16

Анонимен

преди 3 часа

До Анонимен 15 Това е само едната част от проблема.Колко пенсионери по болест има, които реално не са болни /в същото време много от действително болните трудно успяват да вземат ТЕЛК, защото се плаща/, колко социални пенсии се отпускат и защо на хора без нито един лв осигуровки? Колко администрация, която не върши никаква работа е на издръжка на работещите в частния сектор? И още има, мога да изброявам проблеми до безкрай, но решаването им е непопулярна мярка и не е удобна на управляващите.

15

Анонимен

преди 4 часа

Преди 15 години някъде имаше политическа идея да се криминализира неплащането на осигуровки. Обаче на мафията, пардон на едрия български бизнес, нещо не се понрави идеята и нещата така и си останаха. Та затова и днес хората казват с право, че числата или цифрите (макар и неправилно, но ако предпочитате нека бъде така) са мега изкривени.

14

Анонимен

преди 5 часа

не е ли сега момента някой да изръси "мъдростта" за двамата, дето средно са яли свинско със зеле? Чакам с нетърпение!

13

До 6

преди 6 часа

Написал си "цифрите са мега изкривени". За цифра и число вече писаха, но явно не знаеш и какво е мега, а не само какво е число. Няма прилагателно мега в българския език име ми излизай с номера за разговорния език.

12

Анонимен

преди 6 часа

Цифра или число. Малко история. До 1989 година всички използваха правилните понятия с изключение на фуражките и най-необразованите хора. След 1989 година на власт дойдоха хора, които не знаят, че цифра и число са различни понятия, даже не знаят, че има понятие число и започна едно цифра, цифри, цифрата, цифрите, което буди отвращение във всеки нормален човек. Не, няма разговорна употреба на цифра вместо число. Това го твърдят недостатъчно образованите.

11

Анонимен

преди 6 часа

Трябва да върнат старото правило - осигуровките се плащат изцяло от работодателя. Трябва да вдигат яко максималния осигурителен праг, докато стигне 10 минимални заплати, както си беше, когато го въведоха. Трябва да повишат процентите на осигуровките, вместо да намаляват сумите, които плащат работодателите. Разбира се трябва и по-бързо минималната заплата в България да догони размера й в останалите държави в ЕС, а не да изоставаме от предпоследния.

10

До 9

преди 6 часа

Много обичам хора, които не знаят, че в разговорния език можем да кажем "цифрите са леко изкривени", защото звучи по-добре от "числата са леко изкривени". А аз най-обичам бедняци с таван 4к заплати в склада да ми дават акъл :) Айде чаЛ :)

9

Анонимен

преди 6 часа

Мнооого обичам хора, които не правят разлика между цифра и число да ми дават акъл....

8

Анонимен

преди 6 часа

Около 30% е сивия сектор, но тук става дума за платени осигуровки, а не за заплата и то в плик. С други думи това са реалните данни за осигуровките.

7

Qweqwe

преди 7 часа

Когато не те осигуряват на реалната сума, частния сектор изкривява данните, което от своя странна води до едни данни, че в държавната администрация заплатите са по високи което въобще не е вярно.

6

Анонимен

преди 7 часа

Сега чакаме да дойдат "умниците", които не правят разлика между среден осигурителен доход и средна заплата. А да не говорим, че заради сивия сектор цифрите са мега изкривени. Реалните са ПОНЕ 2-3 пъти по-високи.

5

Анонимен

преди 7 часа

Never shengen s fake noi.

4

Анонимен

преди 7 часа

Крайно време е да спрат да прецакват с относително ниски пенсии хората с по-високи доходи заради безyмно ниския максимален осигурителен праг. Трябва да върнат правилото, което действаше в началото, когато въведоха този максимален праг - да е колкото 10 минимални заплати. Сега е около 4 минимални заплати.

3

Анонимен

преди 7 часа

При тези числа, пенсионираните се през септември 2024 ще получат изчислена пенсия при 40 години стаж от около 2900 лева при осигуровки на максимума, около 860 лева при среден размер на осигуровките и около 510 лева при осигуровки на минимума. Тези на минимума ще получат незаслужено повече, заради минималната пенсия.

2

Анонимен

преди 7 часа

Тея пари ги взимах пред близо 20 години, много сте долни да живеете на гърба на честните програмисти всички и сега пак ще ни тричат с нов осигурителен праг а вие продължавате да взимате парите в плик!

1

чудя се

преди 7 часа

А колко ли е средния осигурителен доход в най-сивият сектор - хотелиери и ресторантьори. Онези, които вечно мрънкат и искат помощи от държавата заради собствената им некадърност и неумения, но пък изобщо не обичат да плащат нищо (заплати, осигуровки, данъци и т.н.)