22

Теляк

преди 15 години

Май се заформя продължение на сериала ние сме на всеки километър - европейска версия.

21

Егати

преди 15 години

Много добре обобщено, браво!Всичко останало е медийни полемики или направо поръчкови статии. Какво стана с пазарната икономика, не ми е ясно ? Или като им оттърва - пазарна икономика, а като не си плащат - политически натиск, така ли ?Вече ще знам, като не си платя в магазина, и ми искат пари, какво да кажа. Спрете политическия натиск върху мен !

20

преди 15 години

Те ората си имат запаси за зимата ,тъй де да си я изкарат.Като спрат от Русия канализацията за на всякъде,ще одят с кофите от тук и там.А след това да ви думам аз що напрая.Русия ще ми зарежда реакторите,аз ще си извадя нафтата,а към тях ще потече газът от сирни заговезни.Щото аз смуча със сламката отдолуь,по отгоре ще се освободи едно гърло което сега ту спира ту бухва.

19

falkon

преди 15 години

Първо Русия, не е спирала газът за Европа, а за Украйна защото договора с тази държава изтече, но украинците започнаха да крадат, закупената от европейците руска газ, което доведе до спирането на транзита на газ през Украйна. Русия няма проблеми с Европа, тя си плаща. Дори да няма никакъв договор или да има разногласия между Русия и Украйна за доставка на газ за Украйна, това не касае транзита на газ през Украйна, защото си има отделен договор до 2013г.Второ руснаците не са наказвали Европа защото повишиха доставките на газ през Беларус и Син поток по дъното на Черно море, повече от това не можеха да направят, докато не започнат да действат Северен и Южен поток. Нещо повече руснаците също търпят големи загуби от спирането на газът за Европа.Трето въпреки, че Русия води военни действия с Грузия, продължава да доставя газ на тази държава. Русия (преди това СССР) е доставяла газ на Западна Европа дори през Студената война и тогава проблеми не е имало. Проблемите започнаха с появата на независими, но не и от САЩ нови държави, като Украйна, например.Четвърто щом наблюдателите започнат да работят и установят, че няма повече кражби през територията на Украйна , европейските държави, като България ще започнат да получават газ.

18

GB

преди 15 години

Ще пуснем реакторите ама гориво нема! Ти пак на Путин ли предлагаш да се дупим, този път за ядрено гориво? Щял Европа да дарява! С какво бе с още една зависимост от Русия ли!

17

PakAz

преди 15 години

Парадоксът е, че сега споразумението трябва да бъде подписано и от ЕС. След съгласуване. Което още не е станало.Шоу!

16

преди 15 години

.................................................. ......................................

15

Гледачка,

преди 15 години

мога да Ви кажа следващата сцена от този трилър. След като руснаците пуснат газа, украниските станции ще започнат да използват част от подавания газ за задвижване на компресорите, те обикновенно се задвижват от газови турбини. Изразходват се около 10% от подавания газ за да се прекара той през територията им. Руснаците ще надигнат вой че хохлите пак крадат, тези ще отстояват че в цената за транспортиране влизат само експлоатационните разходи за използване на тръбите оборудването и заплати на персонала, и че т. нар. технологичен газ трябва да се приспада от транспртираното количество. После пак ще спре газа и така до края на света. Ющенко е майстор, той и без повод ще намери за какво да провокира, а тази ситуация, когато и ЕК се включи той ще използва докрай за гененриране на скандал след скандал.Прав е Първанов да си пуснем 3 и 4 блок и да се поуспокоят нещата за момента поне в България...

