30

14merkator

преди 15 години

Не е приятно да си руснак и цял свят да гледа на теб като на психично болен! Хората отдавна знаят, че "Русия не носи отговорност" по принцип за каквото и да е! Да разчиташ на "братушките" е все едно да знаеш, че си с т в банята и да се наведеш за сапунчето...

29

не-фил и не-фоб

преди 15 години

"3. - 30.01 22:28 -От: АнонименНЕ Е ПРАВПРАВНА ОТГОВОРНОСТ НОСИ ТОЗИ,КОЙТО СПИРА ДОСТЪПАПЪРВИ РУСИЯ ГО СПИРАТ,А НЕ УКРАЙНАРУСИЯ ТРЯБВАШЕ СЪДИ С УКРАЙНА,А НЕ ДА ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА НА ЦЯЛА ЕВРОПАТЪПИЯТ РУСНАК КЪДЕТО НЕ Е МИНАЛ,ТАМ СА СЕ ОПРАВИЛИПРОСТО *** ИМ ПРИМИТИВНО МИСЛЕНЕ МЕ ОТБЛЪСКВА ОТ ТЯХ"Без да защитавам или обвинявам която и да е от страните, защото реално виновни са всички, но ще страда само този който е прекалено слаб за да си отстои интересите, ще кажа че от поста ви струи тотално непознаване на хронологията и причино-следствената връзка на събитията в "Газовата криза". Газта спря на 6 януари. По доколади на независими евро-наблюдатели, както и от отчетите на самите украински станции в Украина от РУсия газта спря да се подава чак на : януари, след като от Газпром са разбрли че само подават, ноникой не получава.Що се касае за юредическата отговорност - Русия не носи абсолютно никаква такава. Държавен апарат не може да носи юредическа отговорност, защото не е обект на търговското право. Отговорността за доставките носи "Газпром" и при дуги обстоятелства (например липса на завсмост) България успешно би могла да осъди "Газпром", въпреки че реално за ситуацията е виновно украинското правителство. Договора си е договор. Вече след това "Газпром" чрез руското правителство да си търси парите от Украина. Така че - Газпром е виновен че не и изпълнил договора за доставка, украинския разпределител "Нафтогаз" е виновен за неизпълнение на транзитния договор, Българското правителство е виновно, че не е осигурило алтернативи при подобна кризисна ситуация свдързана с ресурс от стратегическа важност, Европейския съюз е виновен за това че се показа като безсилен да бъде ефективен посредник в подобна криза и не успява да защити интересите на членките си (каквато е и България), Руското правителство е виновно в това че протежира своя производител и поощтрява "Газпром" към твърда позиция. Загубите безспорно са най-големи за държавите на Балканите които останаха без газ и в същия момент напълно безпомощни, докато други големи сили ги използваха за заложници за постигането на собствените си цели.

28

преди 15 години

Без да чета коментари,ще кажа моето мнение към статия.България е малка страна и винаги ще бъде зависима от всички,защото не притежава нищо,освен курорти с най низко качество,а тези които плюят тук по други само дърпат страната си назад,вместо напред. Много приказки,дела малко.

27

OT ISTINSKIJA VAZD

преди 15 години

IZRODE ! NISHTO NJAMA DA SPECHELISH S PODLATA SI POSTAPKA . NE MOJESH DA SPRESH RUSIA I SPRAVEDLIVOSTTA ! TOVA , CHE PISHESH OT MOE IME POKAZVA , CHE TI SAMIJA NE SI LICHNOST , A OTREPKA ! MNOGO JASNO POKAZVASH ISTINSKOTO LICE NA NEBLAGODARNICITE , KOITO MRAZJAT RUSIA . SIGUREN SAM , CHE SE GORDEESH S PODLATA SI POSTAPKA . RUSIA E SILNA I SPRAVEDLIVA ! CHAKALI KATO TEB NJAMAT BADESHTE .

