53

неспециалист

преди 15 години

Моля, хора които не правят разлика между ураново-графитен и водно-воден реактор да не вземат решения за пускане и спиране на реактори...... и да не пишат глупости по форумите!

52

Todor Todorov

преди 15 години

Тая партенка на АЕЦ-а я пусна Първанов да замаже положението и да отклонява общественото мнение докато дойде газа и всички *** журналисти му се вързаха барабар с простия народ дето вместо да подкрепи студентите си направи отделен митинг на простотията и невежеството. Ама това си е бумеранг и той рано или късно ще се върне при насраните *** на Първанов.НЯМА МЯСТО ЗА СТАРИТЕ КУЧЕТА - до март ще ги изгоним от татковината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

51

Георги

преди 15 години

Естествено, да удържиш ядрената енергия не е шега работа. Има си специални технологични средства, които само специалист може да обясни точно. За грешки там място няма - всички сме чували за аварията в Чернобилската станция, малко може би знаят, че е бил предотвратен втори взрив, поради неадекватната първоначална намеса на пожарникарите там, които излели тонове вода върху горящия реактор. Ако този взрив се бе случил(3 до 8 мегатона), в Европа сега нямаше да може да се живее. С това подчертавам, каква огромна отговорност лежи в ръцете на хората, които се занимават с поддръжката и работата на АЕЦ-а.

50

Георги

преди 15 години

Хах, прав си друже и на мен са ми обяснявали подобни схеми за работа на атомна електроцентрала. Все пак да обясня - поради огромната енергия, която се отделя от разпадането на ядрата на ядреното гориво (в случая обогатен уран), се получава невероятна топлина. Пример - при разпадането на 1 кг уран се получава енергия равна на изгарянето на 3000 т въглища! Тази топлина служи за да загрее водата, която едновременно охлажда реактора и чиято пара се използва за да задвижва електрогенераторите. грубо казано, АЕЦ е вид ТЕЦ, само че не се гори мазут или въглища, ами се използва ядрената енергия за тази цел

49

boristodorov56

преди 15 години

.."- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ И СВРЪХКОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България..."- Марк Грей!

48

boristodorov56

преди 15 години

СТЕФАН ГАМИЗОВ: В България има нелегален износ на електричество, знае се кой се занимава с този бизнес, нещата не са тайна. Българската енерегетика трябва да бъде поставена под особен надзор заради тежките криминални практики, които се създават от нея. АЕЦ Козлудуй никога няма да се измъкне от ситуацията, в която се намира, защото проблемът е корупцията. Проблемът е, че всички знаят, че вътре се въртят огромни корупционни схеми. Европейският чиновник разсъждава по следния начин, това е като в борбата с тероризма - не можеш да вярваш на корумпиран човек. Ако ще и да е най-големият специалист, там където има корупция, възможно е своята компетентност този човек да я подмени срещу пари.Ако искаме да не бъдем третирани по този начин трябва да оправим първо въпроса с корупцията. Преди малко показахте една тъжна физиономия на един бивш директор на АЕЦ Козлудуй. Попитайте го колко пъти е бил трезвен за четирите години когато беше шеф. Знаете ли, че съм говорил с двама европейски чиновници и един чужд представител на фирма, които са ми разказвали, една и съща история за неговите алкохолни изпълнения. В България си разиграваме срамни пиари! Докога няма да казваме истината такава каквато е? Човекът просто имаше проблем с алкохола и той го демонстрираше пред всички, които идваха при него. Как очаквате положително отношение от европейските чиновници, които отиваха в българската централа и заварваха този човек доста често с шишето с водка.

47

Даола

преди 15 години

Вместо глупави писания добре е експерт да напише кратко и ясно за какво става дума - каква е реалната възможност да се пуснат 3 и 4 блок - колко време е необходимо, колко ще струва, та поне хората малко да се просветят на тази тема.

46

nexuss

преди 15 години

Колега няма смисъл да се обяснява на някой хора тука...Нама да те разберат, защото те и през плет не са виждали АЕЦ, пък камо ли да им се обясни как работи, защото един *** преди време ми обясняваше как някакси от бързото движение на неутроните някакъв механизъм ги улавял и ги преубразувал в ток! Сигурен съм че поне 50% от "сънародниците" си и нямат на идея как излиза тока от АЕЦ!

45

ХИЛЯДИ ДЕЦА СЪС СИНД

преди 15 години

РУСКИТЕ БРАКМИ СА КРАЙНО ОПАСНИ !

44

Бай Гражданина

преди 15 години

Абе Станишка,няма ли най после да си ebeш дyпeтo и да ни освободиш от присъствието си????????Изборите идват,краднете каквото можете до тогава и беж да ви няма,mаmkа ви kyрвeнcka

43

енергетик

преди 15 години

вие от ДСБ няма да участвате в управлението защото почти никой няма да гласува за вас

42

chocho

преди 15 години

stanishev gnusen por marionetka!

41

енергетик

преди 15 години

ние които работим в АЕЦ да не би да нямаме семейства бе ***

40

Десебар

преди 15 години

Че 3 и 4 няма да тръгнат отново.Никога.А?

39

преди 15 години

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КОЙ ГО СЪБРА НЕ ЗНАМ,АМА ШЕПА *** ОТ ГОРАТА ЩЯХА ДА УПРАВЛЯВАТ ПО-ДОБРЕ ДЪРЖАВАТА.

38

преди 15 години

"Трябва...." ми води е, шматка. само казват кво трябва иначе нищо насреща. си чешем езиците само. Д'ге и *** калпави. няма да измрете вече и вие и всички дето са живяли и работили по комунизма. Е*бати и промитите, нежни мозъци!

37

преди 15 години

ние като опитни краставичари защото се занимаваме с ядрена енергетика

36

преди 15 години

a zashto nehodite da protestirate be proletarii prosti ami se zanimavate s darjavnite dela

35

преди 15 години

Това ще е наи голямата глупост!Да вземаме гориво от Русия и да връщаме отработеното гориво на Украйна!Явно някой от управляващите не е добре,нали точно тези ни спряха газа!Как да им имаш доверие!Е, друго е ако някой е взел комисионна и е обещал нещо което не може да стане!Трябва ни газ а не ток!Ток в момента дори изнасяме!Европа не е толкова *** колкото си мислят някои шмекери управляващи и мафиоти!За тях всичко е пари и живота набългарите е без стойност!Европа няма да позволи да се отворят централите- опасни са и не са ни нужни,дано мафията този път не победи!

34

преди 15 години

и мен са ме уволнявали и не правя трагедия от това