14

cv

преди 15 години

Великия Български народ,е измислил приказката за ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ..., за думите на днешния ни премиер...1.Това че газа идва в четвъртък, го чухме и за предишния четвъртък...2. Изнасяме 632 МV, но поддържаме ли задължителния "горещ" и "студен" резерв..., за 70 дни...3. Какво правим, ако сега спре 5 или 6 блок в Козлодуй(1000МV)...4. Какво правим с битовите консуматори, ако след изтичането на прословутия месец няма газ и колко МV са нужни за да компенсираме недостига...(а и кой излъга, че има газ за 120 дни)...5. Газ се подава, но с ниско налягане, което значи и в много по-малко количество... Кой следи в момента за ТАЗИ ИЗМАМА с подаваните количества....... НЕ-Е-Е-Е... КРИЗАТА Е РЕАЛНА И ОГРОМНА!БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ЕВРОПА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ЕНЕРГИЯ - ВЪПИЮЩО!!!Словакия пуска атомния си реактор - Браво. Браво и на Турция..., иска да строи НАБУКО - ние ще помагаме... алъшвериша ще е общ..., Русия иска "Южен поток" - добре, ние го плащаме от границата на нашия шелф, но до 2013г. време много...ЗАЩО ДА ЧАКАМЕ - ЕВРОПА СЕ НУЖДАЕ ОТ ЕНЕРГИЯ СЕГА!РЕШЕНИЕ ИМА!! ... А ЕВРОПА, ТОВА СМЕ И НИЕ!!!ВЪПРОСА ДНЕС Е, НЕ С КАКВО ЕВРОПА МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ..., В УСЛОВИЯТА НА ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА, А НИЕ, КАТО ЕВРОПЕЙЦИ, С КАКВО МОЖЕМ ДА ПОМАГНЕМ НА ЕВРОПА...!!! Договора с Е.С. е ясен... В условията на днешната енергийна криза, на основание Чл. 36, ТРЯБВА незабавно да "пуснем", след завършване на ремонтите, малките четири реактора, в Козлодуй и ДА ДАРИМ ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ с 1600 мегавата качествен и високо рентабилен за нас, електрически ток, с което значително ще подобрим външнотърговския си баланс, и значително ще се приближим, до пълно изпълнение на изискванията за влизане в Еврозоната!!!ВСЯКО ЗАБАВЯНЕ СЕГА, ЗНАЧИТЕЛНО ОЩЕТЯВА ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА И ЕВРОПЕЙСКАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ! ВИНА ЗА ЗАБАВЯНЕТО НОСИ ДНЕШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО С УМИШЛЕНОТО СИ БЕЗДЕЙСТВИЕ!!!Да му го кажем на 14/01 - Пред Парламента!

13

boristodorov56

преди 15 години

РИА НовостиЮщенко поручил правительству Украины обеспечить транзит газаРИА Новости - 25 мин. назадКИЕВ, 12 янв - РИА Новости, Алена Мейта. Президент Украины Виктор Ющенко поручил правительству страны обеспечить транзит российского газа в Европу, сообщила в понедельник журналистам пресс-секретарь президента Ирина Ванникова. "Ющенко дал поручение кабмину обеспечить транзит российского газа через территорию Украины", - сказала она. Украина и Россия подписали международный протокол о мониторинге транзита российского газа, что было условием подачи газа в Европу. В украинском "Нафтогазе" в конце прошлой ...Ющенко поручил Генпрокуратуре проверить обоснованность обвинений в краже газа ИнтерфаксМедведько проверит, воровала ли Украина газ Главред

12

преди 15 години

В събота,в четири без десет,нашите министри да чакат с кофите и кърпи на муцуна,че мирише.

11

Партизанин

преди 15 години

Те хубаво дебнат ама да не ги изненадат изотзаде.

10

преди 15 години

Не рабрахте ли че проблема е за тия 21 млн. кубика, нужни за препомпването на транзитния газ?Досега Украйна е получавала евтин газ, за сметка на това е поемала за своя сметка помпенето.А сега трябва да плаща газа по пазарни цени, обаче транзитната да не се вдигала! При това положение кой ще плаща разходите по транзита?btw те и нас ни изклатиха да плащаме за помпенето на транзита, ама нали овцаров подписва "изгодния" договор ...

9

преди 15 години

На 14 нищо няма да се случи и дори ще ви кажа защо :На народа му омръзна да бъде лъган от хитри маймуноподобни като Слави и другите ... алчни за власт и пари. Така че разни дребни душици, стари муцуни, точещи зъби да яхнат протеста на студентите ще останат с пръст в алчен г*ъ*з.

8

A.G

преди 15 години

Те хубаво са почнали да дебнат, ама руснаците не пускат нищо !!!

7

син минзухар

преди 15 години

Недей да трепериш,чичовото,за БСП-то,няма страшно!Не боли!:))

6

111

преди 15 години

...лум.пените! (Егаси и цензурата, и на тая дума ли бе?) :)))

5

111

преди 15 години

ше ходят само !

4

преди 15 години

Хайде сега,"ДЕБНЕЛИ"!И ся кво!?:)))))

3

преди 15 години

4e hodete ve koi vi spira