45

Анонимен

преди 13 минути

Не са се хранили със сушено месо, а със солена риба съхранявана в бурета. Едно време дядо ми така съхраняваше сланината, но тя е в пъти по-храниелна от рибата.

44

Анонимен

преди 18 минути

Червени, зелени чушки, прясно или кисело зеле, зелен лук.

43

Анонимен

преди 22 минути

Скорбутът нито е "болест от миналото" нито някога е изчезвал. Сравнително рядък е и това се потвърждава от едничкият случай, за който сте писали в статията.

42

ДоДо

преди 26 минути

До до 34 от Лекар100 гр. миди съдържат около 20 мг витамин С. Килограм миди на ден ти доставят необходимата доза от 100 мг. Трудно е да се яде килограм миди всеки ден, особено като прекосяваш океана и няма други миди, освен залепените за кораба. Рибата има още по-малко витамин С. Така че на 100% рибна диета нищо чудно да хванеш скорбут.

41

Анонимен

преди 42 минути

Яжте туршия.:))

40

Точно!

преди 59 минути

Смотаното хранене ви го докара запада...

39

Анонимен

преди 1 час

Рушкофилските скорбути да не се обаждат ами да се научат как да си мият ръцете. Те хората в статията ги е срам да ви го кажат, че това сте вие русофилите с мазните мръсни ръчички и гноясали крачка. Ходещи скорбути.

38

Доко

преди 1 час

До колегата: колега, не се излагайте. Едно време скорбут са хващали мореплавателите. Те не са се занимавали с риболов. Прехранвали са се основно със сушено месо. Затова са страдали от скорбут. Не са знаели просто старите знахари, че е необходима прясна храна.

37

Доко

преди 1 час

Това са единични случаи. Само в крайно лоши диети няма достатъчно вит. Ц. Трябва да се храни човек само с консерви и салами. Има го навсякъде - в прясно месо, плодове, зеленчуци, на практика няма как човек да има липса на вит. Ц. Допълнителен прием на вит. Ц е глупост.

36

до 34 от Лекар

преди 1 час

айде бе, нека си говорим в Числа, щото тогава и Боговете - Мълчат! та колко Милиграма на 100 грама миди Витамин С според тебе?!

35

Анонимен

преди 1 час

До Legalise it: Съвсем съм убеден, че е така, защото в месото има всичко необходимо. Зеленчуците и плодовете не са най=полезното нещо за ядене. Карнивор диетата или ядене само на продукти от животински продукти прави чудеса със здравето.Най-забавното е, че веганите си мислят, че се хранят здравословно. хахах

34

До Лекар

преди 1 час

Морската риба не съдържа достатъчно витамин С...

33

Анонимен

преди 2 часа

Смотаното хранене ви го докара запада

32

хах

преди 2 часа

скорбут имаше по комунизна хората нямаха кво да ядата сега е рай влизам в магазина киви *** някъв ядлив кактус пъпеш зимата мале мале рай

31

до 28 от Лекар

преди 2 часа

аз отдавна си скъсах дипломата - никой не мисли - всички са като Папагали без Мозък! значи, Скорбутът винаги е бил Болест на Моряците - щото видиш ли не ядели пресни плодове и зеленчуци. в същото време Морските храни - са супер богати на витамин С, т.е. тия моряци - са в Океана и не могат да ловят риба и миди - така ли? изобщо, такива безмислици и противоречия във възприетите от Векове за верни медицински теории, че не е истина просто....

30

Legalise it

преди 2 часа

Фарма мафията иска да се тъпчете с гадни и безполезни освен това скъпи рекарства които ви пре е цвят черния дроб вместо да се лекувате с марихуана.Затова е забранена!А в Заддунайска България я пръскат с химии да ви зарибяват по синтетичните дроги.Про с ти български нещ о жества неграмотни.Цел живот ще сте занулени щото всичко ви е от главата.Незнаете да целувате ръка на Царя затова ще целувате г ъ з.

29

The LandLord

преди 2 часа

Подлог маслото палим си камината с български читанки учебници и книги.

28

НаПълно НеФаксиниран

преди 2 часа

всички Медицински Теории са Абсолютни Измислици без Никакви доказателства - тотално Фалшива Наука и най-вече за Пари! аз примерно, не знам да съм ям нещо с Витамин С последните 20 години, тъй като главно Ям само печено Свинско месо - никакви плодове и зеленчуци - такова нещо не съм купувал от поне 2007. въпреки това - не съм болен от нищо и в отлично здраве - дори нямам 1 пломба, какво да говорим да имам проблеми с венците си типични за Скорбута. така, че за мене - поредната Фейк Теория!!

27

FuckinBGленгуич

преди 2 часа

26 Не ми се обяснявай бе вади матеряла

26

До FuckinBGленгуич

преди 2 часа

"Начинът е правилно бе селYooo" ---------------- Е не е правилно бе, селинджърино. Пълен член се пише, когато думата е подлог в изречението. В случая не е. Ама ти откъде да знаеш такива тънкости на родния език, като си отрасъл с чалгарията на новото време?