135

unknown

преди 15 години

denitsa gadjeva ne e gadje na dimitar stoyanov!!!!!!!!!!!!!!!!!!da znaete!!!!

134

prabalgarin

преди 15 години

kapka e moyta ,nikoy da n epoglejda na neq.....

133

злоню злонев

преди 15 години

майката му Капка веч от всякъде прокапа. Как ли не сложи пелтека до власт да се докепа.Даже дядо му от гроба гледа го кат на "атаката " прокоба.А , до европарламента Митко няма вече нивга до докопа !

132

От 128

преди 15 години

Парична система от дългов тип, с частично покритие...Лихварството съществува отдавна. Банките са също лихвари. Много хора имат нужда от средства да покрият някакъв дифицит, но не само хората, а и цели държави. За ползването на тези пари /за определен срок/ се плаща лихва, това е нормално, не ми се вижда странно. Въпреки, че има и безлихвени кредити по различни програми, но в крайна сметка лихварството е вид бизнес, от който се печели, както например от строителство, търговия, производство. Проблемът е друг: Много от хората - дали ще са частни лица, бизнесмени, цели държави не могат да направят план за бъдещите си приходи, а за това си има и субективни причини, например икономическата обстановка в бъдеще. Има риск, но бизнес без риск не съществува. От едно нещо печелиш, от друго губиш, въпроса е рискът да бъде премерен, т.е. да прецениш каква сума ти е необходима и за какво ще бъде използвана, ако няма точна преценка следва фалит.Много по-голям проблем е задлъжнялостта между фирмите, който процес е много дълбок и необратим.

131

преди 15 години

Не си прав! Вие си избрахте едно съпергениално момченце и за Евродепутат и за един от лидерите на партията Ви и то "ша ва упрай".

130

Васил Илиев Свищов

преди 15 години

Оказа се, че къщата на председателят на общински сбор на АТАКА-Свищов е построена без да е платено отстъпено право на строеж. Построил си е плътна зидана ограда и от страната на улица Околчица (ще спестя номера) в Свищов. В софия доведения син стана заместник на баща си. Абе нашата партия ква стана? Ние сами се ос.р..ахме. По-добре да не ни дават да управляваме, че съвсем ще се о.а.к..а.ме!!!

129

Доню Донев

преди 15 години

Напротив, не само не съм отегчен, а дори съм заинтригуван. Сама критикувате емперизма, а това е пресилено псевдоемперично заключение. Ще ми се да продължим дискусията, но Вие така наедро нахвърляте разни схващания, че само експликацията им се нуждае от многобройни коментари, така че май в този форум трудно ще продължим. Всъщност да започнем, ако желаете, стъпка по стъпка. Аз съм готов да съдействам на всеки, който е по-прав от другите и се развива, а в нашата политика това е Волен. Но за него няма да се разберем на този етапи да го остовим за по-късно. Но има нещо,което ми се ще да го оцените с Вашето сравнително необременено първично мислене. Става дума за паричната система от дългов тип с частично покритие, проблема на проблемите в съвременния свят. Потърсете с Гугъл /деньги - пирамида долгов" /филм/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/. Не давам адресите, защото ги трият. След това, когато решите и ако желаете, да пообщуваме по тази тема - аз често се появявам по форумите. Това не е бъзикане, Вашето мнение ще ми бъде много полезно. И не само на мен, защото ако е рекъл Бог и поживея още, може и да успея да понаправя още свестни неща. И както вече казах, ако желаете, това може да е само първата стъпка.

128

От 124 И 125 /97, 98

преди 15 години

Днес, почти никой не се опитва да дефинира Вселената, без да прибегне поне малко до Философията - сиреч човека не може да се изключи от опита за дефиниция. Ето един от многото опити: Вселената е цялата материя, енергия и пространство, които човек може да възприема, чието съществуване може да предположи или да има основание да допусне.Законът за привличането - метафизичен закон.Той гласи: 1. Подобното привлича подобно. 2. На каквото спирате вниманието си, то се увеличава в живота ви.Защо подобното привлича подобно?Ние сме енергиини същества и живеем във вибрираща енергийна вселена. Всичко около нас е енергия. Енергиите, които вибрират с еднаква честота се привличат. Мисълта ни е много силна енергия.Позитивизмът е много по-добро от негативизма. А и този закон /или както искаш го наречи/ действа, от собствен опит го знам не от това, че някъде съм го чела или изучавала.Що се отнася до психологията и психоанализата - съзнание, подсъзнание и безсъзнателно... има какво още да се учи, защото никой не е разгадал напълно човешката психика, развитието на личността и психопатологичните случаи.Един от основните недостатъци от болшинството съществуващи изследователски подходи в по-голяма или по-малка степен е изразения емпиризъм и липсата на теоретическа обосновка на получените резултати. Така например, в западните мотивационни теории и модели предмет на изучаване стават преимуществено частни моменти на поведението на човека. Всичко това свидетелствува за ограниченост на научния подход към проблема с психиката. И не може да съществува една концепция. Аз се придържам към еклектиката и затова може би сме различни.И една препоръка към Вас: Не се подвеждайте по Атака и Волен Сидеров, защото точно Вие /от СДС/ трябва да го познавате...А що се касае за паричната система от дългов тип с частично покритие, тя е създадена като "система", която и до днес не е унищожена, сигурно има защо...Не съм с научни звания, но се опитвам да разбирам света и заобикалящите ме неща.Разбрах, че сте отегчен, така че...ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

