27

cv

преди 15 години

ВЪПРОСА ДНЕС Е, НЕ С КАКВО ЕВРОПА МАЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ..., В УСЛОВИЯТА НА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА, А НИЕ С КАКВО МОЖЕМ ДА ПОМАГНЕМ НА ЕВРОПА...!!!Договора с Е.С. е ясен...В условията на днешната енергиина криза, ТРЯБВА незабавно да "пуснем", след завършване на ремонтите, малките четири реактора и ДА ДАРИМ ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ с 1600 мегавата качествен и високо рентабилен за нас, електрически ток, с което значително ще подобрим външнотърговския си баланс, и значително ще се приближим, до пълно изпълнение на изискванията за влизане в Еврозоната!!!ВСЯКО ЗАБАВЯНЕ СЕГА, ЗНАЧИТЕЛНО ОЩЕТЯВА ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА И ЕВРОПЕЙСКАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ!!!

26

НФБ

преди 15 години

френски реактори а все се връзваме за руснаците...?нали сме в ЕВРОПА?явно червените олигарси и кардиналите от ДС са готови на всичко само и само да не се откъснем от руското вличние....А днес ни подготвят и за излизането от евро съюза..Пускането на тези морално остарели блокове , означава да се въвеедат предпазните клаузи..въвегдането на визи за българските граждани...гоцето и украинският троянски кон го вкараха яко на малоумният български избирател!БСП+ДС=ГЕРБ..АТАКА..НДСВ..ВМРОЛипсва национално отговорен капиталЛипсват политици от класа, милеещи за България.липсват дългосрочни стратеги в области като енергетика..инфраструктура..икономика...здравеопаз ване..интеграции на малцинствените групи..образование...селско стопанство..!Правителството не се е провалило, то съвсем съзнателно ни водеше в тази насока..българина е УФСЪ и си сака чобанин със сопа

25

преди 15 години

Те 5-ти и 6-ти блок са съюо руски бе бате. Ама бачкат...

24

BG

преди 15 години

...не до 21, а до 22

23

BG

преди 15 години

може да си сигурен, че Европа повече я боли "ОНАЯ РАБОТА" за НАС, отколкото Гоце или Р.Овч, на които трябва да багодарим от сърце за чудесната криза !!! И след като точно тези искат да отварят Козлодуй, значи ползата ще е само за ТЯХ !

22

perekly

преди 15 години

... да те попитам, как оцеля до днес?Тези реактори работеха до преди година, а са отремонтирани и имаха ресурс за още 30 години!Типът им не е като на Чернобилските, а системите за сигурност са нови. Като цяло са по- добри от френските реактори , които се монтират и ще работят на има - няма 200 км, в Румъния.

21

преди 15 години

да ни очистите, та искате да пуснете и руските атомни реактори на 3-ти блок! Стига толкова руски екстри!

20

преди 15 години

Време е (меките китки) правителството да излезе с твърда позиция пред Европа - Да обяви пускането на спрените блокове на АЕЦ ,а не да иска разрешение , заштото Европа я боли оная работа за НАС!!!

19

гледай кво ще стане

преди 15 години

12 Януари 11.00 часа

18

perekly

преди 15 години

... на България и ситуацията изисква пускането на реакторите.Ангажимента е спазен ,но ситуацията е критична. ЕС с какво ще ни помогне? С дърва за печките ли?

17

Мк

преди 15 години

И с колко пари ще се напълни бюджета? На теб понятията договор или ангажимент говорят ли ти нещо? Когато една държава е поела ангажимент не може когато и скимне да си прави каквото си иска. Това ще досъсипе тотално имиджа, който имамме в Европа и то заради някакви съмнителни икономически ползи. А ако става за въпрос именно БСП беше партията, която подписа договора за спирането на 3-и - 4-и блок и те трябваше да бъдат спрени през 1998! И тогава СДС успя с цената на много усилия да го промени. А иначе Гоце се изживява сега като защитник на АЕЦ-а.

16

преди 15 години

Абе ***, нали отнякъде Бюджета трябва да се пълни с пари бе? АЕЦ е един от малкото източници на производство в България, от който идват пари - другото е от данъците ни... Естествено е да продаваме. Трябваше и другите 2 блока на АЕЦ да работят и да изнасяме, но те ги закриха, за да могат френските АЕЦ да завладеят нашия пазар на електроенергия.

