377

иво

преди 14 години

Защо никой не пише как се оформя цената на тока в североизточна България от Е-ОН.Освен основните цени на дневна и нощна ел.енергия се прибавя и:зелена от алтернативни източници естествено включени в цената на НЕК.8т.е. двойно ни облагат/такса достъп и такса пренос/последната е изравнена с тази на нощната ел.енергия но вече същата се умножава със сбора на нощна и дневна ел.енергия/По този начин ако потребителят е изконсумирал ел.енергия за 70лв. с тези допълнителни такси става 2пъти.

376

ХАЙДЕ ,ОБЯСНЕТЕ.....

преди 14 години

....ЗАЩО СА НИ НЕОБХОДИМИ ПОСРЕДНИЦИ И ПРИ "ТОПЛОФИКАЦИЯ"???!!НЕ ВИЖДАМЕ ,ПОЛЗА ОТ ПОСРЕДНИЦИ-КОМИСИОНЕРИ,...ПРИ ТАЯ ВИСОКА ЦЕНА ,НА ТОКА,ПАРНОТО И ГАЗТА!!!!.......ТОВА ,ПОРЕДНОТО ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ,ЛИ Е???...ПОРЕДНОТО ПЪЛНЕНЕ ,НА ПАРТИЙНИТЕ КАСИЧКИ, НА ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ ПАРТИЙНИ ВОЖДОВЕ ,ЛИ Е....???????????????

375

ХАЙДЕ ,ОБЯСНЕТЕ....

преди 14 години

....ЧЕ КАК ,ПО-РАНО СТРАНАТА РАБОТЕШЕ ,БЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСТКВОТО НА ЕРП-ТАТА!!!!...СЕГА ,ТОЛКОВА ЛИ Е НЕОБХОДИМО ДА ПЛАЩАМЕ КОМИСИОННИ НА *** И ПУЛЬО ,ЗА ДА ПОЛЗВАМЕ ЕЛ-ЕНЕРГИЯ??!.....КАК РАБОТЕХМЕ ,БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ ПРЕДИ!!!!!!МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ????????????????

374

Анонимен

преди 14 години

Печалбата не е 70% уверявам те, печалбата на ЧЕЗ е 20-25%, на другите две е малко по-голяма защото наистиниа нищо не правят.... Държавата нямаше да печели от ЕРП, а просто силните на деня да лапат. НЕК не е регулатор, регулаторът е ДКЕВР!

373

Чао

преди 14 години

За колегата 387..както писах и преди.....фиктивните инвестиции на ЕРП-тата..им крията реалната печалба..........коята е над 70%.....то ако са държавни.,ще пълнят бюджета и нема ,да ни занимават с простии...изнасят парите чрез офшорки ,не плащат данъци, глоби и дивидент, купуват "държавните"служители и пей сърце.......ама това го плащаме всички.НЕК на загуба....основния регулатор на пазара....еми значи, че всички други са на грамадна печалба!!!!!

372

Продължение на 388

преди 14 години

С тези 25-28% надценка ЕРП трябва да инвестира половината в мрежата за НН, до колко това се прави - също е предмет на контрол от страна на държавата (тя все още е собственик на 1/3 от ЕРП). Само че ако ЕРП вложи 1000 лв в мрежа НН ДКЕВР най редовно им признава 800-900 лв! Отделно *** не си плаща тока, но държавата не дава да му го спират (съответно за това и не получава дивидент)

371

Анонимен

преди 14 години

Цените на тока, на всеки един етап се определят от ДКЕВР (там ЕРП представител нямат), да се върнем на цената от 88лв на мегават час: Цената се определя по форумлата Q=U.I.t.cos(fi).х U е напрежението ( волта) , I е тока (ампери), t е времето часове, cos(fi) е фактор на мощноста НЕК изисква да е 0,9 само че за битови консуматори средно е 0,8 (а релно е измервано за град като Варна 0,6), х е цената в лева за МВч.. себестойността на 1МВч при 380/220 волта излиза 110-120 лева. ЕРП печели 25%...

370

Анонимен

преди 14 години

Toка ни не е най-скъпия в Европа, но плащаме най много ток на човек от семейство - защо е така.... Ами помислете... всичко е свързано - *** не плаща, Бай *** краде, мрежата е скапана и дава големи загуби, жилищата с качествена топлоизолация са твърде малко, електроуредите масово са неикономични... Не си мислете че ако ЕРПтата бяха държавни щяхме да плащаме по-малко. А Шефовете на ЕРП немогат да си вдигат заплатите (шефовете) без съгласитето на предтсвителя на държавата в борда на директорит

369

офффф

преди 14 години

*** ти енергийният център, който сме на Балканите! Не сме никакъв център, а енергийна червена яма, в която потъват парите на обикновените българи - да плащат най-скъпият ток в Европа. Браво!

