58

Анонимен

преди 14 години

на тези, които им е хрумнала идеята за домейн бг го правят с единствената цел бързо да се нагушат с пари. очакват всички сериозни фирми, институции и прочие, които в момента притежават домейн bg да регистрират и бг.утре някой ще поиска домейн - бъгъ, биджи и прочие.вместо това ICANN трябваше да отнемат акредитацията на Цифрови Системи, който държи монопола върху bg , а не сега да има разни недоносени домейни като .3.bg , .z.bg и тн.

57

Plebs_Rebel

преди 14 години

Proud to be Bulgarian !

56

Анонимен

преди 14 години

Нищо лошо няма в употребата на английкия език, но ако се пише на английски, но копеленцата не знаят английски, а не знаят и български. Затова пишат на "шльокавица".

55

генчо

преди 14 години

някой от пенкилерите да е чувал за SEO??? щото домейн на кирилица моментално се отразява в ползването на търсачки с алгоритъм като този на google... даже само маркетинговата гледна точка е достатъчна, за да подкрепя бг домейн с две ръце... а останалите, които "пишете адреси" и минавате от кирилица на латиница - ами недейте - ползвайте само сайтовете на латински, все пак нищо не се променя от съществуващите такива... тикви

54

Анонимен

преди 14 години

По същия начин, не е удобно да превключваш на латиница само, за да напишеш адреса.Предполагам че вички ще ползват и двата адреса и няма да са задължени потребителите да превклюват нищо.

53

гуньо

преди 14 години

Това с домейните на кирилица изглежда голяма глупост. Почти същото като домейн с йероглифи. Та, ако решиш да посетиш китайски сайт ... жална ти майка.

52

CARMINA BULGARANA

преди 14 години

АМА ЧЕ *** - ИСКАТ ОТ ФИРМАТА РЕГИСТРИРАЛА "bg", ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ПРИОРИТЕТИТЕ - РЕСПЕКТИВНО МУФТАТА - КЪМ СВОЯ СИ ФИРМА "бг". И БЕЗ ТОВА - ПОСТОЯННОТО ПРЕВКЛЮЧВАНЕ МЕЖДУ КИРИЛИЦА И ЛАТИНИЦА Е ВСЕ ПОВЕЧЕ ДОСАДНО! ПРОЗРАЧНО КОРУПТИВНА ОПТЕРАЦИЯ!

51

Анонимен

преди 14 години

Предлагам да предложат и "хттп" и "ввв" да почне да се пише на нашенски. Че като ще е гарга, рошава да е, нали така?

50

Анонимен

преди 14 години

Аз не мисля, че е много удобно да превключвам кийборд лейаута, само за да напиша адрес в адрес бара. Къв е проблема с латиницата? Нема да изчезне българския език, ако българските домейни са си на латиница.

49

Анонимен

преди 14 години

Още едно дело на човек, който няма какво да прави и прехраната му е нагласена от друг. Домейни с бг, и защо?? Това е поредната простотия като windows на български и коя ли да е друга програма на български. Не разбрахте ли че с техника се работи на английски. "Принадлежности", "Свойства" и тем подобни уникални преводи на менюта и опции, какво да говоря. Наложи ми се да седна на един win на бг за малко и едвам се оправих. Намирах си нещата само защото знаех къде се намират, но не и по името.

48

July

преди 14 години

Митко Щерев, като е толкова велик композитор, да каже колко песни е написал от 1979 година досега и колко от тях са станали хит. Последната му популярна песен е "Девет кръга", отново в изпълнение на ЛИЛИ. ЛИЛИ е тази, която прави песента популярна с вълнуващия си глас, с преживяването на всяка една дума и всеки тон.Този човек страда от липса на медийно внимание. Имам чувството, че му се плаща, за да я клевети. Защото ЛИЛИ и изкуството и са единственото стойностно нещо в българската култура днес. Защото ЛИЛИ е олицетворение на българския дух нежна, красива, преминала през много трудности, НО оцеляваща ! Няма какво да чакаме някой да я признава, нея ВРЕМЕТО я е признало. Тя принадлежи да два дека и на две епохи. Името и песните и ще се помнят винаги!

47

Анонимен

преди 14 години

Като ви чета и ми става смешно. Говорите за какви ли не технически условия, евентуални неудачи и начините за тяхното избягване, а пропускате основното в случая...ЧЕ ТУК СЕ ГОВОРИ ЗА ПАРИ...МНОГО ПАРИ.И че е нещо СЪВСЕМ ИЗЛИШНО. И аз пиша само на кирилица, но не виждам причина да регистрирам такъв домейн . Просто защото този домейн ще може да се ползва само в България и няма кой от чужбина да ме посещава.Как да накарам някой ЯБАНДЖИЯ /чужденец/ само заради мен да си купи клавиатура с кирилица

46

Анонимен

преди 14 години

Не са ти много ясни нещата

45

Ник

преди 14 години

Защо бг,не е ли по-правилно Бг

44

ники

преди 14 години

ако разглеждам 1 сайт който е търабъра.бг/алабала/ и ако браузърите не са пачнати нали се сещате че аз ако искам да го изпратя на линк на мякой приятел какво ще му пратя .. един дълъг низ от символи на латиница защото аз трябва да го копирам от браузъра?!от което следва че всички браузъри трябва да бъдат пачнати за да поддържат домейни на кирилицаза ДНС-а .. да питаш днс-а на доставчика всичкото е ок за българия .. за хората които са в чужбина това няма да работи .. забравяте и за crawler-ите

43

MилеКитич

преди 14 години

истинския БГ символ треа да е .КЗЛ

42

асдф

преди 14 години

При регистрация на домейн на кирилица, домейна се кодира и действителният домейн, който се регистрира е на латиница и започва с 'xn--'. Например 'сливен' ще бъде регистриран като 'xn--b1aghlnt'. Причината е, че сегашната DNS система в целия интернет може да работи единствено с латиница. Когато потребител напише в браузъра си 'сливен', браузърът ще го превърне в съответния адрес на латиница. Т.е за dns сървърите домейна е xn--b1aghlnt, като браузърите имат грижата да го кодират.

41

Rommel

преди 14 години

Niki, явно много ги разбираш нещата, ама я се замисли ти като пращаш заявка, койDNS пита компютърът ти за IP адреса? Дали не е на доставчика ти ....? И IE адрес бара в случая няма никакво отношение. Май не изглежда вече толкова сложно за реализация.Абе Вие хора съвсем не вярвате в технологиите и техническите лица в България. Щом се прави на държавно ниво, значи има възможност за реализация и тя не е имагинерна, а реална. Пак казвам, ако искате да коментирате, поне прочетете малко по въпроса.

40

асдф

преди 14 години

Супер! Ще си направим ютуб.бг и ше го накачулим с яко пиратлък вътре :))) А западните защитници на авторските права ще бъдат отрязани, защото няма да могат да го напишат на кирилица :) ;)

39

ники

преди 14 години

забравиха как ще накарате гугъл да поддържа домейни на кирилица за да може все пак сайта завършващ на .бг да бъде индексиран за да се появява при търсене?по *** идея никога не бях чувал честно