33

pomisli!

преди 14 години

До 19 ти.Ами ,да пак мислят за учителите и преподавателите. Но за да се промени нещо в учебната система (която засяга ученици и студенти) именно от там трябва да се почне!

32

нов

преди 14 години

Този Сергей Игнатов е уволнен от СУ (там е бил също на работа), поради това, че не се е явявал на работа в продължение на 3 месеца - медитирал е в подземния свят на египетската религия, което е абсолютна истина. Питане - защо е назначен като министър, къде се е водил на основен трудов договор преди да стане министър и защо за всичките му скромни книжки (4) може да се намери обикниовенаинформация в интернет?

31

страдалец

преди 14 години

Законът не е премислен и има много слабости. Не се търси мнеието на специалисти, а министърът е твърде слаб учен!

30

profesor

преди 14 години

"profesor", ako nyama burokratsia i si postignal neshto v svoyata nauchna oblast, mozte da stanesh profesor na 40-45 g.! po-vaztno e koi shte te predloztat i shte te retsebzirat! ako sa "feodalni startsi", raboteshti do 70-80 g., nyama da go dopusnat...

29

Анонимен

преди 14 години

И сега съществува изискването да имаш поне един ЗАЩИТИЛ докторант за да станеш професор. И именно това е препъни камъка за много мераклии. Така че нищо ново под слънцето. Аз бих попитал г-н министъра кой е защитилият докторант (поне един!) на произведения в подведомствения му до скоро НБУ "професор" Е. Дайнов? Или на "проф." Славински? Да не изреждам повече...

28

НФБ

преди 14 години

интересно ми е , а Вие колко такива труда сте прочели, че се изказвате така компетентно? Да има и некачествени работи, но има и интересни работи!Вярно че при мнозинството има стъгмистика и плагиатство, но това е остатък от соца..когато за да станеш професор трябва да си член на червената партия!А иначе и на Вас никой не Ви пречи да пишете да публикувате..но не пишете глупости е моят съвет! Една статия един труд но качествени с тежест!България има нужда от това!

27

gadularq

преди 14 години

prost sam i prost she si ostana mama me kara da u4а ama mene me marzi ako moje nekade da kandidatstvam za ricar, da me prislujvat on marzela mi golqm marzi me i da 4eta i da rabotq teq tuka umnite ei sa si ba4kalo......prost sm ama i da u4a neshto dali she stana ne prost...... ?

26

Гюзелева

преди 14 години

Защо си мислиш Господин никой / Анонимен /, че те са много грамотни ? Това, че пред имената им има титли ? Вие, прочели ли сте някога в съзнателния си живот един научен труд на такива титолувани Дами и Господа ? Критерийте на ВАК, са изключително занижени, ако това, което представят,като научен труд на базата на това се става доцент, в такъв случай всеки един от нас простолюдието, както ни наричате сме способни да се ползваме с титли пред собствените си имена.

25

до Анонимен

преди 14 години

Публикува в някой вестник, след това си ходи с него на всякъде, виж ме колко съм способен.Това ли им е критерия за да станат доценти ?

24

Джингиби

преди 14 години

Не само ВАК а и БАН трябва да бъде закрит!

23

Анонимен

преди 14 години

Корни, това, че ТИ не одобряваш професорите е само плюс за тях. Да получиш неодобрение от неграмотен човек, който едно изречение не може да напише правилно си е направо комплимент.

22

Анонимен

преди 14 години

А какво ще стане със сегашните професори и доценти, които практически не отговарят на тези критерии? Те ще продължат ли да са такива? А ми за асистентите в университетите - сега се искаше само конкурс - писмен и устен - ще им отнемат ли правата, за да станат първо доктори по някоя наука и след това асистенти?

21

до елин

преди 14 години

Ако съм на тази мискинка къде се прави на много хитра не ще душа през ноща ами на първия светофар ще я обеся сигурно и кола не може да кара такива на майонеза. Селска *** от къде е дашла там да мизерува не нужно София да се пълни с такива ***.Е вече и цвета на косата няма да и помогне. ***.Такова зло не заслужава да е вирее на майката земя.Мошеници.

20

елин

преди 14 години

eй опасна си и с чужди имена се ползваш. засрами се.

19

doroboro

преди 14 години

Пак мислят за учителите и перподавателите не за учениците и студентите. Какво е това ?

18

gendoff

преди 14 години

Крайно време беше да се вземе такова решение. Ще е от полза на цялата научна общественост, ако има конкуренция на всички нива в йерархията, няма застраховани от отнемане на титли и звания и се налага всеки да се бори да защитава мястото си в една или друга катедра или университет.

17

Korni

преди 14 години

Да много работи трябва да се променят в образованието аз имам впечатления от професори, които са ми преподавали, несъм доволен от тях, не ги удобрявам и бих им отнел званията. Много от работите, коите говореха бяха верни но те реално неразбираха какво казват. Според мен това е проблем на целият научен потенциал с който разполага България и са необходими спешни и драстични промени!

16

Кирил Софийски

преди 14 години

Защо пък не?!?! То нивото на образованието ни падна дотолкова ,че заприлича на това в Щатите. От догодина ,титла професор да се присъжда направо на всеки ,които може да напише десет изречения на Български и то без правописни грешки.Заприличваме на Американците ,по образование!

15

ЗНАЙКО

преди 14 години

УРА-А-А! СЕГА ВЕЧЕ НЯКОИ ХОРА ЩЕ МОГАТ ВЕДНАГА ДА СТНАТ ПРОФЕСОРИ ПО "ВИСША ТЕХНОЛОГИЯ НА ПОЖАРОГАСЕНЕТО"!

14

ТЕЛЯКА

преди 14 години

вЪРНЕТЕ ВЪЛЧЕВ ДЪНДИ КРОКОДИЛЪТ ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС