75

ejko-bejko

преди 14 години

Отдавна зная, че САМО ние двамата работим. Благодаря за потвърждението.А знакът за интеграл много прилича на онова, с което ни занимаваш (знаеше ли?)

74

ejko-bejko

преди 14 години

Пак не си разбрал. Казах, че не му е мястото тук да се хвалиш с това. А иначе много се 'хвалят' с този начин, след като са ги скъсали :)

73

Боба Фет

преди 14 години

Безделието това ражда, а да не ти напомням, че има хапченца за всичко. Меракът нивга не умира, особено като застарееят и като че ли се опитват да наваксат!

72

Боба Фет

преди 14 години

Това е проблема, че някои преподаватели изнудваха студенти и докторанти за такива "услуги", ходене за чсти уроци по домовете, изнудване за пари и какво ли не. не говорех само за БАН, но и за там важи, това, че са на пределна възраст не попречи на някои от тях да мърсуват с по- млади, мога да назова имена, но не е неоходимо. Пожелаха и мен да ме "връткат" срещу това да бъда аспирант, мога да кажа кой и как, но какво от това? Мислите ли, че като съм се махнал нещата са се променили ?! Аз не вярвам

71

ГНевен

преди 14 години

След обидните квалификации на топ-хвалипръцкото Дянков за феодалните старци в БАН и разрушителния проектозакон за "развитието" (по-скоро: разпасването) на академичния състав, на научния фронт в България се забелязва много обезпокоителен разнобой сред научната гилдия. Негова проява е и обявената реформа в структурата на БАН. Докато отначало се говореше съвсем определено за закриване на институти и пенсиониране съгласно действащия у нас закон, сега нещата твърде подозрително се променят. Първо, оказва се, че реално институти се обединяват, но не се закриват, въпреки констатациите на международния одит. Второ, според публикациите в медиите, броят на набелязаните за пенсиониране лица непрекъснато намалява, като тези от член-кореспондентите и академиците, които евентуално ще бъдат освободени, запазват пожизнената си персонална пенсия в размер на депутатска заплата, щедро отпусната им от правителството на Станишев. Трето, афишираното намерение за откриване на Изследователски университет към БАН освен, че води до абсурдно увеличение на броя на висшите училища в България (атакувано "уж" от закона на Игнатов) има и още една скрита цел узаконяване на научните длъжности "професор" и "доцент" в БАН, вместо предлаганите в споменатия закон длъжности съответно "главен изследовател" и "старши изследовател. На фона на тези събития и намерения в комисията по образование, младежта, науката и децата (какъв огромен обхват има тази комисия, в която повечето от членовете нямат нищо общо с науката и образованието !) на тъмно протичат разисквания и се борят мнения за промени в проектозакона на корифея Игнатов. Информация за тях почти липсва в медиите и съвсем скоро законът ще стане факт с всички произтичащи от това негативни последици за българската наука и висше образование. Голяма роля за този резултат ще са изиграли непростимите пасивност и страх на българските учени !

70

Анонимен

преди 14 години

"Реформата" явно е да се запазят ВСИЧКИ центрове, а освен това ДЪРЖАВАТА, т.е НИЕ, да изградим още един университет, база и три технологични парка!Аз съм ПРОТИВ подобно безочие. Коментарът на Дянков за БАН-ските старци вече ми се струва твърде мек.

69

ejko-bejko

преди 14 години

До Боба Фет, е и като си бил близо до 'науката' никой ли не пожела да прави разврат с тебе. Затова ли си недоволен ? Когато една жена/мъж остарее и и никой не му пуска/иска той започва да говори за 'разврата' при младите. До всички - стига с ПРОСТОТИЙ. Знаем си възпитанието, още от времето на Алеко.В друго си прав. Бедата на 'науката' в България идва от отсъствието на 'конкурсното начало'. Така е с университетите, така е и в БАН. Това демотивира учените и води до 'правилото на Архимед'

68

uchen

преди 14 години

prochetete proekta za reforma! toy e komichen! ami, "ogledal se ilia, pak v tiya"! tezi "ucheni" nyamat sram! ostavat vsichkite 69 zvena, kato im se slaga "nova shapka". razpredeleni sa v 9 napravlenia, bez premahvane na negodnitsite...

