55

Анонимен

преди 23 минути

Любимата тема на програмистите. Вземам малко под 16 чисто, мениджъра над мен прави около 30ка, ама се води ЦИО. Не завиждайте, фулл стек яко, строги дедлайни! Работа колкото щеш - сякаш за 2 живота, ама им викам пичове, аз да не съм си намерил главата на пътя... Искам си отпуските да пътувам по света с гаджето. И новата готина ейчарка вършея когато не съм хоум, няма празно долу! Явно е видяла каква е заплатата. Ако сте 5години + и не вземате десетарка, по добре пробвайте с плочки.

54

До 47

преди 45 минути

Един банков директор за година взима толкова, колкото един програмист и то средна ръка взима на месец. Банковите директори са продавачи на кредити и единственото изискване да станеш банков директор е да имаш средно образование и да не си съден.

53

Иван

преди 48 минути

Мъка. 300 хиляди годишна чиста заплата и още 300 хиляди на година в бонуси. Много е зле работата. Не ставайте програмисти. Това 50 хиляди лева на месец пари ли са?

52

Шеф Погромист

преди 56 минути

Баце, боли ме винтоверта какво мисли тоя. Същото се отнася и за плячкаджиите. Кога пада икономиката, пада за всички.

51

Пепката

преди 1 час

Този бил HR експерт, дето има наети 3-*** човека на кръст. Погледнете го само кви глупости пише в LinkedIn.

50

Нещастен ИТ

преди 2 часа

Много ми е мъчно, заплататите рязко намаляват, жената избяга с плочкаджия, защото Джугански каза че заплатите падат .... Мъкаааа. Гледам клипове и се упражнявам с плочките белкем забера някоя нова , че с тия облачни технологии и ИИ за никъде не сме! За Бога , братя, зарежете образованието - само занаят и то плочки и други ремонти! Само като свършат ИТ-тата кой ще плаща плочките...

49

Анонимен

преди 2 часа

В ИТ-то не е лесна работа да се преквалифицираш. Със WEB тъпотиите приключих още 2010г. Минах на Backend и автоматизирани системи. Пък между другото от време на време си играя и с някакви CAD проектчета ама там не се изкарва много. Гледам сега лапетиите си играят с чудото наречено Unreal Engine 5.4+ и се размечтах и аз. Викам си ей щом сега не съм на 16-18 да почна да правя игри. Ще ги разбия. Ама то вече не ме влече. Иначе ми идват идеи за други неща да се направят с тая платформа....

48

До 44

преди 2 часа

И какъв талант е да лепиш плочки? Познавам ИТ-та, които не само лепят плочки у тях и роднини, но двама са много добри шпакловчици, сменят тръби (живеят в къщи). Разбира се на човек с основно в 6то весело, който си мисли ще ИТ-то е само да "ремонтираш Уърд и Ексел" ще отнеме време да загрее (има няма 200г). ИТ може да лепи плочки, но плочкаджия да омагьосва облачните данни до сега не съм срещал :). Може би вие сте първия, но заради ниските заплати не искате :))) Хайде със здраве :)

47

Анонимен

преди 2 часа

Един банков директор взима пет пъти повече от едно ИТ депресарче без никакъв личен живот.

46

Един Българин

преди 2 часа

А колкото до Джугански иска му се. Заплатите си се вдигат във фирмите, които не искат да губят кадри. В българските и немските за съжаление се стискат, което води до отлив и на служители и на кандидати т.к. никой не иска да носи всички на гърба си дори и да направят изключение за него. Има б2б и всякакви варианти. Не търсят без опит ама ако може да работите 6 месеца за една баня, която се прави за седмица :). Еми...не може :). За какво съм учил 19,5 години официално и още толкова след това? :)

45

Анонимен

преди 2 часа

Абе кво сайтове изготвяте бе, що не вземете се гръмнете! Това ИТ е пъленташак. Всички хора ви се подиграват неграмотници. Квалифицирани били...ххахха

44

До 35

преди 2 часа

Ама да лепиш плочки е много по голям талант от това да ремонтираш word и excell. Клавиатурен Смеешник

43

До 37

преди 2 часа

Никога не са били толкова високи цените, нещо си сънувал. Но наистина тези, които изготвяха сайтове, по едно време много си бяха повярвали и се правеха все едно че са най-важни на земята и техният труд е безкрайно ценен. Та затова сега с Уърдпрес и Шопифай всичко си дойде на мястото и вместо да се моля в няколко фирми да ми направят обикновен статичен фирмен сайт на нормална цена, сега съм си направил три различни сам. :) А прехвалените специалисти да се преквалифицират!

42

Анонимен

преди 2 часа

ИТтата са пълни баламурници. Това че някой ви дава някаква прилична заплата днес не ви прави нито умни нито тарикати. Все сте си шу-шу-ми-ги.

41

Анонимен

преди 2 часа

Не е въпросът дали си кадърен за интелектуален труд, истината е че диплома от бг университет вече няма особена стойност,освен това Западът има нужда от нископлатени бачкатори от източна Европа и Африка, а не от самозвани специалисти и интелектуалци.

40

Anonimna

преди 2 часа

Намериха ли го? Или е някакво долно и не плащат много за него :))

39

Анонимен

преди 2 часа

До Анонимен (37) Страхотни новини. Значи апартаментаджиите ще намалеят драстично.

38

Един Българин

преди 2 часа

Имахме голям късмет, че при комунизма руснаците ни оторизираха да се занимаваме с компютри и програмиране. Тази инерция леко се убива от Софт уни, нов български и други "фабрики на парче", а университетите ни (ТУ и СУ) за съжаление назадват, но влизайки в сериозна фирма и ако някой го подхване сериозно младия кадър има много какво да научи и ще издържа плочкаджиите, осигурявайки се на пълна заплата ако влезнат в болница не дай си Боже ама то с толкова "контакти"... :)

37

Анонимен

преди 2 часа

Аз като учител по английски съм си добре. С частните уроци до 6 хиляди на месец стигам. Доволен съм.

36

Анонимен

преди 2 часа

Навремето за изработка на един обикновен корпоративен сайт вземахме по 15-20 бона. А за цялостен онлайн магазин можеше и над 100 бона да се вземат. Сега никой вече не дава пари за нищо! Сайтове повечето бизнеси почнаха да си ги правят правят сами с готови шаблони и с гледане на клипчета в нета. e-commerce платформите като shopify и др. направо убиха бизнеса. Тоест те са новият бизнес. За жълти стотинки месечен абонамент клиента се сдобива веднага с готов напълно функциониращ онлайн магазин.