181

Анонимен

преди 1 час

До 20 000 наборника...Наясно ли сте , че в държава с 6.2 млн. население , ''само'' 1 милион млади българи ,НИТО УЧАТ НИТО РАБОТЯТ !Тия ли ще ''защитават'' държавата ?Не че има и държава , тя е частна собственост , от 1989г. !

180

20 000 наборника

преди 2 часа

Абе това за удвояването на "армията" ни верно ли някой управляващ си го мисли, или ей така някой го хвърли в коментарите? Не, че нещо, отделно всичко долуизброено, замислих се.. това са 3 поколения мъже. 3 поколения млади мъже, които излизат от пазара на труда и икономиката ни... дето постоянно се говори, че и без това няма работна ръка. Ако някой верно го обмисля този вариант, то забавата става пълна ахахахаха

179

20 000 наборника

преди 2 часа

До Анонимен "Новобранец и мобилизиран са две различни неща." ------------- прав си - "мобилизиран" по-долу да се чете "набориран" хахахах

178

Анонимен

преди 2 часа

Другаре! Новобранец и мобилизиран са две различни неща. Наборни войници и мобилизирани и доброволци са три различни неща. Наборни войници и мобилизирани и доброволци и професионални войници са четири различни неща. Обяснявам на достъпно ниво.

177

20 000 наборника

преди 2 часа

За малко да забравя "вишуту" - само който не желае не става студент.. та и тука греда - от тия 20 000 над половината ще запишат "вишу" та и 10 000 няма да има за наборници... до тук с това дето се нарича "наборна военна служба" и до колко може да й се разчита за попълване на "армията ни"... айде честито на печелившите!

176

20 000 наборника

преди 2 часа

Та как точно ще удвоим армията на 120 000 с 20 000 наборника? Ще направим службата 3 години? Абсурд - първо ще се вари жабата с няколко месечна служба, та явно ще се мобилизират не само 18 годишните.. но да видим как се мобилизира 25+ годишен с прилична заплата.. ще има пак бели автобуси ми се струва. Ще вдигнем заплатите на военните? Колко са ид..иотите, които са готови да мраааат за кинти за да защитават краварските интереси? Че то дори и най-големите русофоби не искат да си развалят рахата..

175

Анонимен

преди 2 часа

До Анонимен "А в България армията ни е 60000 човека" ----------- от които над половината са администрация и тежки пагони и остават около 20 000 оперативни военни. От тях пък над половината не могат да покрият никакви физически нормативи и само чакат да се пенсионират за бонуса. Да не споменавам, че постоянно се говори, че не може да се запълни щата. На практика у Територията има повече активни чуждестранни войници от български.. но някой да не си помисли, че сме окупирана територия ахахахахах

174

Анонимен

преди 2 часа

До Анонимен "Сега се заговори за връщането на задължителната военна служба в ЕС и ако това стане в България, числеността на армията ни най-малко ще се удвои" ---------------- ще се удвои.. ама друг път хахаха. В България на година се раждат по около 50 000 деца (да кажем преди 15 години да са били 55-60к, миналата година ПОД 50к). Половината са момчета - 25к, да кажем годни за военна служба и без роднини, които да ги скатаят - 20к. Демек имаш годишно 20 000 наборника.

173

Анонимен

преди 3 часа

А в България армията ни е 60000 човека и то след поредица от съкращения и без наборна служба. Сега се заговори за връщането на задължителната военна служба в ЕС и ако това стане в България, числеността на армията ни най-малко ще се удвои

172

Анонимен

преди 3 часа

Не знам откъде изкопаха това уж увеличение в бъдеще на числеността на армията на Русия до 2,4 милиона. Според проучване на британския вестник Independent,публикувано през декември 2023 година, числеността на армията на САЩ е 1832000 човека, а на Великобритания е 231000 човека като в САЩ и Великобритания няма наборна служба. За Русия пише, че от декември започва увеличение на числеността на армията до 1320000 души, като вбъдеще се предвижда да бъде 1500000 души.

