22

Анонимен

преди 6 часа

Бизнесът по природа е антинароден и вреден за държавата. Той гони местното население и докарва чуждо население да му работи по-евтино. Не иска да плаща данъци, такса смет, иска от държавата пари, за да работи. Иска държавата да му плаща тока.Бизнесът е в състояние да промени националния състав на населението в дадена държава.Ако местното население не го спира да прави антинародни действия, той никога няма да спре.За бизнеса е важен само личния интерес.

21

Шарлатанин

преди 6 часа

Момчета, променяйте каквито искате формули, но помнете най простия икономически принцип - принципа за търсенето и предлагането, и че трудът е стока.

20

Гошо

преди 7 часа

Така и така купуваме от ЕС и САЩ, нека да е като в Германия например: задължителна минимална часова ставка и да е изравнена с германската. Бяхме вързани за марката защо не и за минималната часова ставка. В Германия никой не роптае и умува, само изпълнява.

19

Анонимен

преди 7 часа

БСК ВИНАГИ ПРЕДЛАГА НАЙ-ГНИЛОТО ОТ КАПИТАЛИЗМА!ИСКАТ НЕРАВЕНСТВОТО ДА Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА! ДА НЯМА ПЕНСИИ, ДА ИЗРИНАТ С ФАДРОМИТЕ СТАРИТЕ ХОРА, ДА ИМ РАБОТЯТ МЛАДИТЕ ЗА БЕЗ ПАРИ! ТОВА Е ГНИЛА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ТЪРТЕИ И НЕГОДНИЦИ!ДА НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИТЕ!!!!!!! ТОВА Е КОЩУНСТВО! Е КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ! СЪДИИТЕ ЩЕ СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ С 2000 ЛВ. МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ СЪЩО, А ДВА МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ДА УМИРАТ! ТЕЗИ ПЪТИЩА, ТЕЗИ СГРАДИ, ТЕЗИ УЧИЛЩА ОТ КОГО СА СТРОЕНИ, БЕ НАГЛЕЦИ????????????ИЛИ, МОГЪЛ СИ, ДАЛ СИ!

18

Анонимен

преди 8 часа

До Анонимен 17В бг всички демократи бяха агенти на ДС. Тук таме некой партиен секретар взел некво куфарче.

17

Анонимен

преди 8 часа

БСК е организация на новоизлюпените след 1989 година демократи-мафиоти. Те са свикнали да богатеят с рекет, с измами, от държавни порчъки чрез корупция и т.н. все престъпни начини присъщи на демократите. Те искат само да вземат, а не се сещат, че трябва и да дават

16

Анонимен

преди 8 часа

А какво е БСК? Да не е неква организация на бивши комунистически гепачи които цял живот са свикнали да вземат държавата да им плаща а те да държат заплатите като по времето на ранният бай Тошо. Е нема,свърши тая.Всички искат като вас само да вземат ама тряя и да се дава.

15

Пенсионер

преди 8 часа

Против съм да се вдига минималната. заплата! Не може Айшето подпирайки се на метлата и пушейки цигара след цигара да получава толкова колкото аз с 44 години стаж пенсия!

14

Такси

преди 8 часа

Вкарайте 21-ви век в България. Вкарайте таксита без водачи.

13

Велин

преди 8 часа

В България мафията си има държава и винаги пречи на бизнеса, с изключения на нейните хора. При ниска МРЗ, ниско заплащане на работещите качествените българи избягаха в чужбина и за това няма чужди инвеститори. Просто няма добри работници.Идете вижте в Мездра какви работници докарват автобусите от селата.

12

Анонимен

преди 8 часа

Може би е доста важно да се спрат тези непрекъснати промени в законите, което е една от причините чуждите инвеститори да бягат от България, както и българските инвеститори.

11

Анонимен

преди 8 часа

НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ, ФАЛИРАЙ ИМА ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ!

10

Анонимен

преди 9 часа

Такава формула като в България срещнах в две други държави от ЕС, но там беше 60% от средната за миналия период, в опит да се получи 50% от средната за един и същи период с минималната.

9

Анонимен

преди 9 часа

Наистина трябва промяна във формулата за МРЗ така че да се изпълни директивата на ЕК, МРЗ да е не по-ниска от средната заплата. Сега през 2024 МРЗ се очертава да е 37-38% от средната, както и за 2025 година. Преди да въведат формулата,МРЗ беше 40-44% от средната. За 2024 минималната е 933 лева, а средната през второто тримесечие е 2296 лева, т.е. 40,6% от нея, но до края на годината средната ще се повиши още доста.

8

Анонимен

преди 9 часа

При ниска МРЗ в България, както досега, българите бягат от България и бизнеса остава без работници и чуждите инвеститори бягат от България, което го виждаме от години. При по-висока МРЗ в България, тя си остава най-ниската в ЕС и не е пречка за чуждите инвестиции. В Румъния МРЗ е много повече от МРЗ в България.

7

Анонимен

преди 9 часа

Да работим без пари че да привличаме чужди инвестиции. При по-висока МРЗ в Румъния отиват там инвеститорите, май не е точно заради заплатите. България има да наваксва в заплащането не само минималното. Иначе няма да останат млади хора. Или тези са готови да докарат хора от третия свят само за да богатеят.

6

Анонимен

преди 9 часа

Българският бизнес гони чуждите инвестиции. Не иска чужда конкуренция.

5

Зозо

преди 9 часа

С тази "формула" след 2 години 95% ще са на минимална заплата :)))))))))))))))))))))))

4

Анонимен

преди 9 часа

България няма нужда от външни инвестиции. Тук имаме достатъчно пари, банките са пълни пари и на практика който не поискал кредит само той не е получил. Имаме си достатъчно вътрешни ресурси и много умни млади хора които ако бъдат оставени да работят на спокойствие без да им пречи държавата и мафията могат да направят чудеса. Трябва да се направят някой много важни реформи да се изчисти системата от паразитните държавни структури и да се запушат течовете от бюджета.

3

Анонимен

преди 9 часа

Нови инвестиции, с ПП,ДБ във властта, точно никога!!