34

алоо

преди 14 години

Ти чуваш ли се - Беларус като не е в НАТО и ЕС да не получава беплатно от "огромните руски богатства" ? Я се стегни, да не сме мангауи да просиме! Няма да продаваме интересите на България за некви кубици газ, я!

33

Alice

преди 14 години

абе маму стара закфо ни беше тоя Европейски съюз тея глупости на тая бедна държава в която се намираме просто не беше нужно мн глупаво постъпиха политиците от страна на Русия загухме един много богат пазар и то на ниски цени а и не саму това да не забравяме че Русия като държава с най голяма площ има почти всякакфи полезни изкопаеми, руди и т.н. които ние взимахме на ниски цени.. и като се замислим Русия колко неща е направила за нас и то особено когато бяхме под турско робство да си спомним :)

32

прозорлив

преди 14 години

Затова "юздите" трябва да останат в заслужилия, не в уж-най-кадърния... идеята е, че последният сам ще си постеле, ако наистина е толкова добър. А добре работещата система не се пипа за да продължи да дава макс.ползи за ВСИЧКИ ! Ти не си разбрал как фукционира системата, която се мъчим да въведем вече 20 год, от там не можеш да припознаеш кои са ни съюзниците и учителите. Но с времето ще се възприемат нещата - друг път няма.

31

прозорлив

преди 14 години

Твоята грешка е, че си мислиш, че справедлвостта е "на всеки по равно". Справедливостта е "на всеки колкото е заслужил"!!! Точно това е американският модел - най-справдливият и от там най-добре работещият! Добруването на всяка произволна точка на планетата зависи доколко спазва този модел -> спазва - добре, не спазва - зле...

30

Спиридон

преди 14 години

Така е, братле, няма по върл антихуманизъм от Щатите, полицейщина и див тоталитаризъм. Обраха всички мозъци на планетата, или поне се опитаха. Но все пак техния капитализъм е нещо още по-зло от комунизма, втория по същество е наистина хуманен, но тотално утопичен и на практика неосъществим.За съжаление първо едните от изток засраха положението, после другите от запад ... това е то, човешкия род ... ***, все някой ***, винаги неуките, простите и неграмотните решават съдбата на останалите.

29

----

преди 14 години

А за източногерманците - не е до свикване, на тях не им се даде шанс, точно както на нас. Имаше хора подготвени да поемат юздите - "to take over". В малко по-различен сценарий, но резултата е сходен. Нивото е малко по-високо.Историята се пише от победителите, а ние бяхме губещите.Всичко добро желая!

28

----

преди 14 години

Не намирам за нужно да инсталираме тези противоракетни системи, които са ясно срещу кого са насочени, и да дразним руснаците. Като ще сме буфер, можеше по-добре да си изиграем картите. А за толата вода - Америка обещава златната крава и ти я показва в далечината, но дакато я достигнеш си напълно съблечен. Даже каквото си имал, си дал. Защото целта е голямата печалба, а тя се постига с висока цена за ниско качество.Ясно е че ти си убеден в тезата си, както и аз :)Благодаря за дискусията!

27

----

преди 14 години

Ти си мислиш, че защитавам комунизма, а не е така. Комунизмът умря, защото показа,че е по-слабата система, даде повече възможности за злоупотреби и защото американците платиха много, това да се случи. Не става въпрос и чий сателит е по-добре да сме..става въпрос, че има само вечни интереси, а ние на нашите им плюхме. Американската реалност е близка до животинското общество. А за пенсиите - няма общество , в силен отрицателен демографски прираст, което да може да плаща големи пенсии..

26

прозорлив

преди 14 години

Иначе ясно, че хубавото е трудно достъпно - Америка просто е откровена да ти покаже реалността - тя не ти я натрапва. Тя ти показва топлата вода, която всички наоколо са възприели, пък ти се къпи в реката ако щеш - там са аутсайдерите. Обаче точно това е национално предателство!

25

прозорлив

преди 14 години

Ама това за достъпното образование е илюзия - то е на кредит, който плаща някога някой друг - баща ти, като му оставят сега 100лв пенсия, вместо прим.1000, ако беше работил същото в капиталистическа система. Това, че ги е хвърлил някъде в системата, вместо директно да те образова теб, не прави системата по-добра или справедлива!

