Българинът с какво посреща гости от край време?! Хляб и сол или хляб и мед, най вредните, ама верно ли?!:)):)):))
Който се лишава от хляб, прави грешка, полезен е много за мозък, кръв, сърце, бъбреци и др., без него ще загуби тялото му полезни вещества и витамини.
през последните 10 000 години. Предполагам това е достатъчно да еволюираме в тая посока, а месо ядем от поне 1 200 000 години. В известен смисъл, по-лесно ще се откажем от хляба от колкото от пържолите :D
Без въглехидрати няма живот, а що се отнася до това, от кое колко да се яде, организмът сам ви казва - искам сладко, искам солено и т.н., Не бива хората да се ограничават безкрайно сами, ако искат да са здрави. Е разбира се мярка в количеството храна трябва да има, без преяждане до откат. Лесно е, устата иска, но ако човек си зададе въпросът:^гладен ли съм още^, ще установи че мозъкът му казва ^не^.:))
Най-вкусната ми закуска е препечен хляб с масло, сирене, домашно сладко и чай. Ако жената се чуди какво да сготви, за обед или вечеря, горе долу пак същото+ зехтин, сланинка, глава лук и маслини. Печени филии с олио и шарена сол=прочутите студентски пържоли.
Жена ми явно тоз ензим го нема от 800 000 г .Не пипва хляб е чак сега разбрах каква е причината.
Влечението ни към въглехидратни храни се дължи на древна ДНК