127

Доню Донев

преди 15 години

но не го направих по човешки християнски причини - все пак по-добре страдащ човек, отколкото доволна ***.Е, стига толкова.Да, и Честито Рождество и пожелания за весели празници и всичко най-най.

126

Доню Донев

преди 15 години

Благодаря, отговорите Ви са интересни, интригуващи и заслужават сериозно внимание, макар че се разминаваме в ред неща. Нали според Сократ /началото на истинския абсолютен идеализъм, Анаксагор само загатва нещата/. От друга страна аз не съм чак такъв теоретик, за какъвто ме вземате. По скоро съм практик, основните ми занимания и постижения са в точните приложни науки, но като абсолютен идеалист /по Хегел/ и християнин смятам, че всичко е ставане на абсолютния дух от дух в себе си на дух за себе си. Или образно казано действам според китайската поговорка "да мислиш с ръцете си /те са основно конфуцианци, но според мен конфуцианството е протохристиянство/. Колкото до политиците и маскарите съм съгласен с Вас и не само не го забравям, ами и това е една от причините да се оттегля от нашата реална политика. Защото съм репресиран николапетковист от репресирано семейство, а по теорията на Стамболийски, разработена в началото на ХХ век, която е била използвана по-късно от европейски мислители и политици, партиите са изживели времето и са се превърнали в котерии, пречещи на и провалящи общественото развитие. Затова се оттеглих не само от СДС много-много отдовна, но и от разните БЗНС-та, които се състоят от елементарни върли партийци келепирджии, затова и само контактувам с различни партии, включително Атака, но стоя извън тях.Струва си да ми разясните какво имате предвид под Закон за привличането, който действал в цялата Вселена и какво разбирате под Вселена. Значи като все пак малко учен смятам, че когато се дискутира нещо, трябва да се започне с експликацията, т.е. кой какво влага в съответните термини и понятия. Колкото до Марбе-Мюлер-Узнадзе става дума за психологическа теория на безсъзнателното, имаща и експериментално потвърждение, но тя така е затисната умишлено от вредния и грешен фройдизъм и неофройдизъм, че за нея малко се знае. Както малко се знае за основното вредно и порочно нещо, предизвикващо и стимулиращо злото в нашия свят - паричната система от дългов тип с частично покритие. По отношение на реалния живот - не само не бягам от него, аз съм в него, но екзистеалната ни същност се опитвам да я ограничавам в християнски рамки. Защото съм човек и нищо човешко не ми е чуждо, но има опасност винаги да се стигне до онова откровение на Дявола в "Братя Карамазови" - дявол съм и нищо човешко не ми е чуждо. А за вземането от живота, вземам, но се чувствам далеч по-щастлив, когато давам.Стана дълго, но още нещо. Грешите, ако смятате, че участвам във форумите само за да се фъчкам. За мен всички мнения са ценни и важни, като хегелианец мога да повторя онова трудно разбираемо всичко реално е разумно и всичко разумно е реално. А ако се върна на "Приказка за стълбата" на Смирненски - плебей съм по рождение и всички дриплювци са ми братя. Имал съм възможност и при комунизма, нищо че съм репресиран,и при демокрациятадъ тръгна по стълбата, която води до пхринц съм по рождение и боговете са ми братя, но не го направих по човешки хр

125

От 116 /97, 98, 99,

преди 15 години

А за алчността ти към нови идеи и мнения можеш да получиш от всеки един от тук присъстващите във форума, като прочетеш мненията им. Жалко, че не се стремиш да разбираш всички /или ги смяташ за ***.../. Истината не е само в теориите на учените и псевдоучените.

