231

БГ

преди 14 години

освен да отидем за последно,да си направим по една снимка на витоша,та след време да се разказва на децата: "някога тук е имало планини,море...под тези зидове ,наречени хотели хората са идвали на почивка...абе,какво да си говорим-и химна е за сменяне,защото вече не е истински ...РОДИНО,МИЛА РОДИНО,ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ ! ТВОЙТА ХУБОСТ,ТВОЙТА ПРЕЛЕСТ,АХ,ТЕ НЯМАТ КРАЙ

230

чичко паричко

преди 14 години

Мили деца, на капитала не му трябват нито морени, нито красиви планини и други тям подобни глупости, а само средства и места, където да прави още и много ПАРИ! Това е !Дано да ме разбирате правилно. Така, че още неща ще изчезват в България!Ще поживеете и ще видите .Тогава пак ще се чуем!

229

Геро

преди 14 години

Разрушете всичко бе, ***, цялата страна, заграбете цялата земя, направете и небето частно, приватизирайте кислорода, заврете народа под земята и им взимайте данъци и такси за пръстта, накарайте ги да дишат от бутилки, както се научиха да пият вода от бутилки. КОЛКО СЕ РАДВАМ, ЧЕ НЕ ЖИВЕЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА !

228

Накратко

преди 14 години

Зад всички цифри - пари, хектари, полза и др. се крие едно нещо - реализира се проект, от който няма да спечели обикновения гражданин. Заграбва се нещо ценно от природата, което е безплатно за ползване в момента и после, след преработка, наречена проект, ни се дава за ползване срещу заплащане. За мен най-добрият ландшафтен архитект е непокътнатата природа. ВНИМАВАЙТЕ КРАДЦИ - ИМА 10% !!!

227

as

преди 14 години

Абе,кви писти ,то скоро сняг няма да има...

226

Спиридон

преди 14 години

219, за какви простотии говориш, нормален ли си? Колко е картата бе, ***? За деца да не е без пари, а? Хайде ходи карай две седмици всеки ден да те видя как ще си платиш, шнорхел смотан.Такива "инвеститори" - глоба, ама яка и вън!

225

Спиридон

преди 14 години

ОЛОВО! А преди това - бой...наг.ъзени ... такова безобразие!!!!!!!!!!!!!Пак, за да напълни гушата на някое комунистическо протеже

224

West City

преди 14 години

Тия луди ли са? След черноморието сега и планините искат да съсипят.Пълни ***.

223

U.

преди 14 години

Софиянци, спите! Не разбирате ли на какво ще заприлича Витоша съвсем скоро, докато си пишем по форумите?

222

до тодор александров

преди 14 години

с какво да му затвори лакомата паст - само с оловно хапче може!

221

Анонимен

преди 14 години

къде е държавата в случая!?и за какви инвеститори говорим тук та това нали е национално богатсво на страната ни!

220

:)

преди 14 години

Kwa glawa be bastun ... osrahte moreto sega po4nahte i planinite i ne wi e sram da pi6ete po forumite. BB da razaporedi da se namesi prokuraturata i da gi zaklju4i teja ***

219

Sokol skitnik

преди 14 години

КАРАМ СКИ, НО СЪБИРАМ И ЧУЖДИ ***!!! Опитвам се да следя случващото се на Витоша и позицията на страните в конфликта и мога да кажа следното:Непримиримостта на двете позиции реално не води до нищо позитивно, мисля че позицията , която заемат еколозите на практика ги остранява от възможността за контрол ако противната страна надделее.Инвеститорът определено трябва да бъде контролиран защото връзката му с безконтролната съсипия в Пирин поражда много основателни страхове.Витоша не може да остане в 20 век, а е недопустимо да остане в 19 или 18 когато почти е била осечена.В момента Витоша е една запусната планина и това трябва да се преодолее.Възможността за спорт за младото поколение е за предпочитане пред "наркомани в безистена", дори с цената на 400 преместени камъка.Но от друга страна Витоша не е скат за индустриално пързаляне и за това инвеститорът наистина трябва да бъде държан под обществен контрол.Лошото в случая е ,че страните са доста недиалогично нас... Прочитане на целия коментар троени и това не води до нищо добро.КАКВИТО ИНВЕСТИТОРИТЕ,ТАКИВА И ЗЕЛЕНИТЕ!!! Най-притеснителното в случая е атакуемостта и на двете страни, и презумпцията ,че и тия и тия са маскари.Както се казва в една поговорка от дървото/400 камъка/ не виждаме гората/. А гората в България е в беда , вижте какво става на Петрохан или на Витиня или на много други места.Води се война за 50 ха, когато десетки хиляди други са пред реално унищожение.Вземете за пример полукриминалната история с мегаломанските проекти за ветропаркове в Западна Стара планина на Дълги дел и Чипровци където 17 000 ха трябва да бъдат изровени на височини на над 1800 метра и където ОВОСА е криминално скрит и необявен от РИОСВ МОНТАНА примерно./Даже г-н Цолов си беше позволил да наглостта да каже на журналистка от разследващ вестник, че на БДЗП не били платили достатъчно та за това били против - колко ли са му платили на него???/.Предстои обезобразяване на Бузлуджа, на Ореляк, на Конявска планина, на Чепън и още и още и още. Едни хора усвояват едни пари уж за ВЕИ.За ВЕИ има и доста по удачни места дори в нашата малка държава.600 речни поречия вече са почти опустошени от деривационни МВЕЦове и то в най - бедната на хидроресурси страна в Европа и ще има и още. Цели речни системи на практика вече не съществуват, вижте Широколъшката река!!! Така ,че с цялото ми уважение към ЗЕЛЕНИТЕ в БГ, предизвикайте за Бога обстоен дебат за ЕКОПЕРСПЕКТИВАТА НА СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ и не се взирайте в прочутите 400 къмъка / може да са повече, може да са и доста по-малко /.Тогава и общественото отношение към Вас ще е по-добро и ще можете по-лесно да предпазвате страната от бедствията предизвикани от простотия и от лакомия.България не е само Витоша. ВРЕМЕТО ВИ ПРИТИСКА И НЕ СЕ МОТАЙТЕ.

218

Сиганин

преди 14 години

...и голф игрища

217

Сиганин

преди 14 години

Абе да вземат да взривят и заравнят всички планини в България,и да настроят молове и Били.

216

nqkoi

преди 14 години

ko ti puka ti nali ne moje6 da stane6 skior

215

Анонимен

преди 14 години

Псевдоеколози, разрухата на Витоша е огромна в момента. Някой се опитва да направи нещо. Плача на псевдоеколозите ми напомня за вица за Българите и казана в ада. Някой ако надигне глава другите го дърпат надолу.

214

Робовладелец

преди 14 години

Ква пара може да падне ако морените се оформят на каменни блокчета за строеж на луксозни вили! Има още много евра за копаене във витоша, има!

213

Харамията

преди 14 години

Трепане требе за *** и набиване на канчетата яко!

212

Дориян Александров

преди 14 години

Морените на Витоша са една от силните енергийни зони на България, наред със 7-те Рилски езера и места като Белинташ, Бегликташ, Перперикон, Странджа, Мадара и др. свещенни места. Морените са образувания от милиони години, а сега некви *** и печалбари искат да ги рушат! Тия трябва да бъдат натикани в *** *** от Гражданското общество и да не смеят да си покажат мутрите в гората!!!.....