22

преди 15 години

Ние чакаме за детски градини, а Бойко вдига нови РПУ-та! Нема по-голем от него. Хора, не гласувайте за тоя ***!

21

exxo

преди 15 години

Аз плащам данъци тук, а *** идва от Левуново и ми измества детето от градината. АМААААААААААААН!!!!

20

преди 15 години

Prozorec za chasten biznes - novi rabotni mesta, zadovoleni grajdanski potrebnosti, stastlivi deca. Iska se rabota.

19

преди 15 години

abe decka... kopete im po edin komputar i da egraqt na kantarstraik :D

18

men

преди 15 години

да беше само този данък. такса смет е трипъти повече, май. една къща с двор на 2-3 етажа отива към хилядарка на година

17

преди 15 години

Нямам отношение по въпроса,но така е,хора!Няма управия и това е.Жалко за децата и за родителите,на които им се налага да стоят с тях по цял ден,без да могата да работят. Иначе евала на Спиро за коментарите.Ако влезете наприемр във форума на ББС ще се смаяте какви културни и спокойни коментари оставят хората.Аз поне се смаях!

16

Леви

преди 15 години

Нека Борисов да прекара курс в децка градина с цялата си измислена партия белкин се ограмотят тез милиционери ***

15

puncho

преди 15 години

малко допълнение, относно:"...И си мислиш че с 70 лв. местен данък си платаш за цялата далавера...."Не е въпроса какво аз си мисля, а какво пише в закона и как и къде се събират данъците. Към момента - това е закона, така се събират данаците, ако закона се промени и данъка върху доходите се плащат към общините (по адр. ргистрация) тогава бих се съгласил с тезата, но към момента, с действащите закони това е във фантазиите ви.А ти мен, не ме мисли - за разлика от теб съм роден и живея в София и не под наем (в собствено жилише, не на мама и на тати). но това че съм се родил в някъв град не ми дава право да казвам че съм нещо повече от който и да е друг където и да е раждан, и да го обвиням за мойте си или на държавата проблеми, всички сме равни.Ако ти пиле златно отидеш да живееш в Лондон, по твойта логика как би трябвало да гледат на теб??? Като на половин човек ли?? Само на базата на това от къде си, а не на базата, какво образование имаш, колко можеш и колко знаеш - така ли??

14

преди 15 години

Спиро, ти защо не се блъснеш в първия стълб? Не знам дали си чул, но комунизмът падна и вече няма гражданство, така че всеки сам решава къде да живее, като не ти изнася, ходи на ...

13

насърчител на раждае

преди 15 години

Сигурно си мислиш, че като си дошъл в София и си станал грамотен.Сигурно Живееш под наем без да имаш договор, за който трябва да се плаща данък.И си мислиш че с 70 лв. местен данък си платаш за цялата далавера.

12

Бесепар

преди 15 години

Ние колко сме ви чакали ако знаете. Ще почакате още малко. Държавата няма пари. Като не ви отърва - бохчата и пътя.

11

puncho

преди 15 години

"..тези нови хора къде плащат данъците си в провинцията.."??????!!?!?!?!Ейййй, АМАН ОТ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!!! Каза веднъж по телевизията оня оли..френ бат ви Бойко за данъци и всички като квачки повтаряте без да се замислите дори за секунда. Ама кво се учудвам, и какво да очакваш от шопи, той шопа си го е казал отдавна - "Най мразим да мислим." и се подвърждава на практика.Айде първо прочете какви данъци, къде и от кой се плащат!!!Ако въпросните хора са под наем, нали все някой е собственик на това жилище и този някой независимо дали е от София или от Каспичан си плаща МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ в общината на чиято територия е имота!!! Дали апартамента е на Петкан, а в него живее Драган под наем, първия си плаща данъка в общината.Аман от неграмотници.

10

rrr

преди 15 години

В момента над 14 000 деца чакат за 6000 места в градините и яслите на София. Равносметката е 8 000 деца без възможност да посещават детско заведение, 8 000майки няма да могат да работят, защото СО спи и не прави нищо по въпроса. Миналата година се видя, че хиляди деца остават извън яслите и какво направиха? Построиха 6 нови детски градини и надуха групите в съществуващите до 35-40 деца. Разкриха общо 640 нови места за няколко хиляди чакащи. Крайно недостатъчно. А главния архитект на София г-н Диков продължава да разписва разрешителни за цели квартали без да изисква необходимите ясли, градини и училища, защото "такава била практиката в последните години". Човекът просто не знае за какво е там. И сигурно предполага, че в новите кооперации и блокове ще живеят животни или пенсионери и на тях детски заведения не са им нужни.

9

насърчител на раждае

преди 15 години

И 250 са ти много

8

преди 15 години

По селата няма работа.Пък нали също искаме да подбием труда на софиянци.Ще свалим заплатата на 250 лева,нека после да се състезават с нас.ДЪМПИНГ правим.

7

Spiro

преди 15 години

Защо не си ходите по селата не мога да разбера ? В София е толкова мръсно и пренаселено. Хващайте си чантичките и хайде обратно на село, там ви е спокойно и чистичко, пък и има много място по детските градини. Какво сте се вманиачили по тази София ...

6

.

преди 15 години

тези нови хора къде плащат данъците си в провинцията . тук ползват общинските градини и училища ,а средствата за подържане идват от една/пета част от живеещите в софия ,защото когато живееш под наем данъци в общината не плащаш. до преди година срещу някои лев детето е детска градина която пожелаеш. според мен трябва да се измисли нещо като "жителството" от преди. не може да живееш в община надежда да си плащаш данъците а за детето ти да няма място в детска градина защото се гледаше фактор "време" а да е прето по трето или четвъто желание в детска градина о общита сердика и обратно на прословутия сайт за избор на детска градина никъде не фигурира адрес защо??????

5

Помнещ

преди 15 години

Жельо Желев ще ви реши проблемите.

4

насърчител на раждае

преди 15 години

8000 деца чакат за детски градини, а се строят колко.............Е знам че идват нови хора в София ама знаете ли колко.И няма как да знаете,защото адресната регистрация стана формалност,защото свободното движение на хора не означава само премахване на жителството, но и всички произлизащи от това процедури и действия .Госпожо Фандъкова, знаем че в общината най- важно е кой ще е новия премиер, но деца се раждат в държави с премиери и детски градини

3

преди 15 години

Кой нормален родител ще роди децата си в България?Раждайте ги зад граница,дайте шанс на младите от сега,после ще е късно.