33

ББ-Шут

преди 14 години

"...от името на правителството Бойко Борисов дари три оригинални творби на Марк Шагал, Пикасо и Салвадор Дали." Уаууу, и пари имат, и от изкуство разбират, и с картините на Шагал, Пикасо и Дали са "на ти". Бойко, предполагам, че Цветелина или Pav-Gen са ти били от огромна полза ... Но действителната ситуация е друга, нали?

32

ххь

преди 14 години

хахха, по-добре късно, от колкото никога :)) поздравления! но, според мен ще е добре и ако си приберем някои велики картини на български майстори, които са в частни ръце. все пак е история, и то нашата, което в този музей, се надявам да е приоритет!

31

Анонимен

преди 14 години

ееее баш на края на света тогава отворихме музей като хората :О)

30

Анонимен

преди 14 години

Бойко тия оригинални творби дори ги е рисувал сам.

29

Gala Dali

преди 14 години

Такива като теб не ме плашат. Виждала съм ги много приживе. Но на всички успях да им измъкна декларациите за доходи и имущество,пък и паричките, вкл. от там, накъдето биеш....Затова си го запуши за всеки случай.... Ида. И на онова място ще ти погледна, а без съмнение и в данъчните декларации на Сеньор Чвор. Кога е декларирал оригинали на мъж ми, на Пабло и на Марк. Както е тръгнал той и на рижавия холандец някой слънчоглед може да има. А рижавия не пада под 47 милиона юро.

28

Инженер Ганчев

преди 14 години

Лелеее *** това си е старото славно МЕИ "В.И.Ленин" бе, аз там що 2-ки съм получил по Висша Математика и Съпромат да не казвам, кви картини върху турбината ли ще ги закачате долу не знам просто е смешно

27

Анонимен

преди 14 години

Тоз Борис Дали кога е започнал да рисува? Браво на момчето, развива се!

26

Анонимен

преди 14 години

Милионните им творби много отдавна са в световните музеи и в някои ,,дебели,, частни колекции! Това което циркулира свободно насам - натам пак са оригинали, но от графични матрици и не струват кой знае колко скъпо!

25

Анонимен

преди 14 години

За фонда на бъдещия музей от името на правителството Бойко Борисов дари три оригинални творби на Марк Шагал, Пикасо и Салвадор Дали.....кво да коментирам ? хората за хляб пари нямат а нашият герой картини раздава.

24

Майстора

преди 14 години

коконо, тоз Дали си го заври в ***!

23

Pehota

преди 14 години

"... три оригинални творби ...". Викаш оригиналите са "някакви графични отпечатъци правени в стотици екземпляри", а? :)

22

Анонимен

преди 14 години

Най-после ще направят музей на нормално място. А не като сега да трябва да пътуваш до майната си. Аз за това спрях и да си водя децата.

21

ele

преди 14 години

Tova, beshe proekt ot 80-te godini, a ne e idea na VEJDI .

20

123

преди 14 години

Най-после добра новина. Трябва ни повече култура! Прочетете си само коментарите и ще Ви стане ясно. Четете книги, слушайте нормална музика и може и да не ни наричат културни прасета повече ...

19

Gala Dali

преди 14 години

Ти пък от къде знаеш колко струват и какви са? Пък и си позволяваш да казваш за Божествения Дали голям праз!!!Всичко, до което се е докоснал, не само нарисувал Божествения не пада под милион. Аз съм правила ценообразуването. Нарисува три кръгчета и аз казах - продават се за милион (доларес). А дали ти и сеньор Чвор можете зда различите паламарка от картина на Божествения?

18

Анонимен

преди 14 години

Абе к'во се връзвате толкова ! Какво като са ,,Дали,, и ,,Пикасо,, ? Това са някакви графични отпечатъци правени в стотици екземпляри и не струват повече от 500- 600 евро! Не са от картините им дето струват милиони! Голям праз!

17

Модилиани

преди 14 години

А от къде "правителството" българско има творби на Шагал, Дали и Пикасо????А има ли право да има??? Ако има - което е съмнително, кой е разрешил покупката им, и ако са собственост на "правителството+ без да знае народа, че Пикасо, Шагал и Дали красят кабинетите на административните му слуги, как така правителството пак без знанието на мизерстващия народ, който ги е платил, ще ги дарява на трагикомичната гротеска "български Лувър"?

16

Анонимен

преди 14 години

Интересно - два милиона за пенсионерите няма, по-малко от милион за здравни плащания няма, но за музей има... Особено щом Бойко ДАРЯВА картини в него. Хм, а откъде пари за тия картини? Декларирани ли са? Данък платен ли е?

15

PR

преди 14 години

Ne gi e daril Borisov a Bulgarskoto pravitelstvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!t.e. vsichki nie, danukoplatcite

14

вяняс

преди 14 години

тези министри и премиер нямат ли PR съветници, че правят грешки дори когато идеята е добра. А вярно ли е, че фирма от кръга на сина на Рашидов ще прави ремонта?