24

прозорлив

преди 14 години

Ами глътнаха ги - нали те превеждаха американските и немски учебници на руски и български, бяха връзката м/у западната индустрия и наука и догонващата ги соц.импровизация. Прибраха си ги обратно, един вид...Оооо, не се съмнявам, че източногерманците още не могат да свикнат с реалния пазарен свят - точно това е тежката последица от руския ботуш, за която говоря.

23

----

преди 14 години

Комунизмът отвори много очи.. Даде образование достъпно и съвсем не лошо.Аз съм дете на работническа класа родители и знам 5 езика ... А в Испания има много хора на около 60 години, които не могат да пишат и четат. Това го знам защото ми се случи в Барселона. Жена на около 60 години ме попита колко банкноти по 50 й трябват за да плати легло от 170 Евро.. Изумих се и проверих статистиката на грамотността.... Америка не дава такъв шанс на работническата класа да отвори очи :)

22

----

преди 14 години

И защо САЩ ни глътна "необразованите" кадри бързо, бързо?А за източно германците не ми говори, аз живях в Дрезден 6 години и знам какво са очаквали и какво им се е случило...знам как сега американски фирми притежават всичко там.. не са западно германски фирми, а американски...точно както става и у нас...икономика, инфраструктура, болници...Не защитавам комунизма в никакъв случай. И аз не вярвам в изкривени утопии.Но да вярваме на американската демагогия е самоубийство.. национално предателсво

21

прозорлив

преди 14 години

Какви "знания" бълнуваш - комунизмът нямаше знания една гайка да завинти - всичко крадеше от запад, взимаше кредити на черно, изнасяше контрабанда ментета, за да се изхрани - цяло чудо, че избута чак до 1989г. "Знания" как да копаеш дупки, а другарят да ги зарива и да отчитате дейност за пред Партията... Нали целият този блъф се изясни още преди 20год, какво се мъчиш сега да потулиш?

20

прозорлив

преди 14 години

Човече, явно не си виждал кадрите с плачещите хора, които къртеха обезумели берлинската стена, тичаха гладни към магазините (с банани) и целуваха ръцете на втрещените западногерманци! Това е най-голямата трагедия в историята на Европа - нито Хитлер нито Наполеон биха причинили такова нещо! Това си е писаната история - какво има да я обсъждаме?

19

----

преди 14 години

Кога Европа щеше да е обединена? След Втората Световна Война?Прочети основния закон на германците (те нямат право на конституция), за да разбереш каква съдба им е отредена..не по-добра от на портокалите за сок....На мен и много други, комунизмът даде знания каквито много американци нямат и няма да имат..защото беше важно да има интелегентно общество...противоположно на целта за промитомозъчни консуматори в САЩ...Я ми кажи как щеше да изглежда света ако ги нямаше руснаците и китайците?

18

прозорлив

преди 14 години

... всяка сутрин се молиш Путин да не се събуди с някоя нова крретения, щото те пък нямат и демокрация и няма кой да му каже дума...При това положение няма какво да се обсъжда с кого да (не) сме съюзници!!

17

прозорлив

преди 14 години

Руснаците тормозят Европа вече цял век - ако не бяха те, тя щеше да е обединена и просперираща още преди половин век! И сега продължават с тормоза: я врътнат кранчето, я пратят танковете у някой съсед, я бомбардировачи влязат в чуждо небе, я забият некой флаг по Северния океан, я продадат ядрено оборудване на Иран, я оръжие на терористи и на децата войници в Африка да се избиват, я саботират всяко решение на ООН и винаги напук на всякакви международни конвенции...

16

прозорлив

преди 14 години

Не бъди неблагодарен - ако не беше американския капитализъм, всички щяхме още да се возим на каруци и да орем по цял ден за единия къшей хляб както бабушките в Сибир.

15

----

преди 14 години

А кой си разиграва коня в Африка? Руснаците ли?Прочети каква политика водят там твоите идеализирани САЩ и може да си промениш мирогледа....Добруването на хората не е заложено в капитализма...А за заставането на страната...ами нямахме избор...Не съм фанатизирам русофил, но смятам, че си изиграхме лошо картите и продължаваме да го правим...полза да си дразним съседа, заради отявлен "използвач" нямамеПС: Аз само едно изкопаемо видях и то се е кръстило "прозорлив", не е дадено дали е полезно.