Вътрешният контрол е винаги по-строг от външния.Повярвай на човек с известен опит (10 години в аналогично производство).Въпросните планове за безопасност на продукцията се изготвят така че вероятността за замърсяване е нула.Единственият начин това да е предизвикано при производителя е умишления.
Контрола винаги е предимно вътрешен, а външния е от време на време. Когато не е имало външен контрол и при лош вътрешен се получават такива "гафове".
е станало замърсяване на взетата проба за анализ от корейското ХЕИ. Самата бактерия ми звучи "екзотично", не е от навите географски ширини.Похвално е,че френската фирма производител сама е задействала системата за "ранно предупреждение" в ЕС и сам почти сигурно,че млякото си съвсем наред.Осведомените знаят какви "драконовски" мерки за хигиена, безопасност и контрол на суровините имат производителите на детски храни.
Масови проверки из аптеките заради опасно сухо мляко