91

Анонимен

преди 14 години

zamislih se... Bulgaria e postradala ot Vatikana mnogo. Stava vypros za divoto dete O'Conner. Imashe tia i pesnichka "Fire on babylon". Ako se zamislia mnogo dylboko - za Vatikana, katedralata "svPetyr", koi e pusnal niakoga osmancite po zemite ni i mi ide da kreshtia - Fire on Babylon. Obache poslednia komentar. Prav e bratyt. Gorkite katolici - te ne sa vinovni. Stiga zloradstvo. Stiga zlost. Vremeto na vatikana e prebroeno - neka bydem syprichastni.

90

Див

преди 14 години

Спомням си някога онова диво дете с бръсната глава изпя едно парче "War" и в очите му имаше ярост и погнуса. А това дете макар и момиче е мечтаело да стане католически свещеник. Повода беше същия. Помня как съгражданите и католици я освиркваха и проклинаха, а тя същинска Жана Д'арк стоеше пред тях и пееше и не пропускаше да покаже среден пръст на папата. Възхищавах и се. Чудя се дали и Бог и се е възхищавал, може би само я е обичал. Надяван се.Има нещо в цялата история дето много ме смущава. Преди столетия отчетата на тая църква са призовавали миряните католици в имвто на Бога да извадят желязото от ножницата и да го смажат с кръвта на неверниците. Миряните с радост са се отзовавали на този призив и с най-добри намерения са вършели ужасни неща на съседа си неверник. Там където са го вършили без да си цапат и ръцете е било най-зле.Та днес същите тези падрета в промишлени количества изнасилват децата на същите миряни и за мое най-голямо учудване, така и не се намери един мъж католик, който да защити детето си, изваждайки старата кания и усветявайки я с кръвта на падналото отче...или особено на този който го е покрил... Би било толкова човешко. Сигурно защото ще горят в ада. Ама какво от това.Както и да е. Съчувствам на всеки католик.Колкото до Българската православна църква. Ей, Богу, много е смотана.Обаче има две огромни достойнства. Не се сърдете на отчетата - те толкова могат, а и прекрсно си вършат работата горе долу да поддържат храмовете изправни и отворени. И от там:Достойнство първо - свободни сте да общувате със и да се смирите пред вашия Бог така както намерите за добре, без някой да подслушва и насочва молитвите, разбиранията и чувствата ви. Всичко е в светлината на запалените свещи в храма, между вас и вашия Бог.Достойнство второ - Къде са греховете на нашата църква? Честито братя - имали сме късмет - църквата ни е чиста...амин и още веднъж - Съчувствие към католиците. Ако се замислите за миг, ако се поставите на тяхно място... Гадно нали.Вижте погнусата сами:youtube/watch?v=iYw8JR1N90o

89

manoli

преди 14 години

prav si za vatikana,kogato prikri istinata za poyavata na FATIMA na 13.05.1917 v portugalia.Poyavata na SV.DEVA MARIA,tova e istina xora ,chetete za sluchaya,ima kniga za tova y vatikana ne napravi nisto za da se razchue tova ot xorata

88

Анонимен

преди 14 години

Три монахини си говорят. Едната казва:- Преди около седмица чистих килията на отчето и намерих цяла купчина порно списания! Естествено изхвърлих ги веднага.Втората добавя:- И аз преди дни, като чистих килията на отчето намерих презервативи!- Какво направи с тях?- Ами надупчиг ги...Третата монахиня възкликва:- По дяволите!

87

???

преди 14 години

Да не мислите, че в нашата църква е по-различно. Вижте кой наркоман стана игумен на Гложенския манастир. Това е само един от многото примери. Църквата винаги е била една корпорация още от създаването си и винаги е мислела само за собственото си благо. Издънките винаги са се криели, а простолюдието е било потискано. Хубаво е, че живеем във времена, в които информацията е много по-достъпна, за да видим какво се крие зад красивите фасади. Лошото е, че все още хората вярват в приказки...

86

Анонимен

преди 14 години

ама вие не знаете ли кои стават монаси-хора с психически и сексуални проблеми или с криминално досие

85

Крие се всичко

преди 14 години

Най-зловещото е криенето на постиженията на древните философи и учени и задържане развитието на Човечеството с векове. Ватикана е била и ще остане спирачка за развитието на Човечеството, независимо че Светът се е променил много.

84

Деси

преди 14 години

Един на всеки 12 духовни водача може да е Юда. Вместо да пишете само за този 12-ти, може да споменете за добродетелите на останалите 11.

83

Анонимен

преди 14 години

Моята молитва"Благословен бог наш..."О, мой боже, прави боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата...Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове;не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята;не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси;не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи;не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани!А ти, боже, на разумът,защитниче на робите,на когото щат празнуватденят скоро народите!Вдъхни секиму, о, боже!любов жива за свобода -да се бори кой как можес душманите на народа.Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът!Не оставяй да изстинебуйно сърце на чужбина,и гласът ми да преминетихо като през пустиня!...

82

lulu

преди 14 години

za6toto obi4ame praznici i sofri da ima,za tova!!

81

beliver

преди 14 години

Или да стане православен. И тогава ще има и двете.

80

Анонимен

преди 14 години

Нищо ново под слънцето! В средновековието да не е било по-добре! Само си помислете колко папи имат и деца и любовници. А и Бокачо в Декамерон добре ги е описал! :-)) Да служиш на Господ е призвание и който не ев състояние да се примири с обета за целомъдрие, е по-добре изобщо да не са захваща. Иначе става страшно!

79

tantra

преди 14 години

vreme e za tantra.tq y4i 4e majkoto i jenskoto sa edno cqlo.vaprosa e v balanca.katolici vlezte v balans

78

Кака

преди 14 години

Изчетох всички коментари.Единствено ми хареса N: 75 и N: 84.Колко големи лицемери сме.

77

dimitry

преди 14 години

da,nqkoi hora pi6at 4e ne sa6testvuva ili 4e ne vqrvat....A da vi zadam edin vapros na velikden boqdisvateli qica,hodite li na carkva,na badni ve4er qdete li pitka? Za6to slad kato ne vqrvate?

76

даскала

преди 14 години

За Бога братя,от прочетеното до тук, следва, че когато ходим при свещиник от каквато и да е вяра предварително трябва да си сложим картонче да ни пази дирника от изненади

75

Митака

преди 14 години

Абе бизнес са си тия църкви и нямат нищо общо с вярата.Това е ясно.

74

Анонимен

преди 14 години

ватикана си е фирма /оод/ от дълбока древност..някои хора вярват в бог.други не,всеки си прави избора и си носи последствията,а църковните институции в днешния им вид са пълно недоразумение.

73

онбашията

преди 14 години

бе да ги *** вярващите, не ми пука за тях. това е поредната победа на дарвин над нискочелите креационисти. който се опитва да се прави на нещо повече от двукрако животно, накрая става педофил.

72

emo

преди 14 години

da pravsi mnogo hora sa zabludeni evala za komentara ti