12

контрольор

преди 15 години

Ами че то тези изискванията са си от доста дълго време - за етикетчетата и обозначенията. Ама никой не ги спазва, освен с минимални изключения, защото никой не контролира спазването. А и да спазва изискването да лепи етикетчета, кой може да гарантира дали написаното отговаря на съдържанието? Защо тогава е необходим конкурс - ПАРИЦИ ЛИ НЯКАКВИ ОСТАНАХА ЗА ЛАПАНЕ? Както ония милиони дато Общината даде на чехчетата (въпреки злощастната поука от работата с чешки фирми - крадливата ЧЕЗ, например) за "автоматите" по трамваите, които изобщо работят на 20 - 1 и като се юрнат старците да куцукат от автомат на автомат от началото до края на трамвая дано намерят някой работещ - чудиш се да се смееш ли, да плачеш ли - ТРАГИКОМЕДИЯ - НО ЗА МИЛИОНИ (левове).

11

Вече Никой

преди 15 години

Това е само началото на оправията. Идеята да се напишат на етикетите производителя и вносителя - не е лоша. Така самите производители/вносители ще упражняват донякъде контрол над стоките. ... Потребителите когато търсят качествени стоки - ще ги търсят според етикетите най-вече. Тогава производителите на тези стоки ще имат интерес да няма стоки "менте" с етикети, на които е написано името им. ... Следващия етап ще е да се води партидност на всички стоки, не само на определени. В случай, че потребител се натрови с някаква хранителна стока - да може за броени часове да се проследи откъде е дошла, кой я е произвел, на колко търговци е продадена такава стока, и да може да се изтегли от пазара веднага. Хубава идея, но засега "сивия сектор" просто пречи на реализирането и. Докато се търгуват стоки без фактура и без отчитане на оборота - търговците не са заинтересовани да водят партиди. ... Другия проблем е, че всеки магазин трябва да бъде снабден с POS система, а една голяма част от малките магазинчета са с персонал, който не може да си пусне DVD-то дори.

10

LZ

преди 15 години

Извинявай, но за неща, когато не си бил роден, не пиши...По цял свят си има регламент и изисквания към стоките и услугите. Не може да съществува общество без ред, закони и правила на играта. Какъв комунизъм те гони, к'ви пет лева?

9

pege

преди 15 години

и в ЕС ядат модифицирани продукти, нищо ново под слънцето , но са по качествено обработени, докато нашита са още в зародиш и технологията посредствена.Така че един етикет не решава проблема, защото между качественото ще се прокрадва и такова със съмнителен произход за бърза и лесна печалба.

8

преди 15 години

Вече всеки ден почвам да пиша следното изречение - за да коментираш нещо трябва поне мааалко да си се поинтересувал от темата - а не да пишеш все едно твойто мнение и вездесъщо и за комунизма, селяните, държавата и т.н. клиширани изрази ВМЕСТО мнение. Тук става въпрос за допълнителни етикети, някои все пак трябва да провежда контрол над това какви точно кравешки копитца има в кренвиршите!!!!

7

преди 15 години

Как да вярваме на етикетите като няма лаборатории за изследване иконтрол на съдаржанието на хранителните продукти.Табелите за съдаржание на растителни мазнини всеки ще ги сложи , но това не оправя нещата.Ако наистина се мисли за ьдравето на хората във всеки по голям град трябва да има лаборатория за изследване на съдаржанието на храните.

6

преди 15 години

Етикета си е етикет, но по-важно е какво ще се промени в контрола, какви ще бъдат санкциите и т.н. Ще има ли санкция лишаване от свобода в някои случаи? ..все пак става въпрос за здравето и живота на хората. Това кажете- за контрола и санкциите.

5

Деян Иванов

преди 15 години

Какъв е проблема да има допълнителен етикет с важна информация за произхода и състава на даден продукт ? .... нямам думи

4

el dorado

преди 15 години

eга ти тъпизмите дето си ги написал:"Дааа точно така, през комунизма всичко беше стандартизирано нямаше свобода да произвеждаш нещо и да му сложиш етикет, какъвто ти искаш, а потребителя да може да си избере стока, с етикет садържащ хиляда информации или такава без никакъв етикет дори."Това е 'най-умния' коментар който съм чел от преди 3 денакогато "Златина от Пловдив" направо ме изуми.

3

el dorado

преди 15 години

"В тази насока ще ползваме опита на Швеция."Eй 1 в Швеция 'построиха комунизЪма' още докато ние строяхме социализЪмаи освен това преди 89год имаше истински стандарти и млякото беше истинско, и сиренето, и салама, и....за някои неща няма значение какъв е строяима значение 'морала'

2

сталинчо

преди 15 години

Ами малко комунизъм за цвят не е зле!:)

1

bono

преди 15 години

Унифицирани етикети, съдържащи задължителна информация...не Ви ли напомня на нещо това? Дааа точно така, през комунизма всичко беше стандартизирано нямаше свобода да произвеждаш нещо и да му сложиш етикет, какъвто ти искаш, а потребителя да може да си избере стока, с етикет садържащ хиляда информации или такава без никакъв етикет дори. Е честито свободата на която толкова много се радвахме е на път да изчезне съвсем и да се върнем в добрия стар комунизъм.