67

Седесар

преди 14 години

Към служителите на БАН това правителство ще ви довърши айде чао

66

значи

преди 14 години

бан иска да прави нов бардак със ...

65

avatar57

преди 14 години

do: avatar22ama tozi Filipov ne e li sin na Gri6a Filipov?i kakva nauka ima v negoviq institut? BOZA - izvunzemni etc...a toj e direktor, ne e zam...

64

Гъбарко

преди 14 години

Какъв разврат, каква поквара. Нали били старци. Много хубав е животът в БАН тогава. 80-90 годишни феодални старци -развратници правят секс със 70-80 годишни професорки. Браво! Какво дълголетие, какво здраве! Браво!

63

Боба Фет

преди 14 години

За тези години се е променило единствено системното влошаване на качеството и занижаването на научността. Там всичко е лично, ако нямаш лични контакти и не раболепстваш, няма просперитет. За разврата и покварата да не говорим, нито за ходатайствата, дето им викат лобита са си чиста проститиция.Поведението на някои "преподаватели" е отвратително, не само в УНССС! Въобще тази прослойка на обществото, представлява еманация на низките страсти и долните подбуди,всичко е опорочено! И завинаги ще е так

62

Анонимен

преди 14 години

УНИВЕРСИТЕТ - ДОБРЕ !АМИ КАКВО ЩЕ НИ ОБУЧАВАТ ТАМ, НА ТЕХНОЛОГИИ ОТПРЕДИ 30 ГОДИНИ ?МЕРСИ !

61

Боба Фет

преди 14 години

По много причини съм бил и все още съм близо до "нучните среди", вклщчително и до БАН. Няма такова племе! Феодални старци е меко казано, по- скоро са феодални *** и мижитурки. Написнах преди 6години един институт, водещ се висше училище, но нямащ капацитет и за средно. Останаха безличните, полуживи и архични твари, които все още са там! Научните съвети се управляват от ненаучни интереси.Ппроектите, финансирани от Европа, са бламирани и натоварени с ограничения и условия от далаверско естеств

60

Питанката

преди 14 години

Досега от какъв тип беше БАН? Кой плащаше за точно този тип? Нима сме толкова богати, че да ги храним всичките тези "учени"- преписвачи? Докога ще се опитват да заблуждават обществото, че вършат нещо ПОЛЕЗНО? Кои са имената на чиновниците от МОН, под чиято "шапка" се намира и БАН? Чиновникът е по- велик от професора ли? Професорът в БАН е странно животно,хем е професор, хем не чете лекции на студенти,що е то? Науката е велико нещо, но в БГ се практикува от безхаберници и бюрократи, или не?

59

Анонимен

преди 14 години

бан структура от европейски тип----->Е-БАН

58

Yavor

преди 14 години

Правилно! Нека БАН стане Университет, със съответното финансиране, както другите университети... Тогава ще има равнопоставеност между наука и преподаване. А относно финансирането - каквото за другите, такова и за тях... И въобще не мога да разбера защо трябва да се финансира обучение от държавата - висшето образование не е задължително... Ако на държавата са й нужни висшисти като служители - ок, тогава нека финансира обучението на конкретна бройка студенти.

57

Анонимен

преди 14 години

Не по врат, а по шия!

56

boza

преди 14 години

be to ,che trjabva reforma -trjabva,stoto tova ne e Bulgarska Akademia na naukite,ami Bulgarska Akademia na nevezhite ,samo che reformite da gi pravjat hora do 35 godini ,inache vse taja!