25

Петрол

преди 14 години

Това е полезно откритие. Но то съществува, далеч преди това. Всеки, който е прекалявал с шишето и се е блъскал, в ръба на секция, в челото, знае как се завързва светлината и без да е учил много. Въпрос на опит. Дори и звезди излизат, на небосклона, посред бял ден.

24

alkoholik

преди 14 години

Хахааа напрао *** сцепи!!! :D

23

boza

преди 14 години

vsichko tova e super, samo ne iskam tezi novi otktritija i visoki tehnologii da budat izpolzvani za "kontrol" na Neta ,ili meko kazano "da mi implantirat chipa za totalno sledene".

22

Yoda

преди 14 години

Не се изменя честотата а фазата. Това е моментното състояние на вълната в цикличното й колебание, тоест, различните фотони се разсинхронизират. Ако се променяше честотата, това променя и дължината, респ. цвета, както някой вече е посочил.

21

Виктор

преди 14 години

Кат направят лазерн меч тогаз да *** занимават с тея глупости

20

Див Петел

преди 14 години

До Фея: Не мога да ви разбера всички вас от академичните среди, като чуете някаква добра новина, научна или не толкова, веднага искате да я засекретите и информацията да остане само за вас. Е няма да я бъде тая. За всички, които знаят за разликата в честотата на електромагнитните вълни между светлинния и лазЕрния лъч давам отново просветление-евтин и пресен праз на женския пазар.Нека Фея се пука от яд.Долу патентите.

19

до 17добавен от: Ано

преди 14 години

а какво се случва с дължината на вълната при промяна на честотата? ако помня добре има зависимост м/у двете и тя е обратнопропорционална

18

Анонимен

преди 14 години

А иначе, като гледам, май трябва да прегледаш учебника по физика - там ясно е обяснено, че фотонът има харектиристиките хем на частица, хем на вълна - електромагнитна!Всичко от видимата светлина, ултравиолетовата инфрачервената, през радиовълните, микровълновото лъчение(това в микровълновите печки), рентгеновите лъчи и гама радиацията представляват електромагнитни вълни - фотони!!Разликата е в дължината на вълната, съответно по-голямата енергия която носят!!!Затова и гама лъчите са най-опасни!!

17

Анонимен

преди 14 години

Става дума за това че когато фотонът минава през въпросната холограма, не се променя дължината на елктромагнитната вълна а нейната честота!!!В следващото изречение, е обяснено - "За разлика от слънчевата светлина, в лазерния лъч всички електромагнитни вълни имат една и съща ЧЕСТОТА. Техните колебания съвпадат по фаза, а плоскостите на трептене са строго паралелни."

16

Невеж

преди 14 години

"...холограмата не изменя цвета, а фазата на електромагнитната вълна, която е всяка частица светлина, наричана фотон, добавя Денис. Денис, би ли го повторил малко по-смислено?

15

Cermit

преди 14 години

пепел ви на езика, аз само заради коментарите влизам :D

14

не анонимен

преди 14 години

Свободно, почеши коня! Много сте сериозни. Я малко по ведро!!! Смехът ще спаси света!!!

13

varg1

преди 14 години

Дивотии

12

bocko

преди 14 години

Нали това е идеята на анонимния форум бе ***. Всеки има право да се изкаже както пожелае, било то смислено или не. Това е онлайн вариант на агитка на футболен мач кадето всеки крещи каквото му падне. Там също няма цензура. Не че смятам за много полезно да се пишат коментари за "духане" и "***" ама така се вижда едно натурално мнение на аудиторията а не индивидуално такова... :)

11

fea

преди 14 години

За съжаление явно и *** подкрепят писането на безмислени коментари, след като скриват моя апел към повече чистота в сайта и конкретни мнения, а толерират 'великолепния' коментар на номер 9...На него няма какво да му отговарям, той явно отдавна е в блатото...Хайде, започвайте сега с минусите, и после ми скрийте коментара...Все ми е тая, на мен ми е светло в душата...а вие - забавлявайте се...Желая ви успех на всички..

10

Enki

преди 14 години

Аз съм с fea. Напълно я подкрепям!

9

блатна фея

преди 14 години

fea да го духа......шшшшшш

8

зелено човече

преди 14 години

не съм съгласен с тебе

7

whocares

преди 14 години

противно на убежденията на модерната web журналистика в България не се пише лазАрен защото лъча се произвежда от лазЕр, а не от лазарки примерно, още по-малко от някой Лазар...

6

fea

преди 14 години

Рубриката 'Технологии' на Днес.БГ е най-интересната от всички останали...Дано скоро *** да имат шанс да засичат IP адресите на всички досадни елементи, които се чудят къде да изписват глупостите си и да ги блокират изобщо откъм коментари поне в този раздел на сайта...Темата е изключително интересна и щеше да е много по-приятно под нея да се четат смислени изказвания... За кой ли път го казвам...