127

Анонимен

преди 17 минути

"20 етажни панели няма" - Вие в софия не сте ли идвали? Зона Б5, Захарна фабрика. Проектирани са за 9 степен заметреснеие и заметресенията в Албания доказаха, че панелите са най-усточивото строителство.

126

Анонимен

преди 25 минути

Най високата сграда в България дето се строи от 8 години е 202 метра висока и последните 3 години стои без никакви стени. Всичко е скелет и на него се монтират стъклени фасади. По времето на соца най високата сграда беше хотел Родина около 100 метра височина.

125

Анонимен

преди 32 минути

Живял съм и в ново и в старо строителство. И в обикновена соц панелка и в специална соц панелка (противоземетръсна) и в стари тухлени сгради и в нови тухлени сгради. И при всички положения предпочитам старото строителствпо пред новото.

124

Анонимен

преди 33 минути

Вие сериозно ли си мислите, че тухлената стена държи нещо. Тя е просто преградъчна в новото строителство. Важен е скелета на сградата. Не сте ли виждали изоставени строежи от кризата 2008 година дето седят 15 години без стени и не са паднали. Едно време е имало строителства с носещи стени и дори без плочи и колони , а с гредоред. Сега важното е скелета на сградата колони, трегери и плочи, те държат всичко. Затова и ЕПК е доста за предпочитане пред панелите. 20 етажни панели няма.

123

Анонимен

преди 36 минути

До Римлянин от Максуда . . . Пълни глупости, питай някой конструктор за да ти обясни, че бетона зрее 100-120 години. След това още толкова има за да станат опасни за живеене. Толкова време му трябва за да набере якост и да достигне максимална такава . Проблемът на панелите са свръзките, заварките и това че са податливи на корозия, а при санирането да сте видели някой да кърти в апартаментите за да поднови свръзките им. Не, само се облепят с изолации , а така живота им не се удължава.

122

Анонимен

преди 37 минути

Тухлена стена ще изкара 200 години, ама само ако е произведена качествено и е плътна тухла от старите, а не днешните тухли тип поротерм, моротерм. При земетресение се мачкат като вафли и ако не са колоните и шайбите, не можеш да разчиташ на тях. Като старите жълти павета дето ги произвеждаха унгарците. Днес нали ги изследваха и уж направиха подобни, ама се оказа че днешното подобие е многократно по-некачествено от стария материал.

121

Римлянин от Максуда

преди 43 минути

Със съвременните строителни материали, вечна сграда няма. Съвременния бетон изкарва 50 до 100 години, а римския изкарва хилядолетия.

120

Анонимен

преди 45 минути

До Хахо . . .Естествено , че тухлата. Ако нямам покрив на главата и зимата е посрещна в палатка с кюлче злато няма да ми е ОК. Храна, покрив над главата, дрехи и обувки са от първостепенно значение. Злато, картини , инвестиции в акции и какво ли не е след това. Трябва да си много зле да живееш в панелна гарсониера и да купуваш злато , а да не си купиш просторен дом.

119

Анонимен

преди 48 минути

"Като прием еврото ще започнат да продават" - Продавнето няма нищо общо с еврото. Ще започнат да продават малко преди да приемат закона за данъците за недвижимите имоти. Инвеститорите знаят, че се задава такъв момент за уеднакваване с европейските данъци и затова сега купуват и строят като невиждали, че после да почнат да продават на високи цени преди да са го приели този закон и балона да се спука.

118

Анонимен

преди 49 минути

Абе льольооо , кой строеше по времето на соца. Строителни войски , където беше пълно с такива завършили 8 клас. Едно време всички от махалите ходеха по 2 години в казармата да се учат на занаят , като строят панеляци , пътища и жп линии. А знаеш ли как офицерите им си строяха къщи и вили, като се пестеше от държавното и материалите отиваха за вилите им. Вместо 50 торби с цимент за панела, ще сложим 10 по малко , че да има и за вилите ни.

117

Анонимен

преди 52 минути

Щом се купуват апартаменти значи не са малко и ако се интересувате, ще видите, че тези дето нямат пари теглят кредити. Ипотечните кредити в България са над 20 милиарда лева. Тоест със заеми са купени домове за 20 милиарда и ще продължават да се теглят кредити, защото така се прави навсякъде. Разликата е , че в България 60% се купуват със заеми, а в европейските страни над 90%. Да не мислите , че са много хората в Париж и Лондон дето могат да дадат по 2, 3 месечни заплати за един квадрат от 10-12

116

Анонимен

преди 53 минути

"Тухлен апартамент може и 200 години да изкара" - Хаха. Чакай ти ново строителство, строено от бай Манgaу да ти изкара 200 години. А при земетресение само гледай и сравнявай соц панелките с новото стрителство. В Турция ги осъдиха такива нови стротели след голямото земетресение там.

115

Хахо

преди 55 минути

Кое е по-ценно, тухлата или златото? Отговорете си сами...

114

До 109

преди 55 минути

Щом гледаш минималните заплати си ясен. Гледа се медианна заплата, която в София е ДОСТА по-висока от цяла Испания. Нали ги гледам нашите бачкатори в Испания за цял месец слугуват за по-малко пари от дневния рейт на консултант в ИТ сектора. Относно минималната заплата в Испания- 1134 евро БРУТО. За домашно си провери нетните суми. Иначе в Испания е гот, но цените на смислените имоти са десеторни на тези в София.

113

Анонимен

преди 57 минути

"хората с възможности не им се живее и в 60 годишна панелка" - Хората с възможности да си купуват апартаменти в София за 3600 лева квадрата, колко процента са от българите? Строи се най-вече за да се узаконят едни пари, които иначе инфлацията ги изяжда в банките с отрицателни лихви по депозитите, а не някой да живее в новото строителство, което пък често е по-некачествено от старите панелки.

112

Анонимен

преди 59 минути

Моного млади семейства купуват къщи в близки до градовете села- ремонтираха ги и заживяха на широко и просторно!

111

Анонимен

преди 59 минути

Панелка никога няма да си купя, дори в Москва като станаха на по 60 години и започнаха да ги събарят и на тяхно място да строят нови. Дори и 100 години да изкарат, то половината им живот е заминал, а в България в панелки живеят над милион българи. Тухлен апартамент може и 200 години да изкара

110

искате евтин имот?

преди 1 час

Натискайте за приемане на еврото. В момента се набиват мръсни пари в брой в имоти за да могат да се изперат в евро. Купува всеки мафиот - от дребният квартален дилър до големия банкянски дебелак. Като прием еврото ще започнат да продават и цените ще паднат.

109

Анонимен

преди 1 час

Купувай народе на цени като в Марабея Испания- направете справка сами- там мин заплата 2560 лв, тук 933лв- отворете обявите и вижте колко имота има на пазара.

108

Анонимен

преди 1 час

Само 10% от българите живеят в жилища построени последните 30 години, останалите 90% живеят в соц строени панеляци, ЕПК и т.н. Точно затова ще продължава да се строи, защото хората с възможности не им се живее не само в малкия град, но не им се живее и в 60 годишна панелка. Все едно да питате защо се купуват нови коли, като има толкова стари. Помните ли , че преди 30 години 99% от автопарка, беше лада, москвич, а сега едва ли са останали и 1% от тези коли.