171

Анонимен

преди 3 часа

"Излиза, че числеността на армията на Русия на човек от населението е два пъти по-малка от тази на България. Явно ние сме войнолюбците, а Русия са миролюбците." - Разбирам, че освен да се кланяте на Русия, други приоритети почти нямате, но не е лошо поне да се научите да смятате. Населението на Русия е 144 млн. и имат вече 2,4 млн. армия. 144/2,4=60 т.е. на 60 човека един е в армията. В България (около 6 млн./около 30 000=200) т.е. грубо на 200 човека един е в армията. Русофили сър,математика 0.

170

Анонимен

преди 3 часа

До ЗНАЕМ...Но не знаеш , какво са сътворили в Бг , временното правителство на герб , ПОД МАСАТА ... България ще се включи в бойните действия по СВЕТА , с нови войни / операции/ .Подготвя се и връщане на военната служба / която СДС отрече , а сега я връща / .Та такива ми ти работи ,... ПОД МАСАТА !

169

Анонимен

преди 3 часа

Жужето еленски се кълнеше по телевизоро, че за коледа и НГ на 2022 срещу 2023 ще има пълномащабна мобилизация в Русия, умоляваше руснаците да възстанат или поне да напуснат Русия, а то какво стана - окраинците минираха границите си и сложиха заградителни отряди, че прекалено много пушечно месо им избяга на ол инклузива по европата..

168

Анонимен

преди 3 часа

A как са украинките? Има ли достатъчно мъже?

167

Анонимен

преди 3 часа

Излиза, че числеността на армията на Русия на човек от населението е два пъти по-малка от тази на България. Явно ние сме войнолюбците, а Русия са миролюбците.

166

ЗНАЕМ

преди 3 часа

Да ! Готви нова и още по-голяма мобилизация !!! Готви постоянна война . Това е военолюбива тиранична държава . Тя без война не може . Войната е естественото и състояние . Както виждаме вече стана открито мюсюлманска държава само за да има човешки ресурс да поддържа жизнено важната и война . За съжаление бизнесмените които са на запад и са свикнали ние да ги пазим от тази държава като жив щит с нетърпение очакват войната да свърши за да си подновят печалбите с руската дъжава мачкайки нас .

165

АзъКанъАзъ7112136860

преди 3 часа

Я тия,дето ми кликат с "не" на коментара по-долу кажат кое точно не е истина в него??? Не е истина и товс,че през лятото руснаци и украинци си бяха наели само за тях плаж на Френската Ривиера,нали? Не е истина,че Френският Атлантик и конкретно Биариц са вече руско-украински градове ли? Стокхолм?Берлин..Германия? Белгия? Италия?....България? И що дирят 150 000 мобилизирани с оръжие на границата ни със Сърбия и Македония?

164

WTF

преди 4 часа

Ба тая военна опарация!?! Над 500к, млади русннаци си заминаха и над 1 милион украйнци си заминаха!?! Това може спокойно да се нарече, касапницата на века! И всичко това, зашото Украйна не иска да си играе с Русия! Вие нормални ли сте бе хора!

163

вЕрвайте ми

преди 4 часа

Ако слушаме окраинската шайкка и кукловодите им, мобилизацията в Русия не е спирала от 2 години..

162

Анонимен

преди 4 часа

До Анонимен "До Само питам... Ти в България ли си или в русия? Ако европа е застрашена и ти си застрашен. Вашата пасмина дествително е напълно изплискала легена." ------------ А ти в България ли си или в Европа? Тези, на които лижеееш гзовете дали гледат на теб като на "европеец"? Припознаваш ли се в "европейските ценности" за пдрстия? За кланяне на мигрантите? За "зелената измама"? Получаваш ли "европейска заплата"? Пътуваш ли в краваристан като "европеец"? Получаваш ли "евр" качество в магазин