45

преди 15 години

Човек да се смее ли, или да плаче. 90 % от участниците във форума сте скарани с българския език. Вие, които днес наричате себе си българи, имате повече общо с марсианците, отколкото с българите. Истинските потомци древните българи са тези, които искате да гоните от собствената им родина днешните турци и гагаузи в Тузлука, Герловото, Източния Балкан, Делиормана и Добруджа, ненавиждани и днес както и по времето на Исперих от вас, славяните, които днес гордо се кичите с тяхното истинско име.

44

преди 15 години

Боже, колко неграмотници! 90 % от участниците във форума сте скарани с българския език, пък сте щедри на поучения. Какви ли ще бъдат децата ви?

43

tan4etonet

преди 15 години

42, щом си "някой",все едно си НИКОЙ,така че отивай на....НЯКЪДЕ !

42

някой

преди 15 години

ХА ХА ХА! Само това не бях чувал!Ми който си няма друга работа - да лудува по форумите :-)Побъркани хора колкото щеш - от кризата ще е да знайте!

41

Долу ДПС!!!

преди 15 години

"Истеричната" петиция не е актуална,нито необходима,нали така!?Само че е показателна!Защото СДС(Пешо Коня)ПРЕДАДОХА КИРИЛИЦАТА, а червените лакеи бяха готови за 16-та република!И усилено изучаваха СЪВЕТСКИ език!Затова Сидеров има голяма подкрепа!А парламентарните мишоци нека се ослушват и да го имат предвид!Да живее България!

40

tan4etonet

преди 15 години

За мен, за "майчин"език се брои езика,където е родена майката ! Например,ако отида да живея в Щатите,може и да владея английски,но поради факта,че съм родена(и живяла) в България,майчиният ми език е БЪЛГАРСКИ,а не етнически турски от български произход !

39

ultrasa

преди 15 години

Абе трябва да се излезе пред НС(тъкмо и го забраниха). за интернета.

38

преди 15 години

Ако ще и 90% да са турско говорящи - когато обслужват обществения интерес, тези хора са ДЛЪЖНИ да говорят, четат и пишат на официалния език - БЪЛГАРСКИЯ. На майчиния си да говорят сред приятели и в семейството! Ако толкова държат да говорят други езици - значи нямат работа на общинска или държавна длъжност!

37

преди 15 години

абе къв дзигански език кви 5 леа бе те нямат писменост и чат пат вмъкват бг у турецки думи ,че за много неща си нямат свои може ли да се изучава език без писменост баламурници

36

преди 15 години

Турския език няма място в Българските училища.който иска да го учи да заминава за турция и да не се връща.

35

преди 15 години

Часовете по майчин език стават част от програмата на учениците от V до VIII клас. Те ще бъдат в частта на задължително избираемите предмети (ЗИП). За майчин език се броят турският, ромският, арменският и иврит.Преподават за байрама.Граматика, синтаксис, морфология, умения за четене, слушане, писане ще усвояват учениците, които се запишат да учат турски език. Работа на авторските колективи е да подберат текстовете в учебниците, но е задължително да представят такива за байрама и адетите (обичаите).Другото условие е да има материали от български автори на турски език. Ще се учат легенди, разкази и текстове от световни и турски творци.

34

hdhdhdhd

преди 15 години

А не те ли смущава, че си написал "лицето Местан"... тоя е абсолютен Г Ъ З, все едно да объркаш католик с катогъз....

33

evil

преди 15 години

хахахаааааа 130 000 бълХари все още могат да пишат !!!!!! Много готско преброяване. Даже си мисля че и толкова са много. В *** нямало да пипат българския език докато окончателно всички спрат да говорят на него. А на излорите умната, не русата.....

32

ultrasa

преди 15 години

браво бе днес.бг! отново се изложихте. тая петиция винаги е актуална.

31

преди 15 години

..Е ТУРСКИЯ ЕЗИК!! ТОЙ Е ЕЗИКА НА ПРИДОШЛИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ, ИЗБИЛИ МЪЖЕТЕ И ПОРОБИЛИ ЖЕНИТЕ ИМ. И тъй като времената са други, сега процеса протича по начин, подходящ за времето - с разрушаване на държавата отвътре и завземане на власта стъпка по стъпка в нея.

30

tan4etonet

преди 15 години

Сега,по този повод,се сещам и за" Възродителния процес" при Т.Живков и мога само да съжалявам,че тогава намесата (пак на БКП) е попречил да бъде завършен ! Сещам се и за "самоубилия се" Емин, и за думите му,че няма да стане предател на родината си !

29

Христо

преди 15 години

Уважеми Номер 5,Държавните образователни изисквания са задължителни и според проекта за нов закон. А част от тези изисквания е учебното съдържание. Тоест ще има задължително за изучаване съдържание. Освен това, както е записано в член 8 училището е длъжно да осигурява изучаването на книжовния български език. А пък дали учениците го усвояват добре или не ще стане ясно от оценките им.

28

tan4etonet

преди 15 години

За какво говориш,бе 21 ?!...Какво право,какъв "майчин"език,като сигурно майките им,че и бабите им тука са родени ! А по въпроса за самосъзнанието им, който е осъзнат турчин - да хваща пътя за Турция !!!! На какво прилича това - новини на турски,вестници закупени от ДПС,джамии повсеместно,строеж на турски университети,*** и потури....Абе,махайте се от страната ни,бе ! Вървете си в Анадола,като толкова се срамувате,че живеете в България! Какво толкова да "си мислим" !....

27

преди 15 години

Скопие отдавна е вече двуезичен град- официално! Скоро и София ще стане , ако не се събудим , братя и сестри Българи!

26

Quetzalcoatl

преди 15 години

В България има един официален език. Тези "BG GRAGDANI" преди да станат български граждани е редно първо да научат официалния език на новата си родина. Ако пък тука са се родили и до пълнолетие все още не са науили Български - толкова по зле за тях. Това е неуважение към родината. А относно това дето петицията била излишна - по скоро лицето Л.Местан е излишно. Ако нямаше такива *** като него нямаше да има кой да дава такива безумни предложения.