54

Анонимен

преди 3 часа

Добре де къде е Мицковското МЪКАдонско знаменце на снимката, че нещо се не види....

53

Анонимен

преди 4 часа

Атлантида не е потънала в океана след страшно земетресение, а е залязла тракийска цивилизация, т. е. разпокъсаната Тракия (намираща се в постоянни войни с експанзията на данайците - гърците от земите на днешна Етиопия в тракийските територии по цялото Источно Средиземноморие) е била възпрепядствана и престанала да контактува с Америка и хилядолетия наред не е имало мореплаватели от ранга на тракийските, които да плуват до там. Така Атлантида(т. е Америка) потъва в забрава с чудновати измислици!

52

Анонимен

преди 4 часа

Загадъчната Атлантида, за която споменава Платон (428-347 г. п. н ера) като се позовава на прадядо со Солон, а той - на египедските жреци - е част от същата тази Америка, открита от древните траки в разцвета на тракийската цивилизацияц, когато почти 2000 години те са владели Египед.

51

Анонимен

преди 4 часа

Представените материали от нашите деди - Траките показват, че Америка не е открита от Христофор Колимб в края на XV - началото на XVI век. Със своите кораби нашите предци - древните траки достигали до Америка още преди 3500 - 5500 години. Именно тогава, в разцвета на тракийската цивилизация, те са контактували с американския континент и са пренесли от там мисирката, царевицата, а също и други животни и растения.

50

Ганьо

преди 4 часа

Има само една по-смотана държава от нашата. Не е трудно да се сетите.

49

Анонимен

преди 4 часа

Като в някой езици (като например в турския) и до днес пуйката е известна като египедска кокошка ( misir tavugu) ...а на Английски пуйките ги наричат "turkey". и понеже Пуйките се разпространяват в Европа от земите на Турция .... те на английски ги наричат Turkey = Пуйка...

48

Капитанът

преди 4 часа

В Република Северна Македония, не съм чул да намират артефакти и паметници от времето на Александър Велики, нито пък от Средновековието. Нямат нищо, освен паметници и статуи от гипс и стиропор.

47

Анонимен

преди 4 часа

И тъй като древнотракийското название на Египед е Мисир, то хората са започнали да наричат със същото име птицата пуйка и растението царевица. Впоследствие пуйката и царевицата, заедно с името им мисир (мисирка) са били разпространени по цяла Тракия и в съседните територии... Струва ни се , че древните траки пренасят от Америка в своите египедски владения не самата птица пуйка(мисирка), а нейните яйца, които са били излюпени под кокошки.

46

Анонимен

преди 4 часа

Първо! Александър Велики (Alexander the Great), а не Александър Македонски!!! Няма такова нещо като Александър Македонски!!! Това е пропаганда на макетата! Александър Велики има и той няма нищо общо с Македония! Не си присвоявайте личности и факти, които исторически не ви принадлежат, макета!

45

Анонимен

преди 4 часа

Аз не разбирам как ще накарат една държава доброволно да си смени името? Че то това означа ,че не е държава .

44

Анонимен

преди 4 часа

Преди 3500 - 5500 години в разцвета на тракийската цивилизация, тракийските кораби са напускали средиземноморскяи басеин, прекосявали са акваторията на Атлантическия океан и за около 10 дни са достигали бреговете на Америка (Прес 1969г. експедицията на нирвежкия изследовател Тур Хейердал извърши подобно плаване, като за една седмица на папирусна лодка пресече Атлантическия океан от бреговете на Мароко до о-в Барбадос) От Америка Пуйката и Царевицата са били пренесени до Северен Египед!

43

Анонимен

преди 5 часа

В разцвета на Тракийската цивилизация, когато нашите предци - древните траки - са обитавали цялото Источно Средиземноморие (Балканите, Мала Азия и Египед) те са се славили като опитни мореплаватели и господари на моретата. Преди 5500 години техните кораби пускат котви в река Нил. Траките основават първата египетска столица Буто, пренасят в Северен Египед своята писменост, наука, култура и религия и владеят Египед в продължение на 2000 години!

42

Анонимен

преди 5 часа

ДРЕВНИТЕ ТРАКИ СА ОТКРИВАТЕЛИТЕ НА АМЕРИКА.... идват Данайците и спират КОРАБОПЛАВАНЕТО НА ТРАКИТЕ ДО АМЕРИКА.... но Американските Индианци си спомнят за нас ТракоБългарите..... Макета .... а кой откри по късно отново Америка? Българският произход на Христофор Колумб и Америко Веспучи. ученици на Българския откривател на Америка Фраган Охридски.

41

Макетата

преди 5 часа

Имат вето от Гърция по въпросите от Античността ( Александър Велики), с България имат вето по Средновековните въпроси и ако Сърбия беше в ЕС щяха да им сложат вето за Историята от 1945 до 1991.. сигурно щяха да имат и спор с Динозаврите за въпроса по Палеонтология - кой е обикалял Земята пръв Македонците или Динозаврите?!

40

Анонимен

преди 5 часа

Македония е създадена по заповед на Сталин. По заповед на Сталин след 1944г. прекръстиха и град Варна и кратко време до неговата смърт 1954 град Варна се наричаше Сталинград. Такя че Братя Българи живеещи в област Македония би трябвало сега да се наричате не Македонци а Сталиновци. Александър по цял свят го знаят че е Велик, а само Сталоновците и ТитоЮгославяните го покръстват на Македонски! Защо Александър прави държавата Александрия в Африка, а не Македония? Понеже е Александър Велики!

39

До Минзухарче

преди 5 часа

Украинците са най-зле ( те даже умират за ЕС), но Македонците са на второ място

38

Анонимен

преди 5 часа

Ми защо живеете в Средновековието, бе Вуи сплескан?

37

Минзухарче

преди 5 часа

ЕС умира, тоя мицко иска пък да влиза там. Л уд чОвек

36

Сигурна съм

преди 5 часа

Че Гинеколожката ще се трогне от Мицковските вопли..

35

Анонимен

преди 5 часа

Моите предци не са идвали от там, но по хромозоми съм 40% албански грък. Как става тоя номер.