100

бесен

преди 14 години

Не е измислица за съжаление и тези важни неща трябва да се решават с референдуми иначе бог да пази децата ни

99

Евгени

преди 14 години

18.03.2010 г. Отново протести срещу закона за ГМО в цялата страна. Общественото недоволство достига предела си. Протестиращите заявиха, че са твърдо решени да излязат отново на улицата ако закона не се реши в полза на народа т.е. тотална забрана за ГМО на територията на България.

98

тони ангелов

преди 14 години

Протестирайте срещу праха ,който ни обсипва и срещу калта ,която газим ако искате да сте конструктивни.Всичко дрого е ясно кои "добри хора" го организират.За това сте и толкова малобройни.

97

Анонимен

преди 14 години

анти-ГМО кампания!!!Подръжниците на ГМО да го ду*****.Ние не искаме болни деца !!!!анти-ГМО кампания!!!!!!Които не ни подкрепя мое да го ду ,ни поду*!!!

96

stoyan

преди 14 години

- - А федерално жури съд разпореди на немски конгломерат Bayer CropScience да заплати 1,5 милиона щатски долара за земеделските стопани в Арканзас и Мисисипи, чиито оризови семена е замърсени с генетично променени щам.

95

рей

преди 14 години

Ето поредния пример за това: пуканките в кината "Арена"До инспектората в МЗИма явно нарушение на Наредба за освобождаване на ГМО в околната среда и пускане на пазара, приета с постановление 212 от 04 октомври 2005г., обн., ДВ, бр. 81 от 11.10.2005 г.В киносалони Арена из цялата страна се продават пуканки от ГМО сорт, внос от Америка.Спечелените пари са за сметка на здравето на хората - доказана е вреда на този сорт царевица, който след термична обработка води до силно канцерогенни прояви

94

Анонимен

преди 14 години

НЕ НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ!ПРОТЕСТна 11.02.2010 от 14.00. ч.Пл. НезависимостДА БЪДЕМ ВСИЧКИ ТАМ!ДА СПАСИМ ДЕЦАТА И ЗЕМЯТА!Животни, хранени с ГМО, нямат трето поколение(второто е безплодно или нежизнеспособно)Веднъж освободени в околната среда, ГМО заразяват цялата екосистема.Процесът е необратим.Поляците, италианците и др. извоюваха ГМО-свободата си.От нас зависи дали ще го направим и ние. А не от шепа подкупени политици и учени.ЕЛАТЕ СЕГА! УТРЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!

93

ДЕДО ВАЗОВ

преди 14 години

Каквото и да се прави - спасение няма.След 3.5 години ново правителство без ГЕРБ

92

слънчево бъдеще

преди 14 години

Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - Протестът ще е от 14.00 пл. Независимост. Четвъртък, 11 февруари.

91

Анонимен

преди 14 години

Да им умрат децата на всички, които приемат закона за ГМО! ***!

90

fakti

преди 14 години

На 11 ноември Австрийското правителство публикува резултатите от изследвания, доказващи безспорно неблагоприятното въздействие на генно-модифицираните храни върху репродуктивната система.Dr Jurgen Zentek, професор по ветеринарна медицина към Виенския Университет, е водещ на екипа. Били са изследвани две групи мишки едната хранена с нормална храна и другата група, хранена с 33 % генно-модифицирана царевица хибрид на Monsanto MON 810 и друг сорт, и нормална хранителна смес.Наблюдавано е намаляване на числеността на няколко последователни поколения и по-ниско тегло на новородените от родителите, хранени с ГМО. Отклоненията са статистически ЗНАЧИМИ, т.е. става дума за значителни отклонения от нормата. Публикуваните резултати дават потвърждение за това, че все още се знае твърде малко за природата на генно-модифицираните продукти и тяхното влияние върху здравето в дългосрочен аспект. Те също така поставят под сериозно съмнение системата за оценка на...Прочитане на целия коментар рисковете, която в момента функционира в Европейския съюз.

89

ТИМ

преди 14 години

правданието за ГМО може да е оферта за 500млн.EUR между Монсанто и ГЕРБ ? ГЕРБ -> Групата за Единна Разруха на България Б.Б. -> Белята на България Б.Б. - *** -> Балята -> Неформална комисионна ?

88

Анонимен

преди 14 години

Заповядайте на гражданска демонстрация под надслов: "ЗА ЧИСТА ХРАНА, ЗА ЗДРАВА ЗЕМЯ ! БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" На 31 януари 2010 г., 12.00 14.00 ч. . Събиране на участниците между 12.00 и 12.30 ч. в градинката пред Народната библиотека Св. Св. Кирил и Методий, демонстрация-шествие между 12.30 и 13.10 ч. по описания маршрут и митинг на крайната точка, градинката до Народното събрание, между 13.10 и 14.00 ч.

87

Ето

преди 14 години

ПРестъпниците-политици-ние им плащаме заплатите,а защитават интересите на престъпници-производители на ГМО кльопачки! Да ги иметем!!

86

85

преди 14 години

Е как няма да се промъкне тази мръсотия през парламента,като тези дето са вътре ги произвеждат,внасят и използуват в ХВП тези ГМО-та. Само,че те не консумират подобна отврат,а само еко храни! Като че ли тях друга майка ги е раждала и стомахчетата им са по специални.А,ГМО-тата са за простолюдието,то на всичкото отгоре ще си плаща скъпо и прескъпо за техните "качествени"продукти!

85

ЧЕТИ ТОВА

преди 14 години

Ей НАС-НАРОДА пита ли ни някой дали искаме или неискаме да ни вкарват ГМО -НЕ.Политиците ли ще решават вместо нас тези корумпирани изнудвачи ще ни управляват това трябва да се СПРЕ незабавно. КАКВО ЩЕ Е НАЩО ПОКОЛЕНИЕ КАТО ЯДЕ ОТ ТЕЗИ ХРАНИ - помнете САМО НИЕ (НАРОДА) МОЖЕМ ДА ГИ СПРЕМ ДОКАТО НЕ Е МНОГО КЪСНО.

84

Калиопа

преди 14 години

Това е като да отвориш кутията на Пандора, наистина няма връщане обратно. И освен всички изброени причини, аз ще допълня още една... При фермери които отглеждат ГМ култури се наблюдават и различни екземи по кожата (разлагане). И ако това е безобидно - здраве му кажи!!! Над 90% от тумурите са причинени от задръстване и замърсяване на организма. Храната е здраве, но само ако е биологично чиста, в противен случай дори видоизменя собственото ни ДНК. В нашето съвремие храната стана перфектното оръжие

83

Анонимен

преди 14 години

Всеки народ заслужава съдбата си. Като няма гражданско общество така ни се пада.Жалко за децата и природата ни.Всички чакаме друг да свърши черната работа, а много знаем да лаем от вкъщи на топличко пред монитора.

82

Anonimous

преди 14 години

Искат да ни ползват за опитни мишки, но не се допитват до нас.

81

чичо

преди 14 години

Ей ша на изтровите бе.Амсалаци.За една по голяма диня ша на разболейте бе.