци и най-накрая,за ХЛЯБ....2ро - точно в малките градове се покриват тея далавераджиите дето въртят далавери в големите градове, и е полезно да им се провери отде имат коли и имоти за по 1 млн.лв.

20

ехо

преди 14 години

ехооо

19

Анонимен

преди 14 години

Ми въведете "данък лукс" и "данък лукс на село". Кво значи "не действа навсякъде, значи няма да действа изобщо"? Ай не се измъквайте, всички знаем кой пръв трябва да мине през този данък.

18

!?!?!

преди 14 години

Грамотния, чети - Закон за акцизите и данъчните складове(Обн. ДВ. бр.91 от 15 Ноември 2005г., .. посл. изм. ДВ. бр.95 от 1 Декември 2009г.), Глава втора.АКЦИЗНИ СТОКИ.... нещо ти си се объркал ;)