26

преди 15 години

Хайде! Кой се натиска да става даскал да му гледаме сеира и дали няма да полудее в съвременните условия на обучение в училищата ? Днешните ученици са невъзможни благодарение на властимащите на които им трябва *** и неук народ,че да си стоят непоклатимо там горе........

25

kapitan petko voivod

преди 15 години

otmjnata na bolgarskia ezik kato zadaljitelen predmet v u4ili6tata e o6te edna stapka kam potur4vaneto na bolgarite .zakona e bil ne slu4aino predlojen ot lutfi medstan i priet ot petata kolona,4ujdia legion na proturskata komunisti4esko-depesarska barhu6ka.sab udi se narode,predi da sme s mignali o4i da6terite i sestrite ni 6te sa za4erneni s feredjeta a sinovete i bratjta ni 6te sa eni4ari.tova li e koeto jelaem.bolgari i rusnaci se biha kato levove za osvobojdenieto.ranen,va6ljsal izto6ten pradjdo mi se varnal ot 6ipka kadeto se e srajaval kato opal4enec.zatova li te se biha,zatova li te polojina beli kosti po planini i gori.zatova li levski i botev dadoha jivota si.zatova li rakovski satvori legiata.a ha6ovete se skitaha po 4ujdi zemi bezrodni,nemili,nedragi.sabudi se bolgarskii narode.pomni i znai ;koito glasuva za bsp i dps e nacionalen predatel dostoen edinstveno za vsenarodna omraza i prezrenie.da glasuvame,da spasim naroda i darjavata si.

24

Rumi

преди 15 години

Много странен народ сме. От една страна ясно осъзнаваме в каква помийна яма живеем - нравствена и битова, а от друга страна - никой от нас не се опълчва срещу нередностите, престъпленията, нещастията и пр. Докога? Като се започне от коментара в началото с проблемите, свързани с изучаването на българския език - как е възможно изобщо да се направи такова предложение и да се разглежда в комисия, това е толкова абсурдно, просто не може да се квалифицира. И за какво се прави всичко това - заради малцина *** и мързеливци, които по никакъв начин не искат да запомнят къде се слага пунктуация в българския език. И накрая - трагичната кончина на тази българска учителка - едни намират сили да се хвърлят в бездната и да свършат с гаврата, на която са подложени, а ние всички останали стоим на ръба и си мислим, че сме живи. Живи - умрели. С цялото наше бездушие към всичко, което ни заобикаля.

23

kony

преди 15 години

Научихме, че освен всичко, което ни докараха, нашите политици искат да отменят българския език като задължителен за изучаване в българските училища. Той пак ще се изучава, но не като задължителен предмет! Това означава, че държавата ни няма да изисква от гражданите си да са грамотни спрямо официалния език в нея - българският!Предложението за отмяна на задължителността в изучаването на български език е дело на Лютви Местан (чийто майчин език е турският) и е прието на 20 март 2009 година на първо четене - без възражение!!!Защо не се даде публичност? Защо не беше съобщено в "Новините", например? Защото е повече от скандално! Защото ще провокира едно насила създадено етническо напрежение! Защото е поредната свръхнаглост от страна на властимащите, която ще даде повод за граждански протести в този крехък за тях предизборен момент!Няма държава, която да не изисква от гражданите си да не изучават нейният официален книжовен език. Ние отново ставаме прецедент в историята, за жалост с безумието си! Независимо от националността си, всички трябва да се съобразяваме със законите и правилата на държавата, в която имаме гражданство. Оказва се обаче, че всеки, който поиска, възползвайки се от политическото си положение, може да ги промени. Най-грозното в случая е, че българските политици отново позволиха това да се случи, както позволиха да се случат купища още неща, разрушаващи националните ни интереси като цяло и интересите на отделния българин в частност.Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, за да се противопоставим на поредния циничен акт, който управляващите извършиха. Безучастието спрямо безумието е по-лошо от самото безумие.На долупосочения електронен адрес можете да подкрепите българския език, като така подкрепяте България и себе си.http:// . .com/knijoven-balgarski/index.html

22

преди 15 години

Турчинът Лютви Местан днес разбрах че бил председател на Комисията по Образованието. Какво очаквате? Хоро ли да играят хората :)

21

преди 15 години

Може да е правила експерименти. Аз навремето скачах от 4 етаж ама нищо не ми ставаше, веднъж си навэнах крака, щото се бях загледал в една мадама.

