33

Анонимен

преди 1 час

Като се обърне колата - пътища много.

32

Анонимен

преди 1 час

А те кво тРъсат там ?

31

Анонимен

преди 2 часа

Когато скачаме по програма на НВО (начално военно обучение) дори с изтеглящо въже (закачрно за самолета) в раницата на парашута имаше уред за автоматично отваряне под 300 м. С такта скачаха и състезателите, а времето за свободно падане се увеличаваще за сметка на височината от която скачаха. Ние от около 800м, а те колкото достигне Ан 2 около 1500м примерно.

30

Анонимен

преди 2 часа

В друга медия прочетх, че са повече от опитни парашутисти, така че са наясно и с висотомери и автоматично отварящи се системи и пр. От многото опит са претръпнали и допуснали фатална грешка. А може и да са снимали нещо екстремно и опасно.

29

селянин

преди 2 часа

ПД-47 (парашут десантен 47 година)

28

Анонимен

преди 2 часа

До селянинВоенните парашути са по-различни от тези използвани за любителски скокове.

27

Анонимен

преди 2 часа

Не били преценили височината? Ами драги ми пещерняци, хората много отдавна са измислили един уред наречен висотомер с който се измерва височината и няма нужда да преценяваш визуално на каква височина си.

26

до 24

преди 2 часа

Ти си скачал с изтеглящо въже затова при самолет зависимост от парашута заради движението с новите RS4 например дори 150 метра са достатъчни, но примерно при хеликоптер вече стават 250 метра. При любителските скокове рядко се ползва изтеглящо въже, за да не им се отваря веднага парашута, а да се возят да си правят кефа. Е повозили са се...

25

"в района е има

преди 3 часа

мъгла, не са видели и преценили разстоянието до земята". Не знаеш ли от каква височина скачаш? Не знаеш ли какво разстояние за 1 секунда свободно падане изминава твоето тяло? Трудно ли е да пресметнеш след ? секунди ще се удариш в нивата, ако не разтвориш парашута? Все детски въпроси.

24

селянин

преди 3 часа

преди години и аз бях парашутист скачахме от ан-2 но самолета се движи със 180 км в час и парашута се отваря приблизително веднага и 800 метра бяха безопасни от балон който практически няма хоризонтална скорост защо мислите че безопасната височина за скок е 1600 метра (до земята не надморска височина)

23

Анонимен

преди 3 часа

На кого е балона с горещ въздух - дето е пускал парашутисти :)))

22

до 20

преди 3 часа

До Обективен,нищо му няма,ще му мине като на куче,нали точно на българския господ е разчитал като е скочил,освен това бг здравеопазването е най-доброто в света

21

Анонимен

преди 3 часа

Бълггарацците не могат да пазят равновесие от глупост а тия ми се правят *** Икар. Егати индианското племе.

20

Обективен

преди 3 часа

Както мъдро е казал народът - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". Животът не е игра, а Божий дар. Скачането с парашут, алпинизмът и други подобни екстреми безумия са си чисто самоубийство. Бог да прости и вразуми!

19

До 20

преди 3 часа

Само ненормалници скачат за кеф :)))

18

До 19

преди 4 часа

На какво се радваш? Да не би да си ненормален?

17

Анонимен

преди 4 часа

Кеф цена няма :)))

16

До 17

преди 4 часа

Висотомерите се настройват. На височината от която излиташ се нулира. Но тука явно имаме неспазване на каквито и да било изисквания за безопасност.

15

И

преди 4 часа

какво като има висотомер? Най-напред трябва да се съобразиш с надморската височина на терена над който скачаш.

14

НЕРАЗУМНО

преди 4 часа

ОЧЕВИДНО СА СКОЧИЛИ ОТ ПРЕДЕЛНО МАЛКА ВИСОЧИНА, КОГАТО ВСЯКО ЗАБАВЯНЕ Е КРИТИЧНО, ОЩЕ ПОВЕЧЕ КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ПЛАНИНСКИЯТ ТЕРЕН...