Значи на Елена и изкупуват млякото примерно за 90ст, следователно за 1кг сирене ще отидат 6 литра и ще струва 5.40лв, как ги докара до 13-15 лв?
Пърженето е здравословно само ако пържиш със сланина или с краве масло. Олиото от Зехтин е здравословно към салата само ако е студено пресовано. За слънчогледовото да не говорим... Не е здравословно.
До Пъф Деди (135) Селянино, цяла Италия и Франция готвят САМО със зехтин!! Това че си проззт балканец не те прави майстор в кухнята!! Българите разбират от храна колкото шебека от физика! Ядеш гУвна а не го разбираш защото си първосигналка!!!
При нас едно турче е взел под наем стая под блока и продава краве мляко с автомат по 2 лв литъра!Нямате си на представа кво сирене става!!!Повече лидълско сирене-не!
В днес.бг не харесват хората, работещи дистанционно, че са предимно бачкотещи бачкери в склада и за тях на село работа няма. Не е ли нещо на терен да се бъхти, не става. Сред тях няма един с компютърна грамотност и каквото и да е.
Мале Гайо Баньосс и за зехтин започна акъл да дава. В Италия и Испания- държавите с най-висока продължителност на живота в Европа, готвят САМО със зехтин. Ама Гайо Баньосс си знае там пърцуцата и сланината и си пее как зехтинът не ставал за термична обработка... Да, не става да пържиш на висока температура- факт. Но знаеш ли какво правиш, е най-доброто нещо на пазара.
Тая другарка-животновъдка ще кажа че истинското сирене лесно се разпознава но го няма на пазара така че няма какво да разпознаваме. Сирене от мляко в бг няма. В най-доброят случай го правят от полско сухо мляко и химия. В най-лошият.. не ми се говори.С вината е същото. Концентрати от винен прах, спирт(може и промишлен от Китай) оцветители и т.н.И.. 5 Хил евро на м2:):) Само уникален празноглавец какъвто е българина може да свърши такива неща.
До Пъф Деди,ама ти сериозно ли,има салатен зехтин,има и за термична обработка,ама ган40 от къде ще знае,пишеш в стил гроздето е кисело,ако вие произвеждахте зехтин щяхте да го имате за нещо много здравословно,и е доказано че е,но злобата ви е в повече,толкова сте жалки
Написах по-долу един пост как плащам да ми гледат млекодайни крави и месодайни телета. Всичко започна нашега- купихме къща до града и айде. Дори се замислям дали да не прерастне в бизнес в един момент. И аз съм ИТ специалист по професия. Реално масово се изкупиха къщите в селцата до големите градове, че даже и прекрасни къщи в Родопите. Предимно от дистанционно работещи млади хора. Прекрасно.
Навремето наистина всеки е имал крава , айде не всеки , но много хора по селата гледаха крави ,по едно-две прасета , агнета , кокошки .Забравихте ли че ЕС наложи забрана за домашно гледани животни ?
Крава се гледа трудно и затова спекулират с цената на млякото. Иначе ако беше лесно и всеки си имаше крава в двора, чакайте да им купуваме скъпото мляко.
Блейте си още, продавайте на бабите си нивите на безценица и се чудете. Радвам се, че толкова много кадърни заможни млади хора се изнесоха от града и живеят на село, че паралелно с доходоносните си занимания, и със земеделие се подхванаха. Аз съм един от тях. Плащам заплати на 20 човека се отглеждат био плодове, зеленчуци, месо, яйца, колбаси. Програмист по професия. Ако се зачетете из интернет, огромна част от био фермите са собственост на млади хора като мен. Не спете, а действайте.
И в Европа млякото не го изкупуват по-евтино, но там в магазина го продват по-евтино, отколкото тук у нас. А им плащат европейски заплати на рабтниците в мандрите там, а не български.
Стига сте спекулирали. 6 литра мляко за сирене, ама на производителя на сирене млякото не му излиза 2.5 лева литъра, че да го изчилявате на 15 лева, а около 50 стотинки литъра. Така че добре си прави сметката да продава сирене около 10 лева килото.
До опетков Просто е. 5.40лв мляко. Сложи заплати, машини, разходи и печалба на мандра. Само си помисли 500-1000л мляко една цистерна колко гориво гори да ги събере и колко е нафтата заради зелени щуротии и акцизи. После суперът слага надценка и ето ти 20лв и нагоре без ДДС. ДДС 20% и 25лв може да са малко. И аз искам от фермерите директно, ама държавата иска да си сертифициран и т.н. и не става. В Гърция сиренето е от мляко, но струва има-няма 30-40лв килото и едва ли изкупуват на 5лв млякото.
До Анонимен 134 Аз със зехтин не готвя, драги! Само с олио! Зехтинът е за салата! Ти ако искаш, готви със зехтин...ще те видим. Захтинът не е удачен за термична обработка, драги!
Млякото с 400% надценка докато стигне в магазина