65

Presiqn

преди 15 години

Защо някои оспорва българия ъе тя е виновна за спирането на газ?

64

1

преди 15 години

po skoro 3000 dena ne 200

63

преди 15 години

36 твоят нос като си с шапка и палто,да не би зелен?

62

lubimetz13

преди 15 години

в предния коментар - исках да напиша Т-Ъ-ПАЦИ, но изглежда има филтър, който мисли тази думичка за ***

61

lubimetz13

преди 15 години

Това е някаква невероятна тъпотия. Чак бяс ме хваща, като гледам как може да се публикуват такива ТЪПОТИИ.Ако България ползва 8 млн. кубика на ден, това означава, че това НАБЪКАНО НАХОДИЩЕ ще е достатъчно за ВЕЧНИ ВРЕМЕНА .. за цели 200 дена. Затова ни е такова положението.. Защото сме БЪКАНИ С , които не мислят, а пишат глупости и ДРУГИ , които им припяват..

60

преди 15 години

shto ne pitash girzite kak im kradat gaza.Mnogo aktivni stanahte riazanite i nagli.

59

преди 15 години

Поздрави на И. Инджев, но само там газта е от женски род!

58

wladko

преди 15 години

Не бъдете наивни, това си е чисто и просто поредната стъпка към увеличаване цената на газта за ЕС и решаване на въпроса със задоволяване нануждите на Украйна за сметка на ЕС. Ето как и защо става това: ползването на залежите на природен газ открити в Украйна е изчерпало това природно богатство на тази държава от страна на СССР и сега някой трябва да плати сметката, така че и Украйна да има газ за да не вдига шум повъпроса с изчерпаните залежи и този *** се намери в лицето на целокупна просперираща и навлизаща в рецесия Европа.

57

nemam nervi

преди 15 години

Честито на всички самоосигуряващи се нов праг от 690 лв-предишния беше570 илини смукват 504лв за година да може догодина Масларова да почива може би на Луната

56

преди 15 години

има газ ама няма хора.за газохидратното находише в шелфа не се говори.

55

преди 15 години

"Цонко Цонев: В община Каварна няма недостиг на газ, благодарение на находището до БългаревоКаварна. Спирането на доставките на газ от Русия през Украйна и Румъния не се отразява на територията на община Каварна по никакъв начин, заяви пред радио Фокус- Варна кметът Цонко Цонев. Той подчерта, че общината не е зависима от Газпром и българския посредник Булгаргаз, защото Каварна е единствената община в страната, която има разработено газово находище на територията си.Цонев допълни, че според прогнозите газовите залежи в находището до село Българево са достатъчни, за да подсигурят добива за следващите 25 години. По негови думи, след около 20 години ще трябва да се мисли за алтернатива, но в близост до експлоатираното в момента находище има още няколко подобни. Цонев добави, че в Каварна и Българево, където са концентрирани две трети от жителите на общината, са газифицирани 80% от домакинствата, както и всички обществени сгради и фирми. Според него, в газификационния процес на територията на общината в последните 10 година са вложени 2.5 млн. лв. и много усилия, но това е останало незабелязано до този момент, в който възниква проблем с доставките на газ. Цонко Цонев добави, че работата по газифицирането е особено засилена в последните 5 години, като за този период броят на газифицираните домакинства е увеличен с 300%, а със 100% повече са и газифицираните обществени и фирмени сгради."

54

преди 15 години

То и аз на много места протягах ръка,но все остава къса,а продължа ли,хващам Вова за ръка.Има нефт само,но не там.

53

преди 15 години

много сте прости бъкана била

52

FLEX

преди 15 години

Росене, много си кух. Природния газ е газЪТ, а пропан-бутана е газТА. Първо се образовай малко, а после се прави на знаещ и възмутен

51

преди 15 години

природен газ е в мъжки род

50

:)

преди 15 години

Ех, изпревари ме, тъкмо щях да кажа същото

49

преди 15 години

Бъкани с газ? Дори да е вярно, при разход от 12 млн кубика на ден, 2,4 млрд кубика стигат точно за 200 дни, или малко над половин година...проста сметка!

48

Bob

преди 15 години

Една народ, една газ-два мнения нямаот Иво Инджев ⋅ септември 29, 2008 ⋅ Коментирайте Да имаш проблем със себе си е най-тежкият проблем. Ние даже не знаем от кой род е нашият-от мъжки, или женски. Като в онзи виц за руснаците, които до един бъркат правилния род на думата кафе , поръчвайки си в заведение одно кофе (вместо правилното граматически на руски один кофе). После влязъл грузинец и най-сетне казал: один кофе, добавяйки и один булочка.Заслушайте се в публичното говорене, погледнете в текстовете по вестниците и ще видите, че в рамките на един абзац или една минута ефирно време, твърде често ще чуете едновременно природен газ и газта. Мъжки и женски род греховно съжителстват. И не е въпросът толкова в това, че малцина си правят труда да се замислят, че газта за горене е едно, а природният газ-друго. Оставете граматиката. Замислете се за шизофренията и хермафродитството в публичното общуване. Както и за пълната липса на чувствителност към това явление.Както е тръгнало, ще има да газим един вода и едно жажда да ни мъчи, дорде се не събудим някой сутрин с откритието, че е твърде късно да се борим за достойна място на тази свят. И ще се запътим с безпомощен въздишка и наведен глава към онази свят.

47

преди 15 години

2 млрд. кубика могат да служат за резерв при кризи като сегашната в краткосрочен план. Поправете заглавието. Некоректно е!

46

преди 15 години

Ами щом сме толкова "бъкани с газ" аз предлагам веднага да започнем да изнасяме газ за ЕС например!