26

X

преди 15 години

Февруари се очаква убийствен доклад от ЕС. Като се напише "провал" в Гугъл излиза страницата на правителството. В този момент нашите другари от партията на ментално ощетените, използва отработени тактики - Първанов беше в Япония, където от години ситуацията се подработва от видния комунист, легендиран като математик - Сендов. На четвърти февруари ще ходи и в Москва. Дни на Япония в България и обратно. Година на Русия в България и обратно. Ако се върнем към историята от 1995 ще видим абсолютно същото. Тогава другарите яко бяха крали, бяха продавали и на IBM и на Microsoft, опитваха се чрез Русия и Япония да изнудват запада. Успяха да прогонят с тази тактика дори Microsoft от Cebit'95 и Microsoft не успя март да покаже Windows'95, а го показа чак след половин година, след като уредиха ситуацията на среща с руските слуги Prosoft. После рухна цялата икономика на България, а доларът стана 3000 лв.Днес ситуацията е същата. Другарите излъгаха, че ще има пари по европейски програми за инновации. Някои хора се излъгаха отново и опитаха да защитят нова технология. Тази технология стигна до поща в Yahoo миналата година по това време, в опит другарите да се извинят с интернет, че пак някой е окрал технологията. Следствието беше, че Майкрософт пожела да купи Yahoo за 40 милиарда. Това са огромни пари за нашите *** и добра залъгалка за страни като Япония и Русия да пробият монопола на САЩ.Едно, обаче остава неизменно в ситуацията - другарите крадат и със силата на държавната машина смазват носителите на интелекта, създал технологията - няма как да не се повтори 1996-1997. Този път май и руските им другари се сещат, че ако играят с Гоце и Сергея, никога няма да могат да играят с правилните хора. В Европа се сетиха още миналага година. В САЩ най-трудно ще се сетят, защото повече от 20 години се ползваха добре от ситуацията, но вероятно като видят на къде вървят нещата и те ще вземат правилното решение... Така, че какъв газ, каква вина, какви пари?

25

krasi

преди 15 години

не усещате ли, че сме като ***, винаги мислим че някой ни дължи нещо и трябва да ни дават без пари?

24

преди 15 години

Какво да прави горкия .. трябва всеки ден да козирува на Путин, а пък самия Путин да козирува на генералите от КГБ и олигарсите и трябва да имитират демокрация за пред света .. не им е лесно.

23

преди 15 години

Браво въздухар,развиваш се.Той и Иван Вазов е прозрял истината към края на живота си,но по добре късно от колкото никога.

22

преди 15 години

Тоя е и палячото, абсолютно джудже и като ръст и като мислене!!!

21

VAZDUHAR

преди 15 години

IZVINIAVAM SE NA FORUMA,NO AZ SAM BIL PODVEDEN.CHAK SEGARAZBRAH,CHE RUSIIA NE E TOVA,ZA KOETO SE MISLI,A ZEMIA NAZLOTO.RAZBIRA SE,CHE VINATA ZA GAZA E TIAHNA,TE SPRIAHAKRANCHETO.

20

antihazarin

преди 15 години

Не плюйте по Русия ве, *** хазарски.., не сте достойни да се мерите с Великата Православна Империя !!! СЛАВА НА РУСИЯ, ВО ВЕКИ !!!

19

преди 15 години

Много мислиш Мишо! :-)

18

преди 15 години

Мисля си, че ако Путин беше назначил Чарли Чаплин за президент, руснаците и на това щяха да ръкопляскат :)))

17

преди 15 години

Този е един от най-големите ***, които съм виждал ;)))Всеки път, когато го видя да имитира "джудистката" походка на Путин си умирам от смях. Специално са го учили на това, както и да говори по същия начин като предшественика си. Изглежда, че у кукловодите му е залегнало мнението, че като играе печен гангстер плаши някого. :)))

16

преди 15 години

kakvo iskash be pradliv liliput? na teb li da platiat?

15

преди 15 години

imah si az da iskat da si Platjat Teja Ruski banditi

14

преди 15 години

strategi4eskia saiuznik Obama da vi dade kompensacii,ibrik4ii turski

13

преди 15 години

Нито Украйна нито Русия ще дадът компенсации на който и да било. Тук има нещо друго - и то се нарича - фирми посредници - които стоят между България и Русия и оскъпяват безобразно много цената на газа. От тези фирми печелят български мафиоти- може и партии да захранват с валута даже.

12

медведев

преди 15 години

Не викай на Медведев горкия, че си смешен

11

преди 15 години

***.и руснаци на сайта на Газпром пишеше, че Русия спря газ (затвори кранчето за Европа) заради това защото украинци зимат това което им беше положено според договора за транзит (15% няма начин да пуснат x м3 и след 2000 км да излезнат пак x, има загубите който съставят точно тези проценти, заради големо количество и загубите са големи).Ама руснак и логика е абсурдно съчитание, по-скоро маймуни ще измислят ракета отколко в Матушка Русия ще почнат да мислят, нямате идея какви простотии им пробутва Путин (например взривове на блокове организиране от ФСБ, и кога-то НТВ доказа неочаквона участие на спец служби тв-канал веднага беше затворен, за изгнили ракети им всеки път разправят, а тези мал.оу.мн.и се гордеят и така нататак).Сега какво стана: договор е подписан с Газпром, от страната на тази компания не изпълниха задължения, а неустойки виновна пак Украйна..Хахахах аре ве защо Путин щом толкова голям не каже няма да плащаме неустойки, ще си правим какво поискаме, а вие пак ще купувате защото нямате друг избор, да не мисли че целия свят ***.и като негов народ руснаци.