368

Анонимен

преди 14 години

Бойко ти си ПЪРВИЯ премиер на България поискал да НАМАЛИ цените на електроенергията да бъде вечна ВЛАСТТА ТИ!

367

JOSEPH STAHL

преди 14 години

ПОЧВАЙ С ТОЦИТЕСЛЕД ТОВА С ПАРНОТОПОСЛЕ И ВОДАТАТЕ НЕ СА ЛУКСНЕ СА ФЕРАРИ БЕНТЛИ МАЗЕРАТИТЕ СА НЕОБХОДИМОСТ

366

Анонимен

преди 14 години

Тоз ББ е много неориентиран и не в час ! Явно не е чувал за "Държавната комисия за енергийно и водно регулиране" . Та в общи линии се получава следното : Определяме цена на тока , а после плюем срещу себе си , че е много висока !!!

365

Energetik

преди 14 години

Izkavaneto na Boiko e - otkrovena luja. Predstaveni ne sa verni, ERPtata sa na oklo nula, EVN e reinvestiral vseki lev, CEZ imat malka pe4alba, E.ON sa na zaguba.NEK kupuva na 73 prodava na 89, a nadcenkata do 146 otiva za investicii po mrejite, Neobhodimi poradi bezkontrolnoto prezastroiavne i golemia dial na VEI, koito naroda plasta po ot 150 do 700 lv na MW i pulni jobovete na chasni investitori i zapadni banki.Realno chasnite kompanii sa reducirali drasti4no personala i razhodite ...

364

dobriq

преди 14 години

Ako Боико развали договорите с ЕРП-тата и аз ще гласувам за него доживот.Но много се съмнявам че ще стане...,тази мафия ограбва всички ни вече 20г. ...просто нещата много са забатачени....трябва да се пипа твърдо за да се успее с нея.Да се приберат в затвора всички които ощетиха държавата тоес народа .Тази приватизация е геноцидът на българския народ, за предателите разстрел.

363

ттт

преди 14 години

ББ бил съзрял далавера. Абе тоя не само не е в час. Не е в училището, не е в града, а май не е и в България. Кофти.

362

Чао

преди 14 години

НАП.........трябва да провери ЕРП -тата.....и главно инвестиционната им и разходна политика..там е зайчето..........печалбата им, е с пъти над определената и обявена от тях...........сега , трябва да платят данъци лихви, и глоби......които да покрият дупката в бюджета.........то е пак от гражданите.....но поне не е пряко..........ДКЕВР, трябва да бъдат съдени или за некъдърно управление , или за геноцит , върху Бългърския народ!!!!!!!!!!

361

Колт

преди 14 години

Най-добрата антикризисна мярка е кацата без дъно и с такива големи отвори между обръчите да бъде затворена и през следващите години да може постепенно бюджетът на държавата да се вдигне.Мда, с това съм на 100% съгласен, но да видим как се случва на практика!

360

tonchev

преди 14 години

Виж ся , вземи та изгледай изявлението на ББ по въпроса и не ми обяснявай, че не съм доразбрал.Дословно бат ти Бойко каза ,че всеки завършил в Банкя ученик ще ти отговори че не можеш да купиш нещо за 90 лв. ,да го продадеш за 88лв. и да си на печалба.И друго ДКЕВР е определила за продажна цена на НЕК 88 лв. с включени разходи ,а НЕК са си сложили още 2 лв. отгоре ,така че недей да демагогстваш.

359

ББ

преди 14 години

ББ иска имена,имена и пак имена!След това ще ги свързва с фирми от аутсорсинга /някой да ги е карал да си намалят персонала до минимум или е по лесно да се гушка малък % а с неустойките да се оправят наемниците/!След това идва реда напартии и кадровиците им в ЕРД.След това ще видим инвестициите къде са и от кои фирми са изтекли те!След това жална им майка на тези дето бяха в ДКЕВР и позволиха държавата да заприлича на "цветомузика" и "тука няма" а "тука няма".След това прокурори и запор.

358

Пешо

преди 14 години

"Вчера гледах предаване с участието на Трайчо Трайков.Там министъра обясни на какви цени е изкупувана ел. енергията от НЕК - НЕК изкупува от централите на цена 71 лв. МВат, продава на ЕРП(ЧЕЗ,ЕОН и ИВН) за 90 лв,ББ обясни точно обратното ,НЕК купува за 90 а, продава за 88.А сега ми обяснете Боко *** ли е или просто е непоправим лъжец?"-------------------------------------------Виж ся не си доразбрал.Бойко имаше предвид, че НЕК като купи за 71лв. и си прибави разходите - цената му идва 90лви като продаде за 88лв няма никаква печалба.а ЕРП-тата купуват от НЕК за 90лв слагат си 20лв разходи и става 110, а го продават за 146лв и гушат яко.Въпроса е защо чуждите ЕРП-та да гушат, а да не е нашия НЕК.