16

преди 15 години

Не ми давай пари,за да нямам.Времето за което наоколо да се гради,не е нужно по тоя начин да плащаш.Няма скъпо имане,защото комшията може да ми даде,може и да не пожелае.А има и едни други истини с които допускате грешки от незнание.Който играе шах-той само знае последния ход.

15

преди 15 години

Има големи трудности с АЕЦ Белене и вероятно проекта ще пропадне. Така че мрънкането за 3 и 4 блок си е направо смешно и е бягане от истинските проблеми.

14

преди 15 години

3 и 4 блокове са били проверение преди 2 години, а в момента са гробници. Обществото трябва да е наясно че тези реактори не могат да бъдат пуснати и всички приказки около тях са подигравка.

13

Радо

преди 15 години

А защо на мястото на старите реактори не се сложат нови ? Защо не се направят инсталации за обогатяване на уран и да зме енергиино независими ? Защо се бави строителството на Белене и откриването на нови реактори в Козлодуй !? До кога ТЕЦовете ще ни тровят ? Както знаем продаваме квоти за парникови газове и стотици милиони евро годишно влизат в хазната ни , а защо тук се чуват отрицателни мнения за ядрената ни енергетика? Естествено заради това, че някой много ще се налапат. Е питам аз къде по света някой не се налапват с много пари покрай големите държавни проекти - отговорът е НИКЪДЕ! Аз предпочитам да лапат колкото ще лапат ама час по-скоро да се действа по въпроса, няколко милиона отгоре или отдолу са нищо в сравнение с това което ще изгубим със забавянето всеки един изминал ден !

12

kade e Ahmet Dogan v

преди 15 години

kade e Ahmet Dogan vpro4em?

11

съвсем случаен

преди 15 години

Ако прочетеш задълбочено коментарите на Калин - 6 и 10 ще откриеш много истини. От Оди за Възхвала на Правителството намаме нужда. То се доказа със спрените фондове и с източените средства. И париге които ще даде Eвропа за атомната ни енергетика дали ще видим и една стотна от стотинката /говоря за обикновения човек/. Но като заем ще трябва всички ние да връщаме.

10

kalin

преди 15 години

Страната изнасяше и все още изнася макар и ограничен обем ел енергия,но това е минало.Румъния изгражда нови мощности с европейски консорциоуми тя също ще изнася.Италия и Косово в сътрудничество изграждат големи ТЕЦ на Косово и Албания,прави се така да са енергийно независими та дори и да изнасят енергия за други страни имат потенциала.В Гърция се инвестира все повече в алтернативни енергоизточници ,изграждат се газовитерминали и т.н.В Румъния се наливат милиарди в енергийна ефективност , саниране на сгради и по добра ефективност в икономиката..това движи напред в,към това ориентират нормалните страни.Тук не е така назвлизаме в тепърва в едни нови реалности и в условия на икономическа стегнация ,ни е да творим безобразия ,да прахосваме милиарди средства и да се обвързваме десетилетия напред с харчове.Мит е ,че тока от Белене ще евтин ,мит е ,че и тока в Козлодуй е евтин.Наливат се страхотни средства отиват незнайно,каде в разни енергийни бордове ..а те са оглавени от политическа върхушка в страната с явен червен отенък.Българските граждани от тяхният джоб излизат милиради и ще излизат ..още дълго.Това не е енергийна политика в тази страна ,това не е социална политика ..нямам нищо против Атомната енергия стига тя да е съобразена с тенденции и реалности..и да се прави в синхрон с енергийните тенденции в останалият свят.Белене е грешка,беше грешка и преди осъзна се ..зизостави се проекта ,започна се изграждането на 7 8 блок на Козлодуй там е панацията изграждат се има я основата два малки блока там ..и се работи за алтернативна енергетика и енергийна ефективност това е необходимото.Пък приказките на този или онзи депутат пък бил и евро са си незначителни и не значещи нищо ..на фона общото мнение в Европа и в ЕНП и ПЕС.

9

преди 15 години

Той допълни, че доскоро България е била главен доставчик на електричество за всички свои съседни държави, но спирането на 2 000 мегавата мощности в АЕЦ Козлодуй е свило значително износа на ел. eнергия.

8

преди 15 години

Според него, ако България отвори два от реакторите, то за по-малко от година и половина ще донесат на страната доходи в размер на 500 млн. евро, колкото е и компенсацията, която ЕС ни изплаща заради затворените четири реактора.

7

преди 15 години

Европа е по-добре да позволи отваряне на два от затворените реактори на АЕЦ Козлодуй, отколкото да плаща огромни компенсации, за да ги държи затворени, заяви Стрюан Стивънсън, депутат от ПГ на ЕНП в Брюксел, по време на днешното заседание на бюрото на групата в София.

6

kalin

преди 15 години

Сякаш тези средства ще решават проблеми.Страната ще налива милиарди евро в АЕЦ Белене в близките години а дали ще е от полза и дали ще ни купуват произведената ел енергия е съмнителен момент,но комисионните ще се разпределя.Не виждам защо трябва да продължава това заробване с Атомната Енергетика ...твърде скъпо излиза за малка страна ,като бг.Можеха да изградят 7 и 8 блок на Козлодуй с Европейски реактори и средства в сътрудничство с ЕС..по примера на Румъния.Италия строи в Косово ТЕЦ-ве ,Румъния реактори ,Гърция изгражда терминали и ел станции...В тези страни се прави нещо и се работи за енергийна ефективност ,за алтернативни енергоизточници и произвотство и прочие.Тук не е така ...средствата се наливат в нефективни и неясни,от към полезност обекти,както Аец Белене.

5

работещ

преди 15 години

Така, аз съм от Шумен -моите близки работят в АВТОМАГИСТРАЛИ -Черно Море.В понеделник от 13.45 излизат на протест /1000 работници/.ЗАЩО?Защото държавата не им превежда пари ,които те са вложили в пътища.18 000 000." 4 месеца не са вземали заплати.Защо станишеФ не оправи първо България ,а тръгнал в Брюксел да се разхожда и перчи.

4

жоро

преди 15 години

Добре . Най накрая едно правителство от България ,дето иска нещо . Досегашните само се дупеха . Така трябва да се натиска Брюксел . Нека плащат докато бактисат и да отворим АЕЦ. Това е национална политика . Няма нужда от блюдолизнечене. Всичко по ред .Сега трябва да изгонят на сакса протежетата от електро разпределението.

3

преди 15 години

Тези пари усетиха ли се от българския потребител на електричество?Явно усетиха ги чехско-австрииските електроразпределителни престъпници и българските крадци които им го повериха.Обидно ми е за всички българи,за това,че ни правят на пълни ***,а всички ние си мълчим и блеем като овце и тичаме да си платим електричеството

2

PVP

преди 15 години

Така ли кой знае кой се е налапал яката пак!!

1

...

преди 15 години

Важното е, че ние имаме преки облаги от тях .. ЙХАХАХАХАХ.... Закво да ми е евтин тока ?!?! По-добре да има парички за администрацията :) СУПЕР ! КУУЛ !