37

до 34

преди 1 минута

Хареса ми последното какао което купих: Dragon Superfoods, Cacao Powder Raw, organic, 200 g, The Netherlands.

36

Анонимен

преди 1 час

Продължението - Свищовлии предложили на руснаците да правят за тях шоколад с местни продукти. Руснаците се съгласили, но при условие стриктно да се спазва рецептата. След войната в Свищов продължили да правят такъв шоколад, до Национализацията. Но запазили рецептата, а както чух, запазили и калъпите. В наше време това производство е възродено. Можеш да си го поръчаш онлайн или да го купиш от магазин, но се продава на много малко места.

35

Зависи

преди 1 час

До Анонимен 32 - Днес можеш да купиш "1 метър шоколад" за 60 лв, тежи 500 грама. Допреди няколко години беше по-евтин. Правят го по оригиналната рецепта, по която е бил правен за руския император по времето на Освободителната война (1877-1878 г.). Тогава Главната квартира на Руската войска била в Свищов и за известно време самият император е пребивавал там. Местните хора забелязали, че на вечерите, които били организирани като царски банкети, винаги има шоколад, донасян отнякъде. Продължавам-

34

Направи си сам

преди 1 час

Навремето правехме у дома течен шоколад с пакет от някогашната бебешка храна "Бебе 1", плюс какао, захар и масло. Много пътувах по света, но по-вкусен шоколад никъде не опитах. Въпросът е само да използваш качествено какао. Навремето майка ми купуваше от марката "Ван Хутен", каквато се продаваше в "Кореком".

33

Скари Да

преди 2 часа

До АнонименТо ако става въпрос, има свищовски скариди например ;)

32

Анонимен

преди 2 часа

Бедните селяци се лъжат най-лесно. бГ е адски простт народ, все се надява да стане по добре и вече 35г нищо не става докато обират държавата под носа им. Кой нормален ще даде 40лв за шоколад ако ще и от Марс да е

31

Светлана Роу

преди 2 часа

Тази именита готвачка не беше ли Силвена Роу? Пак сте писали-недопреписали.

30

Анонимен

преди 2 часа

На феновете на дубайския шоколад задължително им препоръчвайте да опитат и родопски калмари.

29

Анонимен

преди 2 часа

В Дубай нито какао садят, нито крави отглеждат. За какво тогава да плащам 260 лв за колограм "дубайски шоколад" - made in china?

28

Турко-циганска драма

преди 3 часа

Дубайски шоколад - анадолски мармалад - помашко ламборджини! Порезани гхомна!

27

Анонимен

преди 3 часа

Аз продавам шоколад по 800 лева килограма, много е рядък, с изключително рядък вкус и за мен е рядко щастие да мога да ви предлога този шоколад

26

До 24

преди 3 часа

Това с колата беше мерило за интелекта на населението.

25

До 24

преди 3 часа

И важно разоравят на околните че го правят защото могат да си го позволят. Смятай, че тия ходят непрекъснато на избори и смятат че те избират...

24

Анонимен

преди 3 часа

До Анонимен 23, в Дубай подобно нещо не съществува. Вероятно е турска измишльотина, а някой "находчив" българин е решил да изкара някой лев от наивници. Спомни си чакащите извънземни в Русе. Първата "хипер" кола в света(как някои се изцепиха)... та един "шоколад ли няма да им пробутат?

23

Анонимен

преди 3 часа

Опитвал съм нещо подобно.Скъпо и гадно.Има един шоколад зелен линд смазва го като вкус. Къде са тръгнали арабите да се мерят с магьосниците на шоколадът? А иначе да за гъзарията в оня хотел в дубай който всички го знаем оня там дет мяза на платно на кораб предлагат кафе със злато-200 гущера. Пили го казват че има вкус на силно сладко кафе със алуминиево фолио.Да де златно.

22

Анонимен

преди 3 часа

До Язе, някои ядат качествена храна. Като не ти харесва нещо си пазарувай от производители и с времето започват да ти казват какво да си купуваш или какво да пропуснеш. Нали не падаш от Марс?

21

Ужас

преди 3 часа

Който е ходил в региона знае, че там почти няма шоколад. Трудно се произвежда и съхранява. Подобен шоколад има по летищата, заради маркетинг. Там ядат фурми и кадаиф. Шам фъстък също има, но е по солените им ястия или по десертчета тип баклава. Пак казвам шоколади почти няма. Имат фурми в шоколад или едни малки шоколадчета с камилско мляко, но пак предимно по летищата. Всичко е тотален маркетинг и зарибявка, едва ли и 5% е произведено и доставено от Дубай или Абу Даби.

20

Анонимен

преди 3 часа

Едни хвърлят пари от терасите, други си ги дават за подобни продукти понеже е модерно. Мисленето не им се отдава кой поради възраст, кой поради дефицит. Някой опакова нещо в лъскава опаковка, създаде история и хайде на пазара.

19

Анонимен

преди 3 часа

По времето на соца масово се продаваше точно такъв фалшив шоколад "марципан" и шоколад "Крава". Истински качествен шоколад имаше само в Кореком. Швейцарски "Тоблерон" и "Милка". Също и кафето масово беше фалшиво. Истинско кафе можеше да се купи само с връзки. Тираджиите изнасяха контрабандно цигари и внасяха шоколад, кафе и дънки. Виетнамците пък продаваха японски касетофони касетофони на тройна цена.

18

Анонимен

преди 3 часа

Важното в случая е, че овчите глави са в крак с модата и могат да се похвалят пред другите *** глави в социалния кeнeф, че са дали 40 кинта за "шоколад".