106

До 103

преди 1 ден

Пътуванията са от вас софиянци!

105

Пловдив

преди 2 дни

Работодателите са готови маймуни от Африка да докарат да работят,но не и да плащат нормални заплати.

104

Анонимен

преди 2 дни

Много искат!!! Докато тук не владее Русия или Турция, няма да има нормален живот за хората!!!

103

асд

преди 2 дни

Първо - подкрепям мнението на коментар със заглавие Парадокс. Второ - стигасте вдигали тази линия на бедност с такава голяма сума. Сега огромен брой трудови пенсионери отново ще се озоват под нея унизени. Всяка година едно и също. И стига с това празнодумство. Направете така, че цената на тока у нас да стане най-ниска в Европа за да може да започнем да печелим повече! Тогава ще можем да вдигаме социалните плащания, но без да се обезценяват парите на честния спестител.

102

До 101

преди 2 дни

Фрида не шие боксерки, защото трудът и за час е 3 пъти по скъп от този на Иванка! Бедата е, че трудът на Иванка вече не е най ниски заплатен в ЕС, поради което инвеститорът напуска държавата с "най-ниски доходи"! От началото на годината са извършени 3.5 млн пътувания на българи в чужбина! Не всички са служебни! Което говори на инвеститора, че българина има пари за екскурзии! Което не е срока от първа необходимост!

101

Възмутен

преди 2 дни

Докога българските "бизнесмени" ще се оправдават за ниското заплащане на работниците си с това, че производителността е ниска? Питам значи ли, че германските работник Ханс работи 3-4 пъти по бързо от Иван. Например норма времето за ушиване на боксерки е 8 минути(по данни от приятелка). Може ли Фрида да ги ушие за 2,5 минути, та да взема 3-4 пъти повече. Не...! Всичко е от алчност.....!!!!

100

Войводата

преди 2 дни

1. Има нещо в цялата статия, което ще ви убегне. Затова ви го казвам2. Никъде не пише нищо за СВОБОДА. Цялата пропаганда е насочена към това че тя не е важно. Нормален живот се казва. Под това се разбира да имаш пари, да воюваш с освободителя си, да си толерантен към всякакви общности но не и към пенсионерите. Забелязали ли сте че никой не учи децата да отстъпват място на пенсионер но ги учи колко е важно да обичаш някой който не знае кой пол е. 4. Това е тънко бъдете внимателни

99

Анонимен

преди 2 дни

Има много неща които водят на мисълта, че Биби и Румката са в един отбор.

98

Скромно мнение

преди 2 дни

Добре се сещат за климатиците , а забравят електрическите коли. Без тях можем , без климатици Не.

97

НОИ

преди 2 дни

Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски за фонд Безработица за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването.Не може да се осигуряваш на максимума и да вземеш 24лв. Това означава, че дневния ти доход е бил 40лв. или 840лв. месечно. От 1.1.24г макс ос д-д е 3750лв.

96

Спас

преди 2 дни

До ПитащАми ела в София на работа да видим дали ще дсе класираш.Заплата за работник неспециалист минимум 2500 лв.чисто.Квартира от 300-800лв.А ако си заварчик,строител,електротехник,енергетик,оператор на ЦПУ,Шлайфист,шофьор на камион,АйТи и пр. заплатите са по- големи.Но се иска труд мин.7-8 часа,без пиене,без цигари и кафета,без фикт.болнични,без грешки и без брак т.е. ефективност.Това да мрънкате за онези времена е напразно.

95

Анонимен

преди 2 дни

До Анонимен 94, и аз го задавам този въпрос, но никой не отговаря. Дори снощи пак го зададох. И пак мълчат като пукали. Щот според мен нормален живот водят шейховете в Дубай. Ама очевадно това не е постижимо за всички. Ако гледам масата: да имат пиячка и цигари, музика до сутринта, купон да има.... за дрехи... а бе да, хубаво е. Другото трябва държавата да им го дава :) И да могат да крадат. И законите да важат за всички, но не конкретно за тях. Ей това е представата на масата :)

94

Анонимен

преди 2 дни

А какво е нормален живот?

93

Сега

преди 2 дни

Преди да пишете първо вище колко ле,нтяй нито учат нито работят а не малка част живеят с мама и тате на техният гръб

92

Анонимен

преди 2 дни

В момента максималното обезщетение за безработица е 85.71 лв. Така че лъжете за някоя от променливите в уравнението. Опция 2 имате голяма дупка в стажа наскоро. Вие си знаете, но не се излагайте като предоставяте грешна информация и да плюете без основание.

91

Анонимен

преди 2 дни

До Анонимен 90, май не осъзна написаното. Няма как да плащаш осигуровки на МОД и да си на 24 лв. :) Не съм била десетки години на трудова борса, но от колеги зная, че има максимална сума за тези, които се осигуряват на и над МОД и е над 1500 лв Освен това по спомен обезщетенията се плащаха за работните дни. С други думи 20 дни по 24 лв НЕ са 1500. Някъде бъркате нещо. Не зная дали знаете какво е МОД и дали настина сте осигурявана на/над него... или просто мрънкате.30 или 40 години няма значение!

90

Анонимен

преди 2 дни

До Анонимен 88 : Разбира се, че има значение - това са вноски, които съм плащала 30 год. Решението на НОИ е факт. Все едно, че са определили 12 мес обезщетение, сумата е позор

89

Ади

преди 2 дни

До Анонимен 85 ""Аз защо имам двойна над средната заплата за Швейцария и то в София?!" Жив и здрав бъди ..., но до кога??? Не желая нищо лошо - Бог ми е свидетел, ти просто дърпаш дявола за опашката, а той си няма друга работа освен с такива като теб.

88

Анонимен

преди 2 дни

До Ади, не е важно колко дълго си осигурявана, а на каква сума. Няма как да си осигурявана на максимално осигурителен доход и да получаваш 24 лв. :)

87

Ади

преди 2 дни

"Тъй като линията на бедност се определя по една европейска методика, която не отчита жизнения минимум, това води до точно такъв тип числа - 1500 лв. имаме жизнен минимум на човек, а линията на бедност е 638 лв." Аз 30 год, съм осигурявана на максимална заплата, а сега, след като съм съкратена получавам по 24 лв за работен ден - да ви имам демокраията и справедловостта, т.е през почивните дни не трябва да ям, без ток и вода - кой да ги плаща? А лекарствата - ами започнах да ги пия през ден Ее