48

n/a

преди 14 години

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

47

БГЗ

преди 14 години

"П.П. А бе защо няма домейни с цифри... И най- простия компютър ще може да борави с такъв домейн...."----------------------------------------------------Това си го има, и се напича IP адрес.Ей т например 194.12.229.102 е днес.бг Е, те това ми беше идеята Митак. Вс. останало е .... за "улеснение" на потртеля. А за да има потртели важи следното: "Когато си за риба, на кукичката не слагай торта, само защото ти я обожаваш, а сложи това, което обичат балъците..."

46

еххха

преди 14 години

Лошо няма - светът е шарен, трябва да има от всичко. Тази идейка обективно би ограничила посещенията на сайтовете и в тази връзка искам да попитам: Дали, ако бизнес интересът ми е само на местно ниво ще има отстъпка в цената? Логично е, когато някой продукт ти ограничава възможностите, вместо да ги раширява, да е ... как да кажа... с отстъпка ;)

45

Анонимен

преди 14 години

O6te edno poredno bezumie s edna edinstvena cel - da se har4at i kradat narodni pari, zabiha i kam IT zonata,4e to ne ostana drugo v taia darzava za kradene...

44

уф!

преди 14 години

И какво? Така ли ще изписваме сайта тук:http://***.днес.бг ?Половината на латиница, половината на кирилица.Пълен КИЧ и ПРОСТОТИЯ.

43

Анонимен

преди 14 години

Kakvo ob6to ima zamestnik transportnia ministar s tozi domein?

42

Анонимен

преди 14 години

БГ

41

Анонимен

преди 14 години

моето предложение за БГ домей е .

40

Сульо

преди 14 години

Една трета ли ? Много си слаб момче по география! Ако събереш населението на Китай,Тайван,Индия,Монголия,Русия, Израел,Арабския свят ще се получи ПОВЕЧЕ от 1/2. Така, че има резон,ама азбуките са мног и може би има смисъл от домейни не на латиница, само ако предоставят :ОКАЛНО съдържание САМО на местния език. Ако разбираш руски - ще имаш кирилица на компютъра и ще разбирашкакво пише, иначе е безсмислено.

39

Митака

преди 14 години

"П.П. А бе защо няма домейни с цифри... И най- простия компютър ще може да борави с такъв домейн...."----------------------------------------------------Това си го има, и се напича IP адрес.Ей т например 194.12.229.102 е днес.бг

38

Setili sa se

преди 14 години

S tolkova mnogo cdizi i angliiski i frenski dumi deto si probivat patia v balgarskia ezik i izglejdat jalko i smeshno imenno zastoto gi pishem na kiriliza(primer: fun, permanenten makiaj, tishartka,...) tochno pak tova li reshiha da izmisliat? Ahahahaha! Kato si darjat na ezika, da si polzvat sobstvenite dumi PARVO i togava da pretendirat za domeni na kiriliza! (btw.sorry za latinizata)

37

Митака

преди 14 години

"Съвсем не отдавна един французин във Фанция ме попита напълно сериозно кога ще сменяме кирилицата с латиница."---------------------------------------Ще ги видим тях, след 50-тина години, кат ги пита някой китаец, кога ще сменят латиницата с йероглифи ;) Кат ги знам, кви са световно отворени, сигурно веднага ще се навият :)))))

36

Дядо Петър

преди 14 години

На ход е поредната щина!Аман от криворазбран патриотизъм!

35

mao_dze_dun

преди 14 години

И само да добавя, че по причина незнаенето на чужд език и същевременно нужата от локализация, всички големи сайтове имат версия на френски, немски, испански и т.н. *** то сигурно яху-то на немски пречи за развитието на интернет. Или пък гугъл-а дето изкарва локални страници с предимство. И между другото - Уйндоус още от времето на XP има вградена кирилизация и 2 различни български клавиатури. Който иска да ползва домейн на кирлицица - отнема 2 минути да си кирилизираш Уйндоуса, все ще ги намери.

34

БГЗ

преди 14 години

Напълно те подкрепям, колкото и да си харесвам азбуката.П.П. А бе защо няма домейни с цифри... И най- простия компютър ще може да борави с такъв домейн....

33

Митака

преди 14 години

Ами една транслитерация в браузъра директно им решава проблемите. И плюс т няма да си затворил кепенците, за всичката ***, дет няма на клавиатурата твойта азбука.

32

mao_dze_dun

преди 14 години

Защо да е простотия? Поне една трета от населението на света не ползва латиница като нативна азбука. Отделно има много хора, които не знаят добре чужди езици. Майките и бащите ви всичките са сигурно l33th4x0r-и дето сърфират из мрежата ей така, защото цял живот английски са учили. Ама то това е да си *** по рождение - само защото ние тук сме свикнали да учим английски и да ползваме програми и сайтове на английски, не значи, че на запад е така. Да на домейните на кирилица.

31

Анонимен

преди 14 години

Съвсем не отдавна един французин във Фанция ме попита напълно сериозно кога ще сменяме кирилицата с латиница. Въпреки, че тогава силно се възмутих и разбира се бурно отрекох, действително - кирилицата изглежда за европейците точно както на нас ни изглежда примерно иврит.Всички европейци пишат на латиница а само ние руснаците на някаква тотално неразбираема за тях маимуница. Е Гърците няма да ги броим разбира се.

30

gnida

преди 14 години

рбтова роб ли означава или ръб ???

29

Митака

преди 14 години

:)))))))Това за .бб, дано не го прочете някой дето не трябва, че докат се усетим и ще го прекарат през парламента :)))))