74

Анонимен

преди 5 дни

До 38Стандартът на живот се вдига, когато има родно производство......? Ко речи? Нашите производители икряскаха че имали конкуренция от Украйна. Ахаа. Яйца ит Полша идват до България и са по евтини от родните. Олио от Латвия, водка от Полша, Франция и още много други държави с пъти по ниски цени и най сериозният пример брашно от Италия 0.75ст но нашето е 1.50. Мдаааа на червената и з м е т е бизнеса и те спекулират с всичко както и със заплатите.

73

Иван

преди 1 седмица

Има си контролни институции за сивата икономика. Да работят, не само да седят и да взимат заплати за нищо правене.

72

Мен

преди 1 седмица

Чалгаристан,територията на мега работещите хора и нищо неслучващо се в нея.Спекулата е сложена на трон и пари за 80% бедни хора няма,но за 20% робовладелци има с каруците.Територия на измамници,престъпници и крадци.Тези ако са икономисти,да те е страх да отидеш на лекар.Мрз трябва да се взима в изпитателния срок на работа,от там нататък трябва да се гони социалния мимимум за живот на месец за един човек или 1460 лева нето,дори това ако трябва да се случва с помоща на територията.

71

чайнатаун

преди 1 седмица

Вдигането на МРЗ само вдига здравните осигуровки и развъжда неграмотни малцинства . България няма как да произвежда нещо, защото КИТАЙ произвежда ВСИЧКО при това евтино. Българския бизнес става единствено за нещо уникално с висока добавена стойност . Със услуги също не става , защото няма нормални и качествени хора.

70

Пипо

преди 1 седмица

До Анонимен 67 Мда, но нямаше как да стане просто. Трябваше всичко да се разруши, машините да се разпродадат или върнат за скрап. Да се изкупи сградния фонд за жълти стотонки. Да се направят милиончета от отдаване под наем на складови пространства. И да дойдем до сегашното, когато тия складове са безмислени, защото нямаме никакво производство на каквото и да било, което да имаме нужда даскладираме някъде... В днешно време тук се произвеждат престъпници, жрици на любовта, бърбонки и сорс код.

69

Защото гледам сеира

преди 1 седмица

отвън и получавам МРЗ (максимална работна заплата)!. . . До 56 ДО 55 Браво защо не си станал Министър на Икономиката ?

68

анонимен

преди 1 седмица

Сивият сектор се увеличава от неработещата администрация и от неадекватните закони!

67

Black Metal

преди 1 седмица

Да ви таковам у икономистите - увеличаването на МЛЗ щяло да увеличи сивия сектор. В Германия или САЩ примерно, защо не увеличава сивия сектор? Защото, има закони които са спазват,икономическа и данъчна полиция които работят, а не си драпат макарите. Чалгаристан е кофтидържава, с изключително кофти"Бизнесмени" от тип 1993-96 година. Договр на 1.000 лв, а на ръка 2.500. Масово укриване на данъци при все, че той е 10%. Манталитетът на ганюпитека, а не ви е виновна държавата!

66

Дивуй

преди 1 седмица

До 33.И къде отива напускащия България бизнес заради заплата от 530 евро?Пишеш глупости.Не е заради това пич.Всички в БГ знаят защо няма чужди инвестиции и бягат заводи само ти се правиш на ,,умен" и ти пречи МРЗ.

65

Анонимен

преди 1 седмица

Що без нея няма сив сектор ли, държавата не контролира сивия сектор, затова го и има.

64

Анонимен

преди 1 седмица

Ще се увеличат фалитите, не сивия сектор.:))

63

Анонимен

преди 1 седмица

Бизнесът иска да дава малко апри за заплати и да не се развива за да бъде по-конкурето способен. После реве, че няма работници. Е, ба йно, как искаш квалифицирани работнизи за 500 евро на месец? Те квалифицираните ще итида при друг, а за теб ще останат некадърните.

62

Анонимен

преди 1 седмица

Какво е мрз. Аааа заплатата. Какво вдига ли, вдига дедовия. Вдига приходите в бюджета, нищо друго. А си трябват приходи и данъците трябва да се вдигат, иначе откъде. Мрзто е вид данък, нищо повече.

61

Ужас

преди 1 седмица

Аз от икономика нищо не разбирам, ама искам да ми обяснят тука разните експерти как става така, че хем у нас бизнеса е много уязвим, производителността е ниска, печалбите малки, изискванията тежки... а в същото време родния чорбаджия по нищо не отстъпва на западноевропейския. У Германия шеф на завод кара s class у нас шеф на цех с 12 човека работници кара s class AMG

60

Анонимен

преди 1 седмица

Мисля че ако се бяха запазили поне половината предприятия от соца , сега щяхме да говорим за 1500 евро минимална .

59

Анонимен

преди 1 седмица

Станна работа МРЗ не вдигала стандарта на живот , абе ти ми дай 20 минимални заплати , па ми гледай стандарта дали се вдига .

58

Анонимен

преди 1 седмица

Сива икономика слаба държава. Значи си признават че са престъпници тия който са в сивата илонимика!Айде само да не я вдигнат на 1080лв ще и с тоя нов главен ще са на паветата хората

57

Бял Ром

преди 1 седмица

Вдигането на МРЗ само захранва неграмотните малцинства и ги стимулира да се развъждат като плъхове.

56

сива икономика = виц

преди 1 седмица

Стига с тая опорка "сива икономика" ! Кой я прави тая "сива икономика"?? Дали гладния работник , дето не може да свърже двата края или мастития и охранен "работодател", дето се чуди как да избяга от плащане на данъци ? Къде са ви държавата, профсъюзи ,закони и контрола върху разюздания "капитал" ??

55

Анонимен

преди 1 седмица

Не вдига вашия!Ще намалее сивия сектор в осигуряването!