26

Анонимен

преди 18 минути

До Анонимен 6 Абе, японците, които емигрират, пак работят много, но са с продължителността на живота на страната, където живеят. Повече е до храна и начин на мислене/стрес. Японците от първа ръка мога да ти кажа, че ядат малки порции с шепа ориз, 2-3 стръка водорасло и на това 100-200г СУРОВА риба. Това е традиционното. Иначе- обратното на западната идея за здравословно- почти 0 плодове и зеленчуци(скъпи са и са внос), много месо, всичко е с костен бульон, та там постна храна няма.

25

Анонимен

преди 30 минути

До Анонимен 22 Абе, всъщност в Сардиния един лекар фен на кето беше ходил. В селото най-младите били на по 60-70, защото просто младежите се изнасят към градовете. Кое го изненадало- всички пишат, че там рядко се яде месо. От сутринта почват с месо и сирена, почти не ядат зеленчуци и плодове. "Ядат месо" веднъж седмично- просто така наричат в неделя да съберат цялата рода и да заколят коза или овца. Иначе 90% е месо и млечни яденето им. Японците така са на риба в Окинава- няма къде да садят.

24

Анонимен

преди 35 минути

До Анонимен Те замразено месо нямат, но нямат и плодове и зеленчуци ни в изобилие, ни целогодишно. Изолирани райони са и просто няма как да имат налично извън сезона. Така не може да ядеш примерно ябълки лятото, праскова ще е под 1-2 седмици и т.н. Нямат олио, маргарин. Сардиния ще имат зехтин и това е. Ако искаш мазнина и пържене- ЖИВОТИНСКА МАС И МАСЛО само. Много месо и риба- като няма зеленчук, няма избор. Абе, напълно обратно е на днешната идея за здравословно хранене и диетолозите.

23

Анонимен

преди 39 минути

"Хората в Отава, Никоя, Сардиния и Икария почти не консумират преработени продукти, а предимно естествени храни като плодове и зеленчуци, които берат сами." Вярно? Я кажете къде в момента на село може човек да набере домати и краставици. Сезонът свърши и чак догодина към средата на лятото ще има. Предимно ядат ЖИВОТИНСКА ХРАНА, ориз, хляб. Не ползват почти олио и други растителни мазнини(освен зехтин). Плодовете и зеленчуците естествено са сезонни- малко време, не накуп всякакви и по малко.

22

Анонимен

преди 43 минути

Още в първото изречение дойчевелето прави грешка - там не са хората с най-дълга продължителност на живота, а са с най-големия процент столетници! Аматьорщина баценце.

21

МНОГО ДОБРЕ

преди 58 минути

Основното е че от осемдесет години не са живели в социализъм и комунизъм , поставете ги в тези социални системи и ще видим колко и до кога ще доживеят !!

20

19

преди 2 часа

Ми не ги пий, те насила никой не карат. Ни за нуфорени, ни за антибиотици. Стой си вкъщи и изчакай да се оправиш.

19

Анонимен

преди 2 часа

Защото им е хубаво.

18

Анонимен

преди 2 часа

няма българи там

17

Анонимен

преди 2 часа

нямат от новите лекарства,пиеш един нурофен и даваш положителен тест

16

смес

преди 2 часа

смесват се едни с други. А това води и до генетично обогатяване", подчертава Йорис Деелен.???

15

така е

преди 2 часа

Ако искаш в България да се да живееш така дълго, то трябва да напуснеш града незабавно, да отидеш в някое отдалечено планинско село, да си гледаш колкото се може повече зеленчуци, плодове и животни сам, и да не гледаш новини! Иначе ако си в някой град няма как да стане. Храната ни е ***. Въздуха мръсен. Градовете презастровени. Трафика ужасен. Нерви отвсякъде. Продажни и крадливи политици по ТВ.

14

Анонимен

преди 2 часа

нямат политици коити ги изтребват

13

Анонимен

преди 2 часа

нямат замразено месо от аржентина и палможо масло

12

Анонимен

преди 2 часа

Нямат кауфланд ,лидл,била

11

Анонимен

преди 3 часа

Ти Хане, недей да се плашиш от санитарите, те са там за да ти помогнат!

10

Анонимен

преди 3 часа

Много учени вече подлагат под съмнение тези 'сини зони'. Оказало се, че повечето столетници нямат документи, а на всичкото отгоре тези зони с уж много столетници, имали непропорционално малко хора на възраст между 90 и 100.

9

Анонимен

преди 3 часа

Живеят в къщи, сред природа, тишина, естествено обкръжение и бавен живот, далеч от глобалистката коучина.

8

Анонимен

преди 3 часа

Отговор - Защото ядат (парчета от) медузи, а те - както се знае - са безсмъртни същества )))

7

Номер5

преди 3 часа

Ти си пълен *** и жалкият ти безмислен живот не струва пукната копейка, стотинка или цент.