124

От 116 /97, 98, 99,

преди 15 години

Реалността, не е това, което ти четеш и разучаваш от теоритиците. Забравяш да тълкуваш Алеко Константинов - "Бай ***", където има една запомняща се фраза, която той произнася на гости у Иричек, че всички политици са маскари.Ти може да си привържаник на някои теории за нагласата, но те са теории /Марбе-Мюлер-Узнадзе/, може много да се спори по тях. Не съм много запозната. Аз съм превържаничка на Закона за привличането, който действа в цялата Вселена /мисля, че има нещо общо с Марбе-Мюлер-Узнадзе, но не съвсем/. Така, че не се опитвам като теб да променям света като цяло, а да променя собствения си живот. Между другото, моето мнение по отношение на мъдростта е, че не е чак толкова необходимо да бъдеш мъдър, защото това те прави нещастен в известен смисъл. Хубаво е човек да може да се радва и на малките неща. Отвличането в разни учения, води до бягане от реалността, а реалността е това, което ни заобикаля - добро и зло; материалните и духовните наслади; приятели и врагове; мъка и щастие; вяра и недоверие; любов и омраза и т.н. Това е истинския живот и е добре ако човек се стреми да вземе всичко от него. Обикновените неща са най-важни за човек, а тези, които са се стремили или се стремят да променят света, умират един ден неудовлетворени, защото се смятат за по-възвишени. Това е нелепо. Всеки трябва да се опита да промени собствения си живот, ако нещо не му харесва в него, а всеки един опит за промяна на света като цяло води до самоунищожение /действат вселенските закони/. Така, че смятам, че Сидеров е един от тези, които имат желание да променят всичко и всеки, което е пагубно...

123

vili

преди 15 години

Бай Дончо заблудени хора няма ти царя ли искаш да върнеш не мога да разбера........

122

преди 15 години

Както гледам АТАКА много скоро ше се НААКА.

121

преди 15 години

това семейство сидерови всички са болни-нормални хора ще направят ли партия в която ръководството са те.Не стига това ами и парите ще са в ръцете на момичето което спи с оня тинейджер-не по възраст а по интелект.Трябва да сме луди да гласуваме за това алчно семейство.Никой от опозицията не ги иска.Атака сигурно няма да влезе в парламента.Спомнете си колко процента взема слави бинев.Има и нормални десни партии.

120

Доню Донев

преди 15 години

Благодаря. Че не обхващам цялата реалност е ясно - това е и обективноидеалистическо състояние /както, предполагам сте разбрали, че съм християнин и хегелианец/ и обективнопсихологическо състояние / привърженик съм на теорията на установката на Марбе-Мюлер-Узнадзе, Фройд според мене е грешен и вреден/. А и всичко е СТАВАНЕ, даже ставането е ставане. От друга страна, нищо не казвате за реалността според Вас. Колкото и да е тривиален и изтъркан лафа на Айнщайн, че размяната на идеи не е като размяната на ябълки да речем /след размяната ще имаме , ако всеки в началото е имал по ябълка или идея, респективно пак по една ябълка и по две идеи/, той е верен. Затова хайде, споделете какво имате предвид. По отношение на идеите съм алчен, нямам нищо против, че към Вашите сте добавили и моите, но ми се иска към моите да добавя Вашите. Чакам.

119

преди 15 години

Браво на сидерчето Трябвада се дава път на младите ,па били те и чужди децаМочето е пич ипартията хептен ще втаса до изборите.Да ти е честит заместника Волене!

118

CV

преди 15 години

Забиха ви трън в з...ка, в "люлката" на партията ви... Хайде сега да ви видим, става ли от вас ,поне *** за зеле..., или сте обикновенни МЕКИ коркови тапи!!!Мюсулманите, да си задоволяват религиозните потребности е тяхно Конституционно право..., но...ДА СЕ СТРОЯТ ДЖАМИИ ТАМ, КЪДЕТО НЯМА МЮСОЛМАНИ или са пренебрежимо малко, това е ДЕЙСТВИЕ НА ОМРАЗАТА...,от страна на БОГАТИ ФАНАТИЦИ... ( дано схващате)Точно това е недопустимо... и по Конституция, която гласи:..."Чл. 57.(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други."Следователно, щом мюсулманите са малко(пък дори и да не са), за градежа на джамия (или църква) е необходим РЕФЕРЕНДУМ..., НАЙ-МАЛКО В КВАРТАЛА КЪДЕТО ЩЕ СЕ СТРОИ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СЕ НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА!!!Ало, активистите на Атака..., хайде направете нещо смислено... и докажете на практика, че тази джамия е излишна!!!ХАЙДЕ НАПРАВЕТЕ ТОВА, ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, че и за ЕВРОПА...

117

САМО АТАКА

преди 15 години

За Атака си много прав!Всичко с времето си!Да си жив и здрав!:)

116

Анонимен

преди 15 години

Хубаво е, че имаш някакви схващания /част от нашето ставане и развитие, нянакви наченки на мъдрост/, но реалността е друга. Опитах се да те провокирам с # 97, 98, 99, 105, 107. Има някои верни неща, които казваш, но не съвсем, извинявай.