122

beliver

преди 14 години

Това е долна клевета да лишаваш децата от благодат, това го правят сектите. Исус е казал "Оставете децата да дойдат при мене". А ТИ ги спираш. Кой ще ти гарантира че ще доживееш до пълнолетие. Замисли се. Като са извършили грехове има си тайнство- изповед, а не да си рискуваш спасението до 18години. Ама вие сектите сте премахнал това тайнство пък и много други. Ами православната вяра е определена веднъж на Събори от св. Отци, на които е бил и Св. Дух. Всичко друго е ерес.

121

Анонимен

преди 14 години

По добре е децата да не се кръщават, докато не станат пълнолетни и могат да поемат отговорност за решенията си. Колкото за 7та година, това откого е установено ? От бог ли ? От учени/лекари ? От папата - лявата ръка на бог ? От кого ?

120

beliver

преди 14 години

Тогава е установено че имаш психическа зрялост за да осъзнаваш. Не не се знае ако пукнеш некръстен къде ще отидеш само Бог знае. Защото трябва хем да се спази цитата за задължителното кръщение за влизане в рая, обаче от друга страна нямаш собствен грях. Само Господ знае къде ще сложи тези деца, затова е по-добре да се кръщават мн малки за да са със сигурност в Рая и спасени

119

Анонимен

преди 14 години

Няма никакво доказателство, че Бог съществува. По същият начин, вярващите сте вярвали, че земята е плоска, но ... въпреки вярата ви, на Земята не и пука и продължава да не е плоска :)

118

viarata

преди 14 години

до ХАХАХХАААЯ помисли малко преди да пишеш глупости, от рода "щом не мога да го видя значи го няма", щото и мислите не можеш да ги видиш, но те съществуват нали?....пък точно в тоята глава може и да ги няма, знам ли.....

117

Анонимен

преди 14 години

ако не днес,може и утре.ако искаш да се помолиш,направи го когато и да е.господ ще те чуе,дори и без свещ.научи се да прощаваш,дори и на този,който не ти е продал свещ.така ще си по-щастлива.не се гневи и животът ти ще е по-лек и красив.

116

Анонимен

преди 14 години

Извини ме за любопитството, но защо от 7 годишен нататък ? С други думи, ако пукна преди 7тата си година, отивам директно в Рая ли ?

115

Анонимен

преди 14 години

Човече, имаш нужда от д-р ...

114

XAXAXAXA

преди 14 години

BE HORA O6TE LI VYARVATE V BOG BE? TAKOVA NE6TO NYAMA,OTDAVNA DOSTIGNAHME OTVID ZVEZDITE!AKO VSEKI VYARVA6T POLOJI SI6TITE USILIYA ,KOITO POLAGA ZA NE6TO KOETO NE SI6TESTVUVA,VIRHU S SI ,REZULTATA BI BIL DOSTA PO DOBIR ZA SAMIYA NEGO!GOSPOD DA E DAL NA NYAKOY V USTATA NE6TO?RABOTI6 KUPUVA6 YADE6 INA4E GLAD !BOG NYAMA DA VI PRATI PILNENA PUYKA SIS 4U6KI!XAXAXAX ELEMENTE

113

beliver

преди 14 години

А вяра без дела е мъртва.

112

beliver

преди 14 години

Вече казах че невярвашти немогат да се спасят и то невярвашти и в истината дори. С дела няма да се оправдаеш защото първо носиш последствията от първородния грях-което е ада и второ вършиш грехове от 7годишен нататък и още за първия грях ти заслужаваш наказание в Ада. Както Адам е бил изгонен от рая само за един грях така и ти от тук ще бъдеш откъснат. Кой ти каза че върша добро само заради вярата си? Не аз се променям според нея, раста духовно. Бог казва "Бъдете свети, както съм свят и аз".

111

д-р Любенова

преди 14 години

Ето този възрастен мъж е трябвало да реши съм, въпреки забраните, въпреки висшестоящите, въпреки обществото ни и неговите нечовешки социални взаимоотношения.Той е взел решение не срещу Вас, а срещу него, без да съзнава това.Простете му и се помолете за глупостта и безрасъдството му. Имала съм като лекар заповеди, които с риск не съм изпълнявала.Риск за моето работно място, но не и за това, което Бог е отредил за лекарите-Първо не вреди! Дано и до последния ми час Бог да ме запази да не навредя!

110

Shugar

преди 14 години

Преди няколко месеца отидох в храма "Рождество Богородично" и разговарях със свещенника да занеса почти нови дрехи от моите дъщери (една част от дрехите бяха опаковани след химическо чистене). Въобразявах си, че черквата ще ги предостави на нуждаещи се от домове за деца лишени от родителски грижи. Когато занесох дрехите имаше 2 жени, които ми се скараха защо ги нося, на тях не им ставали и щяли да ги изхвърлят в контейнера за смет. Бях потресена.

109

д-р Любенова

преди 14 години

Уважаема госпожо, Вие сте добър човек, поне така си мисля, след като прочетох това, което сте написала. И на мен животът не ми спестява огорченията, независимо по какъв повод се случват. Понякога си мисля, че чрез подобни ситуации, особено в църквата, Бог изпитва вярата на хората по много непосредствен и неуловим начин. Изправен всеки сам в една ситуация на бързо решение, в което изведнъж се проявява същността му, истинската, а не добре премислената и изиграна по-блестящо от актьорите.

108

Анонимен

преди 14 години

Нямам нужда от съжалението ти :) запази си го за себе си.

107

до 105

преди 14 години

Човече, ти си достоен за съжаление.

106

Анонимен

преди 14 години

"е писано, че с дела няма да се оправдае ни едно човешко"??? Щом господ ти вярва като му се молиш и не те гледа какви дела вършиш - не ми го хвали въобще! Тая система "слушай какво ти говоря, не гледай какво правя" и нашите политици я владеят...

105

Анонимен

преди 14 години

Абе то предците на нашите предци са вярвали в бог Тангра! Ти като вярващ в някаква християнска секта, дали не обиждаш паметта им ?

104

Теди

преди 14 години

Да ви кажа и на мен ми е затваряна врата на църква под носа ми - точно на Богородица, та знам какво е усещането. Заради нечие невъзпитание и нехайство се чувстваш почти низвергнат. Та много има какво да се желае от нашите попове - нямат никакво поведение голяма част от тях - има и уместни, но колко са?

103

до 98

преди 14 години

Сега вероятно, щеше да колиш агне и чакаш да му изтече кръвта като жертва на Аллах, ако нашите предци не са защиавали с живота си християнството. Прояви малко уважение поне към тях и си замълчи, недей да хулиш тази вяра, която е устроила света, така че сега да имаш малко мир и спокойствие.