15

Гордия пенсионер

преди 15 години

Аз казвах, ама няма кой да слуша, а само излишно се възбуждат някои кръгове.Защо не се пише вече за конфликта в Газа, нали всички бяхте много загрижени? Още тогава написах, че това не е наш конфликт и там всичко е повече от ясно, а най-добре да се захванем за българския национален интерес, аз обикновено не греша.Дори има малка ирония - сега говорим не за Газа, а за газа.

14

работещ в аец

преди 15 години

до господина с номер 13 трябва да напомна че преди да пуснат 5 6 блок на аец България светеше благодарение на малките блокове и такова твърдение че няма да променат кой знае колко нещата е несериозно кюмурджийниците на България първо произвеждат по скъп ток и второ изхвърлят вредни емисии над допустимите норми ако недай боже единия от блокове 5 или 6 да спре тогава разбиращия от енергетика господин под номер 13 няма да има нужда от хладилник в къщи ащо се отнася до това че внасяме ток е много много несериозно сега е момента да резнем гърците защото те също много допринесоха за спирането на аец

13

преди 15 години

Който малко по-разбира от енергетика знае, че това изобщо не е обходимо и няма да се постигне нищо. България има резерви в тецовете и вецовете. (40% от електроенергията се произвежда в Марица Изток, а те не работят с пълен капацитет). Другото което е мощността на тези реактори не е голяма (в сравнение с другите), но това не пречи да използваме момента и да се опитаме да ги включим и след това няколко години още да продаваме няколко стотин мегавата повече, което си е чиста печалба от нищото. Но истината е , че на нас не са ни необходими тези реактори. С тях и без тях работата е същата.

12

nekorumpiran

преди 15 години

т. нар. финансови гении, дето закриха 3- и 4-блок на АЕЦ, да ни би да разбират и от ядрена физика и да са открили грешки в теориите на Айнщайн и затова да са извършили и тази ликвидация ? Проблемите на ядрената физика под масата ли бяха обсъждани ?

11

!!!

преди 15 години

awe..kak ne razbrahte, che weche nqma partii, a ima interesi..komynisti, demokrati...wsichkite se wodqt ot interesa si, a sa demokrati i komynisti, zashtoto tam sa yspeli da wlqzat :) Predi 6 i 8 godini se zatworiha reaktori, koito nqha ABSOLUTNO godni za rabota i sega si surbame poparata...Referendym da e imalo?Niakoi komynist, demokrat ili koi kakuwto se chywstwa da NI e pital iskame li ili-ne?? Chyshki...3 i 4ti blok bqha zatworeni poradi opaseniqta na Ewropa da ne stanelo widish li kato w Chernobil, bez da kazwat, che awariqta tam e ABSOLUTNO i besporno choweshka greshka!Priqten den!

10

преди 15 години

Vsichko moje, zavisimost ot tova koi e po silen i koi ima polza.Svetovnata kriza ostava van ot BALGARIA, zashtoto niama kade da ia vmestim! Vsichko e zaeto... ;)

9

saigon

преди 15 години

Добре де, всичко разбирам, ама защо комунистите се правят на луди? Пускането на АЕЦ си е чиста проба популизъм, от гледна точка на това, че видиш ли идат избори и те ще се тупат по гърдите, че са УСПЕЛИ да отворят АЕЦ.... Ако го погледнем от страната на КПД на това действие ще видим, че то е равно на 0... Първо дори да се стигне до преговори, те няма да траят един час, а поне 2 седмици. Второ, представяме си, че ЕК ни разрешава, което си е в сферата на фантастиката, ами нали след това АЯР трябва да дадат своето разрешение... Разглеждането на документите не трае по - малко от месец. И трето, зареждането на двата реактора с ядрено гориво ще отнеме също около месец, което означава, че АЕЦ ще заработи края на МАрт, началото на Април.... Е, господа комунисти, обяснете на народа защо толкова се пънете с АЕЦ - а, след като много добре знаете, че това е кауза пердута?

8

преди 15 години

спират петрола и урана и държавата минава в дървената ера,и с тези договори нямаме право на алтернативи от трети страни.