60

Анонимен

преди 14 години

А аз пък казвам че Израел го чака тежко бъдеще. Това не е завист. Това е борба за правата им. Но като еврейн едва ли го виждаш.

59

Анонимен

преди 14 години

Арабите могат да продължават да лаят срещу Израел,колкото си искат,но кервана си върви.От години- икономически,Израел не е била в такова добро състояние,като днес.Или както казват старите хора:Докато ти завиждат,радвай се.Започнат ли да те съжаляват-тежко ти.

58

Анонимен

преди 14 години

КОЛКОТО ПО СКОРО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ

57

Анонимен

преди 14 години

ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ИМ ДОИДЕ КРАЯ ТЕ СА КРАДЦИ НАГЛИ КРАДЦИ ТЕ НЕ СА ВАЖНИ ЗА НАС МАИ И НАШИЯ КРАИ ИДВА БАВНО ПО БАВНО ИЗОСТАВЕНИ СЕЛАЛЕКА ПОЛЕКА ИЗОСТАВЕНИ ГРАДОВЕ И НАКРАЯ МАИ ЩЕ ИМА ИЗОСТАВЕНА СТРАНА

56

Ferdo

преди 14 години

Vsichko si e po reda si, Gospod taka e podredil vischko, che idvashtoto e neizbejno. Izrael si zaslujava tova koeto shte se sluchi, no evreite koito se trudqt i sa vqrvashti ne sa vinovni. Vinovnicite kakto e i pri nas sa edna shepa upravlqvashti, koito pak se kontrolirat ot druga shepa ot van, no nikoy ne moje da izbqga ot Vsesazdatelq..... Pisanoto predstoi.

55

Анонимен

преди 14 години

Не може и в райското си кътче да си държат ядренно оръжие. И цяла Европа и Америка да ги защитава от страх от ракетите им. А иначе всеки мрънка за ядренното оръжие на Иран, Китай и т.н. а за това на Израел нищо не казва. Но от него трябва най-много да ни е страх защото това са религиозни фанатици кото не признават Иисус Христос и си мислят че тази земя им е дадена от Бог. И ако сметнат че някои я "покварва" не ми се мисли какво могат да направят.

54

Анонимен

преди 14 години

Не може един народ да направи от пустиня - райско кътче и след това някакви смешни радикалисти да дойдат и да кажат - "ДАЙ"! Евреите може да са мошенници, но са милион пъти по -добри от смахнатите екстремисти!!!

53

томов

преди 14 години

Истината е, че ако не успеят да постигнат мир, никой няма да спечели, освен разбира се Господарите на войната - търговците на оръжие.

52

Горна Малина

преди 14 години

Хоп-пааааа! Ето един загрижен за бъдещето на Израел арабин.

51

хотелиер

преди 14 години

Земята им не име дадена от бога а от великите сили след втората световна война. Доста им дойде спокойствието и доста се постараха да изнервят с претенциите си целия свят. Вече и САЩ, където имат най-силно лоби започват да им се нервират. И си помислете защо Израел участва на европейски спортни първенства?

50

Шулхан Арух

преди 14 години

И особено ако си живял при тях и сред тях /еврейчетата/Доста съм поблажил направо от извора - точно както ги описват даже по зле са.Така че не съм веруююю а много знаещ защото съм почти един от тях а те не знаят....ха ха... Имат си и слаби страни ;някъде около злобата им ги търсете.......смятат ни за луди заради Христос но...................................................тегло ги чака!!!Със сигурност не сте чели Талмуда и въобще не ми се правете на умни...Маймонид ? Кой ли е този и какво ЕЕ

49

baba ti

преди 14 години

koi na kakvoto si postele,na tokova 6te legne.smqrt za vsi4ki evrei!!!

48

Анонимен

преди 14 години

Ок може и да си прав. Имам Библията но още не съм я прочел защото гледам да я осмисля като я чета.

47

Анонимен

преди 14 години

Земята върху която е Израел им е дадена от Бога. Абдула 2 срещу Бог, да познаем ли изхода на двубоя?

46

Тервел

преди 14 години

Дори и да бъде нападнат Израел, с каквото и да е нападнат, няма да бъде унищожен. За трети път трябва да си построят храма. Както и да "разсъждаваме" - винаги се оказва, че Истината е описана отдавна в Библията. Друг е въпроса, че от много "акъл" често намираме верния път по трудния начин.

45

бг

преди 14 години

блажени са верующите... :)))

44

Библията казва така

преди 14 години

Какво казва Библията свършва до края на цитата (Матей 27:24-26)Но иначе казва точно това!Защо мислите толкова много евреи са избити - ето защо...те сами си навлякоха това, като убиха Исус Христос. Защо сега живеят размирно - пак затова.. и никога няма да видят мир като народ

43

Анонимен

преди 14 години

"Затова евреите са в това състояние сега "Това Библията ли го казва.

42

Библията казва така

преди 14 години

Това са условни пророчества..четете библията както ви е угодно...Ето какво казват евреите за Исус при Пилат: И така Пилат, като видя, че никак не помага, а, напротив, че се повдига размирие, взе вода, уми си ръцете пред множеството и каза: Аз съм невинен за кръвта на Този праведник; вие му мислете.А целият народ отговори: Кръвта Му да бъде върху нас и върху децата ни.Тогава им пусна Варава; а Исус бичува и Го предаде на разпятие. (Матей 27:24-26)Затова евреите са в това състояние сега

41

Анонимен

преди 14 години

А аз бих казал че "ината и страха движат света". Въпреки че не съм съгласен абсолютно точно с това.