8

амиго

преди 14 години

до Номер 6Толкон умира 1973 г. като сложим +70, дали се получава че имат право на екранизация, без разрешението на наследниците?

7

Анонимен

преди 14 години

До Н:1Да ти го начукам в тъпата тиква. Ако баща ти е създателя на най великата приказка на 20ти век, дали ще ти е готино, някой да се възползва от това ?

6

Иво

преди 14 години

Не е така - 70 години след смърта на автора. След тов могат да се ползва

5

Анонимен

преди 14 години

No 4 Aма в къщата на баща ми не могат да живеят, колкото си поискат хора, за колкото си поискат дълго. След 150 години къщата ще се е срутила, но тея още ще цицат. Аз да си съдера гАза няма да мога да пусна повече от 20 човека в къщата, а тея продадоха книгата поне по два пъти (твърди корици, меки корици, специално издание, златно издание, не знам си какво издание), а филма по три пъти. Та не ми говори за авторски права и такива шитни.

4

Анонимен

преди 14 години

Това е все едно баща ти като построи къща след неговата смърт ти да не можеш да я наследиш, ами тя да се изземе в полза на обществото! Напълно нормално е авторските права да се наследяват 50-70 години след смъртта на автора.

3

Анонимен

преди 14 години

70 години има авторски права, след това нямат право на забележки.Въпреки, че според мен САМО и единственно автора има право да предявява претенции докъто е жив. Той е създал творбите и той има право да се облажи от тях, а не някакви храндутници после да чакат наготово.

2

Анонимен

преди 14 години

Ако наследиш къша, няма ли да си я къташ? Или ще я даваш под наем за без пари? Aко не беше синът му, почитателите на Властелина никога нямаше да прочетат Силмарилион примерно.

1

Анонимен

преди 14 години

Баси ***, да лапнат толкова пари за дето не са си мръднали пръста. Пък и единия вече показа колко е некадърен. *** е, че номера мина :(