20

Бивш учител

преди 15 години

..макар че самоубииците не са по този параграф на Божийте науки.Но с дългите години учителствуване, тя си е заслужила прошката.15, прав си.Но за съжаление го осъзнават само тези, които са вътре в системата.Аз съм бивш учител от бивш техникум, настояща професионална гимназия.На 14 април бях на честване 72 години от основаването на училището.Срещнах се със стари и нови колеги.Старите кадри си отиват с голяма обида и горчилка от професията.В момета в бившето ми училище, от 37 човека учители, 17 работят на 50%норматив.Стига се до парадокс, учители с по 25 години стаж и всички класове квалификация, да получават основна заплата 259 (двеста петдесет и девет) лева, в момент в който домакина на училището със средно образование получава над 450 лева основна заплата.Счетоводителка с 1 (една) година стаж получава над 550 лева заплата.Как да не се хвърли жената, като вижда на пример, че всичкия и труд като учителка ,всичкото четене, курсове и квалификация през тези 20 и повече години са оценени от държавата (респективно директор, инспектори, шеф на инспекторат,министър) на 259 лева основна заплата месечно?За това е виновен както мижитурката Вълчев, така и супер уверения в себе си на последък Станишев, така и социалния президент Стоянов.А образованието било приоритет на държавата, при това основен!?! Смях в залата!!!Нищо по-лошо и по-пагубно не е измислено за образованието ни от делегираните бюджети, които в комбинация с алчен и безочлив директор , некадърни (парашутисти)инспектори и политически назначени министри, не носели и един час дневник под мишница водят до настоящия резултат.Както каза един колега по -долу, скоро няма да има кой да прави хляба в тая държава.Моите съболезнования и на семейството на колежката....

19

kalin

преди 15 години

Даскале не неприятно ми е,че се е случили това,но е редно вече предоставяте регулярно през 3 или 6 месеца документ за психично здраве.Такива хора не искам да преподават на децата ми,камо ли да ги възпитават,каквито мераци имате.

18

daskal

преди 15 години

Trqbva da si jelezen za da izdarji6 i na prostotiqtq na tezi otgore,na roditelite i cqlata sgan.NEVEROQTNO OT4AIVA6TO E.Dano tozi vmirisan na mrasotiq MINISTAR ve4e se zatrie.Hey hora sled 10 godini nqma da ima koi hlqba da pravi,ako e karame taka.Tazi jena e bila prozorliva,no jalko 4e e posegnala na sebe si.Pred Gospoda BOG etolkoz gre6na,kolkoto ako be ubila nqkoi.Molq sledva6tiq purvo da ubie ministar,a posle sebe si.AMIN

17

Deltichko

преди 15 години

И да почива в мир! Поредният човек, който се подлуди от това тука...

16

Deltichko

преди 15 години

Какво да кажа просто... На тоя народ му изби агресията, която струи отвсякъде - съответно започна да се наръгва; подлудиха го - започна да се самоубива; от всичко това хвана и рак - и от него започна да умира (познаваХ доста хора, които така си отидоха). Всичко опира до това, че атмосферата тук е отровна и не трябва да се живее в нея.

15

ДА ЖИВЕЕ НАРЦИС ВЪЛЧ

преди 15 години

Учителите по математика, заедно с тези по някой други предмети са сред малцината които поради подготовката (учили висша математика) си разбират добре какви глупости им говорят в цифри минитрите за заплатите им и за повишенята, и по какъв срамен нчаин ги държат зависими в системата чрез така наречените "инспекторати", претъпкани с протежета и подставени лица.Не е възможно едновременно да си съвестен и добър учител по математика и да не осъзнаваш ПОМИЙНАТА яма в която те държат искуствено МОН и Правителството.

14

Теодора

преди 15 години

тя бе прекрасен човек и не искам да повярвам ,че е сложила сама край на живота си , всички я знаехме като силна жена...не го вярвам. Малко са учителите , които успяват да влязат в сърцето ти ,а тя бе точно такъв човек.Почивайте в мир госпожо Савева...ние винаги ще ви обичаме ;(

13

u4itel

преди 15 години

до там ги докарват децата които имат само права и родителите не се интересуват от тях .трябва да ги пенсионират 2 категория защото не се издържа така полицията по цял ден са в кафетата и са 1 категория и даже взимат повече пари егати скапаната държава това го нема никъде

12

Аксения

преди 15 години

Жената която ме научи колко прави 2 и 2... Страхотен учител, страхотен човек...

11

преди 15 години

zbogom u4itelko, niam da te zabravia.nameri poki vyv vasiat zadgroben hristianski sviat

10

преди 15 години

ДА ЖИВЕЕ НАРЦИС ВЪЛЧЕВ

9

edna jena

преди 15 години

Едва ли се е хвърлила без причина:(Живота е станал до такава степен труден, че човек стига до отчаяние изнемогва и ....Да почива в мир!

8

Mimoza

преди 15 години

Много, много жалко! Какво става напоследък? Всеки ден все по-ужасни и ужасни новини...Бог да прости греха на жената, че е посегнала на живота си...но, вероятно е имало ЗАЩО!

7

jmi4ko.blog.bg

преди 15 години

боже боже горката жена...дано господ се смили над изтерзаната и душа :(